Annonce

SMV-regeringen går en smule frem, men er stadig stadig langt fra valgresultatet

På en måned er støtten til regeringen vokset med 2,9 procentpoint, men SVM ligger 8,9 procentpoint under valgresultatet.
Foto: Venstre, Statsministeriet og Thrane Media/Claus Peuckert - Fotografk: Anders Bredsdorff
Troels Lund Poulsen (V), Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (M)
På en måned er støtten til SVM-regeringen vokset med 2,9 procentpoint. Fra 38,3 procent til 41,2 procent. Men det er stadig 8,9 procentpoint under valgresultatet 1. november på 50,1 procent af stemmerne.

Det viser den seneste måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, som blev offentliggjort mandag.

Socialdemokratiet står aktuelt til 22,4 procent af stemmerne - svarende til 39 mandater. Det er en fremgang på 0,9 procentpoint i forhold til sidste uge. Og det udløser et mandat ekstra.

De 39 mandater er dog stadig 11 mandater under valgresultatet

De 39 mandater er dog stadig 11 mandater under valgresultatet, der gav S 50 mandater. Og 27,5 procent af stemmerne.

Venstre gik i sidste uge frem til 11,3 procent. Svarende til 20 mandater. Mod 23 ved valget.

Sidste uge stod Venstre til stort set det samme: 11,2 procent. Og 20 mandater.

Det tredje regeringsparti, Moderaterne, går 0,9 procentpoint frem til nu 7,6 procent. Det udløser 13 mandater. Et mere end sidste uge.

Samlet står SVM-regeringen således til 41,2 procent af stemmerne - svarende til 72 mandater. 17 mandater færre end de 89 mandater de tre regeringspartier indkasserede ved valget.

Højdespringere - og dem på det absolut jævne

SF står fortsat rigtig flot - trods en lille nedgang i forhold til sidste uge - på den røde flanke med aktuelt 13,6 procent. Svarende til 24 mandater. Ni mere end ved valget 1. november.

På højresiden fører Liberal Alliance fortsat feltet med nu 11 procent af stemmerne - svarende til 19 mandater. Fem mere end ved valget.

har stadig ikke rigtig fundet melodien

De Radikale, der blev halveret ved valget, har stadig ikke rigtig fundet melodien. Partiet står til 4,3 procent af stemmerne. Svarende til otte mandater. Et mere end ved valget 1. november.

De Konservative fik et dårligt valg. Partiet fik kun 5,6 procent af stemmerne - og ti mandater ved valget. Siden er det ikke gået bedre. Lige nu står partiet til kun 5,3 procent af stemmerne - svarende til kun ni mandater.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 29. maj 2023, baserer sig på telefoninterview med 1.002 repræsentativt udvalgte personer på +18 år og er gennemført i perioden 22. maj til og med 28. maj.

Se hele målingen her.  

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja det er flot i betragtning af præstationen.

fin kommentar!