Annonce

Verdens rigeste i konflikt med fagbevægelsen

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Vi starter med dagens helt store historie. Nemlig den historisk brede finanslov, der blev offentliggjort mandag formiddag, og som fagbevægelsen ser - primært - positivt på.

Også Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, har reageret på finansloven.

“Når det kan lykkes at lave et historisk bredt finanslovsforlig med en historisk linje til forligspartierne, så er det først og fremmest en triumf for Nicolai Wammen, der slår sit navn fast som Christiansborgs uovertrufne forligsmager,” skriver han i dagens leder. Den kan læses her.

Dernæst tager vi et smut over Øresundet, hvor verdens rigeste mand trækker fagbevægelsen i retten.

Velkommen til Aktuelt - dit daglige nyhedsoverblik fra Netavisen Pio

 

Finanslov får varm modtagelse

“Der investeres i de lønmodtagere, der sørger for danske virksomheders konkurrencekraft og vores bomstærke danske økonomi, og der investeres i vores velfærdssamfund.”

Sådan beskriver forbundsformand i 3F Henning Overgaard den finanslov, som SVM-regeringen netop har vedtaget sammen med alle andre partier i Folketinget undtagen Enhedslisten. Og han er ikke den eneste ledende skikkelse i fagbevægelsen, der ser positivt på den nye finanslov.

I HK er man særligt begejstret for løftet af erhvervsuddannelser.

“Bedre erhvervsuddannelser har været en mærkesag for HK og den øvrige fagbevægelse i flere år, og jeg er glad for, at området får et tiltrængt løft,” udtaler HK’s forbundsformand, Anja C. Jensen.

Dog ønsker hun sig, at regeringen gør mere for at beskytte kommunerne mod nedskæringer i velfærden.  

“Vi havde gerne set, at Christiansborg havde gjort mere lige nu for at skærme velfærden ved at kompensere kommuner og regioner,” siger hun.

 

Tesla i strejkekonflikt

Elbilproducenten Tesla har længe været kendt for at slå hårdt ned på ansatte, der forsøger at organisere sig, særligt på deres fabrikker i USA. Men hvad der virker i USA, virker ikke nødvendigvis i Norden.

I hvert fald har Tesla nu lagt sag an mod den svenske stat, da det svenske postvæsen i solidaritet med strejkende Tesla-arbejdere har nægtet at levere nummerplader til Teslas værksteder i Sverige.

Det skriver Associated Press.

Teslas direktør, Elon Musk, som er verdens rigeste mand, har tidligere kaldt det svenske postvæsens sympatistrejke “sindssyg”.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Elbilproducenten Tesla har længe været kendt for at slå hårdt ned på ansatte, der forsøger at organisere sig"

Boykot dog sådan et lorte firma...

Sådan kan amerikanske virksomheder opføre sig - de sætter sig åbenbart ikke ind i forholdene der hvor de placerer / opkøber virksomheder - og så må de tage konsekvensen - uden at hyle
.

Ryan Air havde den samme ide, de måtte bøje sig til sidst. Det kommer Tesla også til.

Flere sympatistrejker også i Danmark. Elon Musk og alle andre rige ville ikke eje en krone uden deres ansatte lønmodtageres indsats. Lønmodtagere skal helt klart have deres velfortjente andel af kagen. Men det sker ikke uden overenskomst. Dertil er de fleste arbejdsgivere for griske - Det ser vi gang på gang.

At Musk kalder sympatistrejke for "sindsyg" siger mest af alt noget om Elon Musk.