Annonce

Halv Price: Brdr. Price tilbyder - gennem partnere - store rabatter

3F København: “Det er vores indtryk, at Price-restauranterne mangler kunder”
Foto: Brdr. Price
James Price og Adam Price står bag folkekære tv-programmer og en række restauranter
“Det er vores indtryk, at Price-restauranterne mangler kunder. Brdr. Price reklamerer netop nu ganske meget, og tilbyder - gennem partnere - store rabatter. Det er vores opfattelse, at Price-restauranterne bliver ramt på omsætningen.”

Sådan tegner næstformanden for 3F København, Teit Gamst, over for Netavisen Pio situationen op her fem uger efter, at 3F’s konflikt med de tre Brdr. Price-restauranter, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot blev udvidet med en sympatikonflikt.

Næstformanden henviser til, at eksempelvis Price-restauranterne - gennem partnere - for tiden giver ganske store rabatter på retterne på menukortet.

Blandt andet kan man gennem All2day.dk/dailys.dk købe en fire-retters menu for 299 kroner - mod, ifølge Price-partnerne, normalt 585 kroner.

Den slags viser os, at de konfliktramte restauranter er ramt på omsætningen

“Den slags viser os, at de konfliktramte restauranter er ramt på omsætningen. Det, vi hører, er, at sympatikonflikten gør en forskel,” siger Teit Gamst.  

“Vi kører ikke træt”

Konflikten mellem Brdr. Price-restauranterne, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot startede 1. marts sidste år, da restauranterne opsagde deres hidtidige overenskomster med 3F.  

Sympatikonflikten omfatter - foreløbigt - alle medlemmer, der er ansat under 3F Transportgruppens overenskomst og 3Fs industrioverenskomst.

“Meningen med sympatikonflikten er, at den skal gøre livet mest muligt surt for de konfliktramte restauranter. Hensigten med sympatikonflikten er at besværliggøre driften så meget, at vi kan få dem trukket tilbage til forhandlingsbordet,” siger Teit Gamst.

at vi kan få dem trukket tilbage til forhandlingsbordet

3F København forventer blandt andet, at restauranterne får sværere ved at få leveret de varer, råvarer og drikkevarer, de skal bruge. Og får sværere ved for eksempel at få fjernet returemballage og ikke-biologisk affald.

Teit Gamst, hvornår kører I trætte?

“Vi kører ikke træt. Vi fortsætter konflikten og fortsætter med at gå på gaden indtil Brdr. Price og A Hereford Beefstouw igen er OK (Har tegnet overenskomst igen, red.).” 

Demo-oversigt

3F København fortsætter i den kommende tid demonstrationer foran Brdr. Price i Rosenborggade i Indre København og A Hereford Beefstouw foran Tivoli i København.

Her er demo-oversigten for resten af maj måned:

Onsdag den 15. maj 2024 kl. 07:30–08:30 - Københavns Hovedbanegård (overfor Tivoli)

Torsdag den 16. maj 2024 kl. 17:30–18:30 - Vesterbrogade 3 (v. A Hereford Beefstouw)

Tirsdag den 21. maj 2024 kl. 17:30–18:30 - Rosenborggade 15 (v. Brdr. Price)

Torsdag den 30. maj 2024 kl. 17:30–18:30 - Vesterbrogade 3 (v. A Hereford Beefstouw)

Derfor konflikt

Konflikten mellem 3F og Brdr. Price-restauranterne, Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden skyldes, at restauranterne 1. marts sidste år opsagde deres hidtidige overenskomster med arbejdsgiverorganisationen Horesta og fagforbundet 3F.

3F og restauranterne har lige siden ligget i konflikt. 3F kæmper for at restauranterne igen bliver dækket af overenskomst.

Restauranterne har på sin side sagt, at de gerne vil tegne overenskomst, men det skal være en “moderne” overenskomst. Den “moderne” overenskomst er ikke spiselig for 3F, der mener, at restauranternes forslag til overenskomst på en lang række punkter forringer løn- og arbejdsvilkårene for de ansatte.

Konsekvenserne af den “moderne” overenskomst er, ifølge 3F København, blandt andet:

 • Lønnedgang for en ufaglært tjener, inkl. alle forringelser, ca. 11.000 kroner om måneden - svarende til cirka 68 kroner i timen

 • Startlønninger helt ned til to kroner over dagpengeniveau

 • 8 færre friweekender pr. år

 • Særligt løntillæg på 6,85 procent forsvinder (Fritvalg)

 • 5 feriefridage forsvinder

 • Mistet aften, weekend- og helligdagstillæg

 • Mistet anciennitetstillæg

 • Tillæg for overarbejde nedsættes fra 100 procent til 50 procent

 • Forringede arbejdstidsregler

 • Retten til lønforhandling fjernes

 • Hvis der er fejl i lønnen, har man 14 dage til at gøre indsigelse. Ellers mister man retten.

 • Indførelse af 0-timers kontrakter.

3F har både forsøgt at forhandle en ny landsdækkende overenskomst med restauranterne, og 3F København har forsøgt at finde en lokal løsning. Begge dele uden held.

Samtlige Brdr. Price-restauranter har - indtil opsigelsen af overenskomsterne - været  overenskomstdækket siden 2017.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Da der ikke er fagforeningspligt i Danmark, undrer det mig at 3F bruger disse mafiametoder, i stedet
for at gå i dialog. Men er medarbejderne ikke tilfredse er de jo i deres gode ret til at tage
deres tøj og gå.

Hvad så med social dumping Bent Hansen? At modarbejde dette er det så også mafiametoder.

Nu ved jeg ikke, hvordan du tjener dine penge. Men jeg ved, at uden fagforeninger i Danmark ville lønniveauet og arbejdsforholdene være som i Tyskland eller endnu være USA, hvor de lavtlønnede må leve under slavelignende forhold. Og ferie... Ha ha ha. Løn under sygdom... Jeg dør af grin.

De gode løn- og arbejdsforhold i Danmark kan vi kunne takke én ting for. Vores overenskomstbærende fagforeninger som f.eks. 3F. Den eneste beskyttelse mod udbytning og uanstændighed.

Hvornår sættere 3F m.fl. focus på alle de andre pizzeriaer, cafeer og restauranter der heller ikke har overenskomst.
Men de har selvfølgelig ikke berømte ejere, så de er ikke interessante og giver ikke stor opmærksomhed, som 3F kan profilere sig på, med PIO som villig bydreng.

Brødrene Price har jo tidlige udtalt at de ansatte havde bedre forhold med hensyn til løn m.m. end de ville få som medlemmer af 3F, gad vide hvorfor de som arbejdsgivere ikke har ønsket at indgå overenskomst med 3F? man få jo let en fornemmelse af at der er områder i en 3F overenskomst for de ansatte de ikke ønsker at opfylde.

Vi kan kun forklare det for dig, vi kan ikke forstå det for dig. Og at du undrer dig……ja, de må du jo klare selv. Dialog, ja men det vil Pricerne jo Ikke. Og organisationsfrihed ( det du kalder fagforeningsfrihed) det har vi , som du selv skriver. Men småborgerlige, småliberalister og andre højreorienterede, mener jo at det der med frihed, det er noget med fri af alting, fri af fællesskab og fri for overenskomstaftaler, fri for ordentlig løn og at det er ok at dem der er rige, de er også i deres gode ret til at snyde de ansatte. Men det er vi andre ikke enig i.

Fortsæt det gode arbejde, 3F!!!

I øvrigt har jeg, som sygemeldt uden job, oplevet samme økonomiske nedgang som en ufaglært tjener....

- "Lønnedgang for en ufaglært tjener, inkl. alle forringelser, ca. 11.000 kroner om måneden - svarende til cirka 68 kroner i timen -"....

HVOR VILLE det være rart, hvis fagforeningerne, herunder 3F, OGSÅ ville demonstrere mod regering og folketing!

Som uforskyldt syg på omkring de 60 år er det bittert at se og høre arbejdsgivere efterlyse arbejdskraft, når de dels ikke har ønsket min tilbudte arbejdskraft, da jeg var rask og over 50, dels ikke ønsker mig, fordi jeg ikke er i stand til at arbejde mere end 15 timer om ugen.

Og politikerne fatter ikke, at jeg i højere grad end nu ville bruge penge på at holde samfundshjulene i gang gennem køb / omsætning, hvis min "løn" var mere end cirka 9000 om måneden, hvoraf de 7000 går til leje. Med få penge køber jeg mindre; med flere penge forbruger jeg flere på køb....

Tja, de gule nasserøve skal bare sættes ned i løn, og have slavelignende arbejdsforhold, så skal de nok falde til "patten"...
Man går jo heller ikke ud og spiser, og så smutter fra regningen...

Håber at 3f holder fast ! og så forstår jeg ikke folk der stadigvæk bliver ved med at besøge et sted der ligger i konflikt ! det er jo det vi i gamle dage kaldte skurebrækker !