Annonce

Hollands regering får lektier for: Skal høre om dansk Rwanda-model

Minister skal forhøre sig om muligheden for et samarbejde med Danmark om et modtagecenter uden for EU’s grænser.
Der er opbakning fra vælgerne til planer om et dansk asylcenter i Rwanda.
Asylpresset på Holland har fået de hollandske politikere til at se mod Danmark og regeringens planer om at etablere et modtagecenter for asylansøgere uden for EU's grænser.

Det skriver Altinget.

Tirsdag stemte et flertal i parlamentet nemlig for, at den hollandske regering skal række ud til den danske regering for at drøfte mulighederne for at samarbejde om at oprette et modtagecenter for asylansøgere uden for EU’s grænser.

Forslaget splitter den hollandske regering midt over.

To ud af fire hollandske regeringspartier, herunder premierminister Mark Ruttes liberale parti, VVD, støttede forslaget, mens de to partier D66 og CU stemte imod.

Den hollandske viceminister for udlændinge- og integration, statssekretær Eric van der Burg, også fra VVD, sagde, ifølge den hollandske avis Algemeen Dagblad, under debatten i parlamentet, at forudsætningen for at gå videre med samarbejdet vil være, at Hollands internationale forpligtelser overholdes.

Skal ikke bare drikke kaffe

Forslaget som det hollandske parlament tog stilling til, specificerer ikke hvad den hollandske regering konkret skal gøre.

Men står det til forslagsstilleren, Joost Eerdmans, der er gruppeformand fra partiet JA21, så er det ikke nok at førnævnte van der Burg tager "en snak og en kop kaffe" med sin danske kollega, udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S).

"Han burde lave en plan med danskerne for asylmodtagecenter uden for Europas grænser," siger Erdmanns til Algemeen Dagblad.

placeholder

Dansk minister: Bevæger sig i den rigtige retning

Den hollandske beslutning vækker glæde hos netop den førnævnte danske udlændinge- og integrationsminister: 

"Det er meget positivt, at der sker en tydelig bevægelse i flere EU-lande, som ønsker sig et mere retfærdigt asylsystem," udtaler Kaare Dybvad Bek i en skriftlig kommentar til Altinget.

"Nu tyder det på, at regeringen i Holland vil række hånden ud til Danmark og bakke op om vores planer. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, og det viser, at tingene hurtigt bevæger sig i den rigtige retning," lyder det fra ministeren.

 

Holland hedder helt korrekt og officielt Nederlandene, men for forståelsens skyld bruges her betegnelsen Holland.


 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Problemet er, at når de så får en afgørelse om, at de er berettiget til asyl efter alle mulige gamle støvede efterkrigskonventioner, så skal de alligevel fragtes til Europa med familiesammenføring i hele klaner. Forskellen er, at nu kan de søge asyl direkte i Afrika - uden selv at skulle finde over Middelhavet. Det er bare menneskesmuglernes transport, de europæiske stater vil adoptere med disse modtagecentre direkte i Afrika.

Den eneste løsning er, at droppe asylkonventionen. Europa er ikke for alle.