Annonce

Løkkes søn skifter til farmands parti

Bergur Løkke Rasmussen skifter Venstre ud med Moderaterne. Partiets DNA passer bedre.
Foto: Moderaterne
Bergur Løkke Rasmussen (M), medlem af Europa-Parlamentet
Løkkes søn skifter til farmands parti.

Bergur Løkke Rasmussen skifter Venstre ud med Moderaterne. Partiets DNA passer bedre.

Europaparlamentsmedlem Bergur Larsson Løkke Rasmussen skifter fra Venstre til Moderaterne.

Dermed er han igen partifælle med sin far, Moderaternes partistifter og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Så sent som for tre en halv måned siden garanterede Bergur Løkke Rasmussen, der netop var indtrådt som suppleant for Venstre i Europa-Parlamentet, at partiet kunne være sikre på, at han også ved det næste EP-valg i 2024 ville stille op for Venstre.

“Jeg har da været gennem en tankeproces om, hvorvidt jeg skulle skifte til Moderaterne, nu hvor min far – mit store politiske forbillede – havde stiftet det projekt. Men den tankeproces er færdig, og jeg sidder her for Venstre. Jeg er liberal. Jeg vil gerne være med til at fremme liberale værdier. Og jeg kommer til at blive i Venstre,” lød det fra Bergur Løkke Rasmussen i Altinget tilbage i november.

Men man har som bekendt en holdning eller et standpunkt, til man tager et nyt.

Mere pragmatiske

Bergur Løkke Rasmussen begrunder nu selv sit skifte med, at Moderaterne er mere pragmatiske:

"Det ligger i Moderaternes DNA at være lidt mere pragmatiske og finde langtidsholdbare løsninger på de problemer, samfundet står i. Det DNA passer jeg bedre ind i," siger Bergur Løkke Rasmussen til Berlingske.

Vi må tage udgangspunkt i udfordringerne og derfra blive enige om de rammer og værktøjer, der skal til for at håndtere dem

Bergur Løkke Rasmussen peger heller ikke på noget konkret politisk, som begrundelse for sit skifte. Det handler om at “gentænke vores tilgang til EU-samarbejdet”:

"Vi befinder os i en permakrise, hvor migration, inflation, sikkerhed, energi, miljø, klima, og meget andet kalder på vidtrækkende samarbejder i blandt andet EU."

"Derfor er vi nødt til at gentænke vores tilgang til EU-samarbejdet ved at vende det hele på hovedet i forhold til den traditionelle tilgang. Vi må tage udgangspunkt i udfordringerne og derfra blive enige om de rammer og værktøjer, der skal til for at håndtere dem. For eksempel skal vi kunne tale om EU's muskler i forhold til budget og beføjelser," skriver han på Facebook.

I Europa-Parlamentet får skiftet meget små politiske konsekvenser, for både Venstre og Moderaterne er medlem af den samme partigruppe, Renew Europe.

Til gengæld får Moderaterne nu adgang til den sekretariatsstøtte som et medlem af Europa-Parlamentet giver. Den støtte giver mulighed for at ansætte to-tre politiske assistenter og en sekretær.

"En særlig glæde"

I Moderaterne byder man det nye medlem velkommen. Det er dog ikke partiformand Lars Løkke Rasmussen, der udtaler sig.

Det gør til gengæld partiets organisatoriske næstformand, Gitte Møller Højlund:

"Vi er glade for alle medlemmer, men det er da en særlig glæde, når Moderaterne nu også bliver repræsenteret i Europa-Parlamentet ved Bergur Løkke Rasmussen," skriver partiet på Facebook:

"I Moderaterne sætter vi stor pris på, at Bergur kan se sig selv i vores projekt og ønsker at tegne Moderaterne europapolitisk. Jeg ser frem til at få en kapacitet som Bergur med på holdet - også når vi frem mod Europa-Parlamentsvalget 2024 skal udarbejde vores politiske program," siger Gitte Møller Højlund.

Fortsætter som løsgænger i regionen

I pressemeddelelsen fra Moderaterne fremgår det, at Bergur Løkke Rasmussen vil fortsætte som medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden - i første omgang som løsgænger, da Moderaterne endnu ikke har besluttet, hvordan partiet opstiller og tager imod potentielle kandidater frem mod kommunalvalget og regionsvalget i 2025.

Inden han kom i Europa-Parlamentet har Bergur Løkke Rasmussen været medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for Venstre ad nu to omgange.

Han blev først gang valgt i 2013 og sad frem til december 2017 og igen fra 2021.

Ved Europa-Parlamentsvalget i 2019 fik han 11.615 personlige stemmer og blev førstesuppleant.

Han blev indsuppleret i Parlamentet i november 2022, da partifællerne Søren Gade og Linea Søgaard-Lidell blev valgt til Folketinget.

Bergur Løkke Rasmussen er uddannet i International Business fra Copenhagen Business School og er desuden kaptajn af reserven.

Inden han kom i Europa-Parlamentet arbejdede han som lobbyist i public affairs-bureauet GRACE.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Løkkes søn skifter til farmands parti".

Hvorfor først nu?????

Nå, men vi har jo så fået endnu en levebrødspolitiker
.
PS:
"Vi befinder os i en permakrise, hvor migration, inflation, sikkerhed, energi, miljø, klima, og meget andet kalder på vidtrækkende samarbejder i blandt andet EU."
Det der med miljø var jo ikke et problem da farmand var Formand for bestyrelsen for Global Green Growth Institute, 2012-2014, og fløj rundt bussiness class.
Bulgur, du er en hykler!
.

Det har vist også været den generelle forventning længe. Han har kunnet benægte det stolpe op og ned, men ingen i Venstre ville jo turde stille ham op til noget som helst af frygt for, at han ville hoppe af til Moderaterne midt i en valgperiode. Og netop det gjorde han så nu.

Han burde vente til du valget i 24 og så melde sig ud af v og ind i Moderaterne, nu bruger han Venstres stemmer til Moderaterne politik, det er ikke ok, selv om de er i samme regering.

Tjah, som et uselvstændigt menneske og ikke som en markant politiker, ja så må man jo følge i fars frakkeskøder

Hvis du ikke kan li' at brække dig, så lad være med at læse dette:
https://nyheder.tv2.dk/politik/2023-03-14-jeg-kan-sagtens-se-mig-selv-i-...
.

Korruption og nekrotiske når hver dag nye højder i verdens mindst korrupte land. Maks 8 år i folketinget, så er det ud. Og at overdrage taburetten til familiemedlemmer har vi vist set nok af i Putins Rusland, hvor Putin parkere "venner" for at holde taburetten varm.

"I fars fodspor"
"Lars Løkkes søn Bergur slægter i den grad sin far på".

Det tegner IKKE godt.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/politik-lobby-og-le...
.

Enhver god landmand og virksomhedsejer lader sønnen arbejde hos andre for at skabe sig erfaring på egen hånd og gerne hos konkurrenten.

Herefter er sønnen klædt på til at kunne drive virksomheden videre på egen hånd!

Selv en Lars Larsen brugte dette princip!

Og dansk erhvervsliv klarer sig bedre end nogensinde!

Se, hør, lyt, smag, føl,…

Om Bergur har været i nærheden af byggesjusket på Odense storsygehus og Gødstrup storsygehus’ placering i et mosehul, ja, så kan sønnen måske undgå faderens store fadæser!