Annonce

Ekstra penge på vej til pressede fængselsbetjente: "De fortjener et skulderklap"

Med forlængelse af aftale mellem kriminalforsorgen og Fængselsforbundet er cirka 17 millioner kroner nu på vej til uniformerede ansatte i landets fængsler i 2023.
Foto: Fængselsforbundet
Fængselsbetjente kan se frem til ekstra penge med videreførelse af aftale.
Landets fængsler har længe haft problemer med personalemangel og deraf medfølgende hårde arbejdsforhold.

Senest blussede debatten op efter et voldeligt overfald på en fængselsbetjent i Enner Mark Fængsel ved Horsens.

Men nu er Direktoratet for Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet blevet enige om at forlænge den såkaldte fastholdelsesaftale med et par tilføjelser.

Det betyder helt konkret, at der i form af forskellige vederlag er i alt cirka 17 millioner kroner på vej til landets fængselsbetjente.

Det oplyser Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Blandt de forskellige vederlag, så får alle uniformerede ansatte i fængsler og arrester et fastholdelsesvederlag på 5.000 kroner som engangsbeløb til sommer.

Aftalen, som gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023 og gælder til og med 30. juni 2023, vækker glæde hos fængselsbetjentenes fagforening.

”Det er meget positivt, at der fortsat er et ønske om at anerkende medarbejdernes ekstra indsats via lønnen. Vi bliver nødt til at værdsætte dem, som bliver i jobbet og knokler. De fortjener et skulderklap," siger Bo Yde Sørensen, der er formand for Fængselsforbundet.

Konkret anerkendelse

Aftalen gælder for elever, fængselsbetjente, værkmestre, transportbetjente, enhedsledere, enhedschefer og sektionschefer.

”Jeg er helt utrolig glad for, at vi kan præsentere en aftale om ekstraordinær honorering af de mange uniformerede medarbejdere, der fortsat yder en stor ekstra indsats. Den ekstra indsats får vagtplanerne til at hænge bedre sammen, og er fortsat helt afgørende for, at vi kan drive vores institutioner på forsvarlig vis. Derfor er jeg glad for, at vi nu igen kan give de medarbejdere en konkret anerkendelse”, siger direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen.

Kriminalforsorgen i balance

I Justitsministeriet ses de ekstra penge som en del af et langt sejt træk, der skal få kriminalforsorgen tilbage i balance.

”Landet over går fængselsbetjente på arbejde hver dag for at sikre vores allesammens tryghed og sikkerhed. Men mange steder skal der løbes stærkt – også for stærkt. Vi arbejder på højtryk for at rekruttere og fastholde flere fængselsbetjente, men det kommer til at tage tid.

”Derfor er det kun rimeligt, at vi anerkender og belønner de betjente, som tager ekstra vagter for at få en presset hverdag til at fungere ude i landets fængsler og arrester. Imens fortsætter det lange, seje træk med at forbedre forholdene for vores dygtige og engagerede fængselsbetjente og få kriminalforsorgen tilbage i balance,” siger justitsminister Peter Hummelgaard(S).

De civilt ansatte, eksempelvis socialrådgivere eller undervisere, er ikke omfattet af aftalen. Kriminalforsorgen oplyser, at de anerkender at der også er udfordringer i den personalegruppe, men at situationen blandt det uniformerede personale er så kritisk, at den gruppe prioriteres først.

Fakta om aftalen 

Vederlag for særlig indsats pr. måned på 1.000 kroner. Vederlaget tildeles alle uniformerede i fængsler og arrester, som yder en særlig indsats ved at have 24 overarbejdstimer/mistede fridage eller der over pr. måned.

Mobilitetsvederlag pr. måned på 1.000 kroner. Vederlaget tildeles fængselsbetjente, som udlånes mellem institutioner i eller uden for eget område i en måned til et andet fængsel eller arrest.

Fastholdelsesvederlag på 5.000 kroner Vederlaget tildeles alle uniformerede i fængsler og arrester, som er i aktiv tjeneste den 30. juni 2023.

Chefvederlag på 5.000 kroner. Vederlaget tildeles enhedschefer og sektionschefer i fængsler og arrester for en særlig indsats i perioden.

Kilde: Kriminalforsorgen.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Løsningen er at hjemsende de massetilvandrede indsatte fra MENAPT.
Men desværre ville folk hellere have SVM.

Hvad betyder det skriv med alle de forkortelser ???

MENAPT = Middle East and North Africa + Turkey
SVM = Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne

Peter Jensen, hvilet århundrede lever du i??? Har du slet ikke opdaget, at ikke vestlige med borgere er styrtet ud på arbejdsmarkedet de seneste 2 år? Har du heller ikke opdaget, at udlændinge medborgere i Danmark levere 17.000.000.000 kr. mere end de modtager fra den danske statskasse.???

Ingen medborger skal sendes ud af Danmark.

"fastholdelsesvederlag på 5.000 kroner som engangsbeløb til sommer"

5.000 kr., hold da kæft man det var vildt mange penge. Ca. 60.000 gange mindre ende dem bonus en enkelt CEO inden for elselskaberne får i bonus. Penge, som de har stålet fra os alle sammen gennem de horribelt høje elpriser i 2022.

I 2022 fik det ene selskab efter det andet milliard rekord overskud på din og min bekostning i dække under inflation. Millioner af mennesker lider dybt under det tyveri i hele EU.

Et kæmpe svineri. Men en dansker vender bare den anden kind til.