Annonce

FOAs kongres: Stop krigen og send nødhjælp til de civile nu!

Regeringen skal presse på for en permanent våbenhvile i Gazakonflikten. Det bør ske nu, lyder en opfordring fra FOAs kongres i Aalborg.
Foto: Wikimedia Commons
Ruiner i Gaza efter israelsk luftangreb 9. oktober 2023.
FOAs værdigrundlag bygger blandt andet på demokrati og solidaritet. Situationen i Gaza kalder på, at alle demokratiske kræfter i verdenssamfund står sammen og kræver permanent våbenhvile og nødhjælp til Gaza nu.

Over én million mennesker er ifølge FN internt fordrevet fra deres hjem. Den totale lukning af alle grænser ud af Gaza har gjort det umuligt for folk at flygte, og over titusinder mennesker har mistet livet.

80 procent af befolkningen er akut afhængig af humanitær støtte for at overleve.

Tusinder af bomber falder over et område ikke større end Langeland. Ingen vand, mad, elektricitet eller medicin. Imens bombes den eneste vej ud, og kritisk nødhjælp udefra nægtes adgang.

En hel civilbefolkning holdes som gidsler, og atter tusindvis er dræbt. Næsten halvdelen af ofrene er børn.

Vi tager på det skarpeste afstand fra Hamas’ angreb den 7. oktober og Hamas’ gidseltagning af over 200 israelere.

Den israelske modsvar med massiv bombning af Gaza er gruopvækkende voldsomt og har bragt et ufatteligt antal civile ofre heriblandt mange børn.

Det bør verdenssamfundet på det kraftigste tage afstand fra.

Det internationale samfund bør gøre alt

FOA bakker op om den internationale fagbevægelse (ITUC) i kravet om permanent våbenhvile og opfordring til, at der arbejdes intenst på en afslutning af krigen.

ITUC støtter en to-statsløsning og mener, at Israel skal leve op til FN’s resolutioner om de besatte områder, og at Israels nabolande må anerkende Israels ret til at eksistere som en selvstændig stat.

Vi vil have stoppet alle angreb på civile

FHs næstformand Flemming Grønsund har udtalt ”det er ekstra vigtigt, at international fagbevægelse står samlet i en tid, hvor der er krigshandlinger så mange steder i verden” og støtter op om ITUCs nyvalgte formand Luc Triangle udtalelser.

Vi kan ikke fortsætte med stiltiende at se på, at uskyldige mennesker udsultes, indespærres og dræbes. Vi vil have stoppet alle angreb på civile.

Derfor opfordrer vi til, at regeringen lægger pres på at få en permanent våbenhvile, og at der bliver åbnet for den tiltrængte nødhjælp til Gaza.

Det internationale samfund bør gøre alt for at presse på for en fredelig løsning, som sætter en stopper for alle menneskerettighedskrænkelser og forbrydelser mod international lov.

Kongresudtalelse vedtaget på FOAs 6. ordinære kongres 23. november 2023.

Forbundsformand i FOA.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det tog da kun nogle få år at markere at idioti er noget skidt.
Der bliver mange der skal have psykiatrisk hjælp efter denne krig. Der bliver aldrig normalt at skyde børn - uanset!!

Mon ikke FOA skal koncentrere sig om egen boldgade, og ikke bruge kræfter på noget som de ikke har særlig meget forstand på.
En våbenhvile lyder da dejligt, men hvis ikke Hamas bliver fjernet, er der krig igen om nogle få år.
Det man kan håbe på er, at Israel er blevet klogere pga. krigen, og behandler de besatte områder mere menneskeligt fremover. Ellers kommer der bare en afløser for Hamas.

Netop. Fagforeninger skal holde sig til at arbejde for de bedst mulige løn- og arbejdsforhold for deres medlemmer. Alt andet end det vil kun splitte medlemmerne, for de står nemlig ikke samlet om noget andet end det.

Det er lige netop det der er sagens kerne,,, hovedt på sømmet
Palæstinenserne vil forsætte deres kamp mod herre-folket tyranerne
på den ene eller den anden måde

Prøv bare at se på bo-besætternes måde at føre sig frem på
over for Palæstinenserne.
Alle har våben og går tit igennem palæstinensernes område
og med maskin-pistoler viser hvem der bestemer

Sådan FOA. Solidaritet og sammenhold er det eneste våben de undertrykte kan bekæmpe den udnyttelse de er udsat for af de magtfulde og ressourcestærke. Det er der mange paphoveder i Danmark, som har mistet kompasretning for.

Min egen opfordring til regeringen skal være, at man bakker 100 procent op om målsætningen om at få gjort definitivt op med Hamas. Fuldstændig, helt og aldeles. Inklusive dem, der gemmer sig på luksusophold i Qatar - ja faktisk specielt dem.