Annonce

"Det er et svigt”: Nu er regeringen klar til at investere massivt

Der skal laves en ny kræftpakke, og ulighed i sygdom skal mindskes. Sådan lød det, da regeringen præsenterede en ny sundhedspakke.
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Regeringen er klar til at investere kraftigt i det danske sundhedsvæsen.

Det var budskabet på et pressemøde på Rigshospitalet i København, hvor statsminister Mette Frederiksen (S), sundhedsminister Sophie Løhde (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) tirsdag præsenterede en ny stor, sundhedspakke.

Mette Frederiksen startede pressemødet med at konstatere, at meget går godt i sundhedsvæsenet, ikke mindst takket være det dygtige personale.

Men der er også nogle store udfordringer. "Derfor har vi i regeringen besluttet at investere massivt i vores sundhedsvæsen,” sagde hun.

Det går bedre med dansk økonomi end ventet, og det har ifølge Mette Frederiksen skabt muligheden for at man kan foretage nogle nødvendige investeringer i danskernes sundhed.

Ambitionen for regeringen er, at Danmark skal have verdens bedste sundhedsvæsen.

Penge til kræft

Der har de seneste måneder været meget fokus på kræftområdet og det faktum, at en lang række patienter med tarmkræft ikke har fået behandling indenfor de fastsatte tidsfrister.

Og de sager er heller ikke gået statsministerens næse forbi:

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren, og det må ikke ske igen.

Derfor sætter regeringen 400 millioner kroner af de næste to til at genoprette kræftområdet og med regeringens ord "genskabe tilliden til den danske kræftbehandling".

Det skal blandt andet ske ved at øge patienternes muligheder for rådgivning og ved at øge mulighederne for at købe behandlinger i udlandet.

Regeringen vil derudover igangsætte arbejdet med en ny kræftplan - der fra 2025 skal styrke kræftområdet med yderligere 600 millioner kroner.

Fem milliarder i varigt løft

Udover investeringerne i en ekstraordinær kræftindsats og planerne om en ny kræftplan - den femte i rækken siden 2008, så indeholder sundhedspakken en ambition om et varigt løft af sundhedsområdet på fem milliarder kroner i 2030.

Penge som skal styrke sundhedsvæsenet bl.a. gennem investeringer i det nære sundhedsvæsen, styrket kvalitet i kommunerne, bedre sammenhæng i patientforløb og behandling tæt på borgerens hjem.

Pengene skal også bruges til at muliggøre nye behandlingsformer, ny teknologi og ny medicin.

Regeringen prioriterer også at mindske den geografiske og sociale ulighed i sundhed.

De fem milliarder kroner kommer oven i de tre milliarder kroner, som regeringen vil investere i psykiatrien og de penge som regeringen afsætter til at sikre, at pengene følger med, når vi bliver flere børn og ældre.

Kræftens Bekæmpelse begejstret

Hos Kræftens Bekæmpelse vækker sundhedspakken "begejstring".

"Vi glæder os over, at regeringen kommer med en række ambitiøse initiativer til at rette op på kræftområdet. Det er nødvendigt. Kræftområdet er under et stigende pres, hvilket den seneste tids medieomtaler da også har vist," siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker i en pressemeddelelse.

Han har med sundhedspakken fået flere længe efterspurgte ønsker opfyldt.

"Både udvidet tilskud til behandling af tandskader efter kræftbehandling og screening for lungekræft har længe været et ønske fra Kræftens Bekæmpelse. Det er dejligt, at det nu bliver til virkelighed og gavn for de patienter, der er berørt," siger Jesper Fisker.

Fakta: Fem konkrete initiativer

  • En ny specialenhed, der på tværs af landet skal overvåge kapaciteten på kræftområdet.

  • En ny patientrådgivning for patienter med livstruende sygdomme, som bliver udarbejdet i dialog med Kræftens Bekæmpelse.

  • Et treårigt pilotstudie, der skal afdække muligheden for et nationalt screeningsprogram for lungekræft.

  • Øget tilskud til tandbehandling for kræftpatienter.

  • En forenkling af reglerne på kræftområdet, så det bliver lettere at være patient.

Kilde: Sundhedsministeriet

Danmarks udgifter til det offentlige sundhedsvæsen udgjorde i 2021 9,2 procent af BNP. Det er det tredje højeste i EU.

Under COVID-19-pandemien steg de samlede sundhedsudgifter fra 234,6 milliarder kroner i 2019 til 270,8 milliarder kroner i 2021. 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Den-Lille-Svindler blev vred under fremlæggelsen. Han påtog sig ansvaret for at det danske sundhedsvæsen er brudt sammen og blev vred på sig selv så at sige for at det er sket. Nu skal der så rettes op med 5.000.000.000 kr. ekstra om året. Efter det offentlige sundhedsvæsen er blevet sparet til døden de seneste mange år. Af Den-Lille-Svindler. Den-Lille-Svindler siger ganske rigtigt penge ikke er alt. Der skal nogen til for at udfører opgaven.

Der skal nu satses på privathospitaler efter, nu vrede, Den-Lille-Svindler mening. Nu, hvor det offentlige sundhedsvæsen endelig har bevist de ikke dur, når alle pengene tages fra dem. De offentlige sygehuse har fejlet som hesten der døde efter bonden fik den afvendt med at spise.

Men endelig. Da. En politiker tager ansvaret for sin egen fejlen. Bliver oven i købet vred på sig selv. Og når så i hus, med folkets forståelse, med ødelæggelse af det offentlige sundhedsvæsen. En privatisering af de offentlige serviceydelser, som bl.a. det offentlige sundhedsvæsen, som har været Den-Lille-Svindlers punkt 1 på dagsordenen i over 20 år.

Og nu skal vi så alle sammen juble over at være manipuleret groft og blevet taget ved røven i en historisk grad.

Er det demokrati, når man manipulere sine politiske hensigter igennem over for vælgerne? Nej, det er det godt nok ikke. Det er svindel og vælger bedrag.

At Løkke på ondt og godt har et stort ansvar for nutidens sundhedsvæsen er evident. Han over betalte de private sygehuse, og i anden omgang sparede han sundhedsvæsnet i sænk. Det kan vi bare ikke bruge til noget i dag. Der skal rettes op, og det bliver nu gjort. Så kan vi bande fortidens svigt langt væk,

Fortidens svigt er på vej til at blive fremtidens synder. Utilladeligt vi har en svindler og manipulator som udenrigsminister. Og ingen penge i verden kan rette op på de skader der er sket.

Et politisk svigt !!!
Dem er der da mange af.
Hvis vore politikkere var ansat i den produktive del af erhvervslivet, ville de opleve en ultra kort karriere. Manglende overblik og uduelighed ville være kendetegnet. Det er kun få steder i erhvervslivet man kan snakke sig fra et ansvar, som det er tilfældet på Borgen.

Mens dansk økonomi står dom stærk uden sammenligning i fortiden fortsætter SVM deres krise retorik.

Hvad hjælper det når der fortsat sidder to klaphatte på topposter i Region Midtjylland:
- Anders Kühnau (S), for hvem sagen om benamputationer IKKE var en skandale
- Pernille Blach Hansen (S), som ikke havde fået posten som regionsdirektør hvis det ikke var fordi hun er datter af Bent Hansen

Vi skylder ikke de personer noget som helst. Jeg begriber ikke hvorfor S bliver ved med at opstille dem til topposter som de ikke kan bestride.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/regionsformand-faar-haar...

Fordi de er socialdemokrater.

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren.

Hvori består svigtet kom den aldrende statsminister dig ikke ind på og slet ikke Lars Løkke!

Svigtet består i at først nu hvor regeringen har scoret kassen sammen med alle energi-krigs-gullasch-baronerne, ja, så kan sygeplejersker få højere løn, patienter kan få deres rettigheder opfyldt, nye patienttyper kan afhjælpes, ja, kort sagt, de problemstillinger der længe har været i kraft af Lars Løkkes 15 års nedskæringer og storhusbyggerier, og Mette Frederiksens stivnakkethed i forhold til sygeplejerskernes arbejdsvilkår, ja, de svigt kan afhjælpes for Lars og Mette har vundet i Lotto!

Pengene sejler ind i statskassen på grund af inflationen på energi og fødevarer og alt vi forbruger af tjenesteydelser!

Lars og Mette stiller sig op som de frelsende engle!

Men et hav af danskere har undladt at opsøge et mistrøstigt sundhedsvæsen, som kun benyttes af de allernærmeste som ved at det meste fungerer nogenlunde netop, som Mette aFrederiksen så rigtigt siger det “at meget går godt i sundhedsvæsenet, ikke mindst takket være det dygtige personale.”

Altså ikke på grund af Mette og Lars langvarige indflydelse på dansk sundhedspolitik! Snarere tvært imod!

Hvori består så svigtet?

Ja, i de sidste 10-15 år har danskerne generelt betalt for lidt i skat!

Socialdemokratiske arbejdere skulle for Guds skyld have råd til deres årlige to charterrejser og sætte klima i risiko sammen med alle de nedslidte og syge!

Heri består svigtet!

Luksus Lars og mondæne Mette har svigtet de svage og klimaet så grundigt!

Vores reelle udfordringer inden for sundhed og arbejdskraftens vedligeholdelse har de begge svigtet!

Lars Løkke skar konstant 2% på sundhed og sygehuse!

Mette Frederiksen ville ikke indse behovet for bedre arbejds- og lønvilkår for sygeplejersker for at holde sundhedsvæsenet kørende!

Fru Frederiksen prøvede at redde sine dårlige meritter ved at give coronaen skylden i dagens udlægning af hvad der gik galt!

Det var allerede galt langt før, ja, kun pensionerede læger og sygeplejersker reddede fru Frederiksen for den totale ydmygelse!

Fru Frederiksen havde den frækhed at fortælle en positiv historie om dagens patient! Udredt på 14 dage og helbredt for kræft!

Personligt mødte jeg to mennesker netop i dag, der kunne fortælle om to 70-årige der netop var afgået ved døden af kræft!

Denne historie kunne Lars og Mette ligeså godt have fortalt!

Men det ville jo lave røgslør for deres reelle meritter!

Sundhed koster kassen!

Det ved DRs læge! Det ved alle i sundhedsvæsenet!

Det er slut med charterrejserne!

Skatten må op, så danskerne fatter hvad velfærd koster!

Jo før, jo bedre!

Folk der ryger og rejser står tomhændede som pensionister og får ældrecheck!

Folk der sparer op til fremtiden og ferierer i Danmark får knap nok den kræftbehandling, som de ifølge politikerne Lars og Mette har krav på!

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

Statsministeren har svigtet!

Hun tør ikke fortælle danskerne om vores reelle situation!

Regeringen har scoret kassen på inflationen og de overlevende skal nu dele rovet!

I kraft af en Kræftpakke 5!

Alle de gravlagte og deres pårørende får et:

“"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren”

Ingen sidste hilsen!

Og danskerne jubler!

Charterferien er reddet!

Så længe krise-kronerne i kassen klinger!

En ud af tre dør fortsat af kræft!

Som da Lars Løkke efter et familiemedlems død fremsatte Kraftpakke 1!

Danskerne vil, eller skal ikke betale hvad sundhed reelt koster!

Det ville ødelægge charterrejsen!

Som skaber hudcancer, lungecancer, og mavecancer!

At danskere hører til i Norden og det er vires krop disponeret for, ja, det giver Mette og Lars og alle andre danskere da fan i!

Menneskeskabte klimaforandringer, ja, det fatter alle, ja, selv forskere!

Menneskeskabte kræftforandringer, ja, "Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

Verdens lykkeligste folk skal ryge og rejse som verdens lykkeligste folk!

Og det gør vi så!

Kun de færreste tager ansvar for egen sundhed og økonomi!

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

Profylaksen havde absolut ingen placering i de tre politikeres oplæg!

Derfor koster sundhed kassen!

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

Statsministeren har svigtet danskerne!

Danskerne har svigtet statsministeren!

Ingen tør tale om profylaksen!

Den lykkelige dansker må erstattes af den kloge dansker!

En god start ville være at skifte Lars og Mette ud!

Og ind med folk der tær fortælle danskerne sandheden!

For eksempel DRs tv-læge!

Sikke en statsminister!

Tager han imod tilbuddet?

Uligheden i sygdom starter hos den enkelte patient!

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

Er uheldet ude må fællesskabet tage over!

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

Statsministeren ville ikke sygeplejerskerne, da danskerne for alvor havde brug for dem!

Kun de højest-råbende kom på operationsbordet!

Og det gjorde Lars Løkke vred!

Ikke Mette Frederiksen!

Sygeplejerskerne har råbt højt i snart fem år!

Mette Frederiksen er stadigvæk Arne-tone-døv!

Men så vandt hun i Lotto!

Og den smule socialdemokrat der er tilbage i hende vil nu give lidt til de højestråbende!

Præcist som de ledende gjorde i Skejby!

Bevilget af socialdemokraten Anders Kynisk!

Overfortolket loyalitet, som Lars Løkkes vrede omtalte det!

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren.

Og så er vi inde ved kernen i statsministerens svigt!

Danskerne vil ikke have råd til sundhed! Der er så meget andet luksus, som vi hellere vil bruge pengene på!

Mette Frederiksens overfortolkede loyalitet med de højestråbende socialdemokrater er problemet!

De almindelige fattige socialdemokrater, der kun har råd til ferien i lokalområdet, ja, de dør på ventelisterne, eller rettere sagt:

“De søger aldrig om hjælp i sundhedsvæsenet, for de har hørt så meget dårligt om systemet, så de undlader at gå til egen læge, og dør før Lars og Mette nye Specialenhed opdager det mest fundamentale:

Danskernes mistillid til sundhedssystemet!

Den er næppe med i fru Frederiksen kommissorie til Specialenheden!

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

Det tavse flertal dør en stille død!

De har fattet fru Frederiksens meritter.

Kold, kynisk, beregnende, men vinder hun i Lotto?

Nye sider af en velkendt kvinde!

Men hvilke?

Indtil videre ved vi:

"Det er et svigt uanset, hvordan man vender og drejer det", sagde statsministeren!

WAW

Stop dog de lange retirader, man gider ikke læse dem AJ.

Du må bære over med Aksel. Han har ikke andet at bruge sin pensionisttilværelse på, end at skrive alenlange indlæg på Pio!

Netop, Helle. Jeg gider ALDRIG læse hvad AJ skriver i sine alenlange skriblerier.