Messerschmidt: Folkeskoleelever skal sige Hr. og Fru til deres lærere

Der er brug for mere disciplin i den danske folkeskole, lyder det fra DF-politikeren. Hans blæser til opgør med den ”bløde pædagogiks tvivlsomme velsignelser”.
”Det er på tide, at vi tør gøre op med den bløde pædagogiks tvivlsomme velsignelser”. Det mener Morten Messerschmidt, der er medlem af Europa-Parlamentet og folketingskandidat, i et debatindlæg på sn.dk, hvor han blandt andet mener, at man efter fransk forbillede skal indrette et skolesystem, hvor eleverne skal sige Hr. og Fru til deres lærere.

”Vi bør efter fransk forbillede indrette et system, hvor både den uvorne og dennes forældre bærer ansvaret - ikke skolen og læreren,” skriver Morten Messerschmidt i indlægget og fortsætter:

”Det kunne passende understreges i hverdagen ved, at man i respekt rejser sig, når læreren kommer ind i lokalet; at man - som det i øvrigt er kutyme på mange privatskoler - tiltaler læreren med hr. og fru, og at det selvsagt har en konsekvens, hvis man ikke kan overholde skolens ordensregler, der ikke adskiller sig fra, hvad der på ethvert senere tidspunkt i livet vil forventes af den unge.”

Indlægget fra europaparlamentarikeren er affødt af tal, der viser at i 2016, havde næsten hver fjerde lærer oplevet vold eller været udsat for trusler. Og sådan er det ifølge Morten Messerschmidt ikke i Frankrig. Der er der nemlig orden i skolen.

”Læreren er ikke en ven, man er dus med, men en autoritetsperson, som man lytter til og lærer af. Skolen er ikke en legeplads, men en læreplads. Skoledagene omfatter også motion og ordentlige måltider, og eleven får både fagligt udbytte og sunde værdier, punktlighed, ordenssans og respekt for autoriteterne. Den slags forhold kaldes af nogen nedværdigende for ”den sorte skole”. Men et blik på den danske folkeskole anno 2019 gør farvekarakteristikken absurd,” lyder det fra Messerschmidt.

”Det er den danske folkeskole der er sort”

Ifølge Morten Messerschmidt, så er det i virkeligheden den danske, frisindede og inkluderende skole, der fremstår som sort.

”Sort, fordi den igennem årtier har ladet eleverne i stikken ved at insistere på en flad struktur, hvor disciplin var gammeldags, udenadslære overflødig og tolerance over for enhver adfærd det rigtige. Det er denne kulturelle arv fra 68'ernes anti-myndigheds-dogmatik, som er ved at ødelægge folkeskolen og har fjernet lærerens autoritet.”

SF: Er det virkelig det han kan finde på!

Imdlægget fra Morten Messerschmidt får ikke umiddelbart SF's uddannelsesordfører Jakob Mark til at rejse sig i stolen af respekt.

"Lærerne har flere og flere lektioner og mindre forberedelsestid. Klassekvotienterne stiger. Inklusion bliver brugt som en spareøvelse. Og alligevel var det her forslag det bedste Morten Messerschmidt kunne finde på til en ændring af folkeskolen???

Nej! Børnene skal ikke sige Hr. og Fru. til lærerne. Vi lever i 2019. Måden vi giver lærerne autoriteten tilbage på er ved at sørge for, at de har tid til at forberede deres undervisning og kan nå rundt til alle børnene. Og at politikerne respekterer lærernes faglighed, taler lærerne op og har tillid til dem!," skriver han i en kommentar på Facebook.

Debatindlægget fra Morten Messerschmidt har affødt en lang række kommentarer på sociale medier fra især skolelærere, som ikke umiddelbart har så et behov for at blive kaldt Hr. og Fru af deres elever.

placeholder

placeholder

placeholder


Morten Messerschmidt har uden tvivl fået sindene op at køre i skoleverden. Hvilket vækker minder om en udmelding fra DF-partifællen, Alex Ahrendtsen der slutningen af 2018 kom med følgende udsagn: ”Vi stoler nok ikke helt på, at lærerne ikke vil indoktrinere eleverne”

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis man glemmer at sige "Hr./Fr. Lærer" eller ikke kan kongerækken, så skal man en tur i skammekrogen eller have med spanskrøret. Så kan de lære det.
Hvor kommer de DF'ere fra? Fra en anden planet, eller er de undsluppet fra en af de bunkere Orthon-bevægelsen byggede tilbage i 60'erne, uden adgang til hverken radio eller fjernsyn?
Der kommer bare den ene fuldstændig absurde udtalelse efter den anden.

Puha! Hr Messerschmidt´s argumenter ("sorte skole"..) er vel ment som hans NEJ til antiautoritære praxis i det europæiske skolevæsen? Han fortrækker autoritære principper i opdragelse af børn? Men: han glemmer den grundlæggende moderne praksis af den ældgamle "sokratiske metode": den didaktiske pædagogiske praksis, igennem praktisk og teoretisk dialog at føre børnene til eget selverkendelse og selvansvar som unge verdensborger i en solidarisk samfund.Med pisk og autoritær magt producerer en lærer modvilje og ren underdånighed- med fravær af udviklede selverkendelse, fravær af selvansvar , fravær af "tænk selv" ! Hr Messerschmidt prøver reducere det moderne, sækulære oplysningenstidsalder i EU´s og i dansk skolevæsens praksis tilbage til middelalderen! Den går ikke !

Annonce