Annonce

HK-ansat rådgav privat i 10 år arbejdsgivere: “Det anede vi ikke noget om”

HK Service Hovedstaden er alt andet end begejstret for, at tidligere ansat faglig konsulent privat rådgav arbejdsgivere
Foto: Privat
Peter Moesgaard, Tidligere formand for 3F Dørmændenes Landsklub, tidligere ansat hos HK Service Hovedstadenand
Faglig konsulent hos HK Service Hovedstaden indtil årsskiftet, Peter Moesgaard, rådgav gennem sit private firma ASBR Arbejdsgiverservice diverse arbejdsgivere.

Rådgivningen af arbejdsgivere fandt sted gennem mere end ti år, mens Peter Moesgaard var ansat hos HK Service Hovedstaden. På intet tidspunkt informerede Peter Moesgaard HK Service Hovedstaden om sin side-beskæftigelse.

Det bekræfter både formanden for HK Service Hovedstaden, Rene Knudsen, og Peter Moesgaard selv over for Netavisen Pio.

Vi anede ikke, at Peter Moesgaard i privat regi rådgav arbejdsgivere

“Det anede vi ikke noget om. Vi anede ikke, at Peter Moesgaard i privat regi rådgav arbejdsgivere i den tid, han var ansat hos os,” siger Rene Knudsen til Netavisen Pio.

“Vi kendte til, at Moesgaard havde et tillidshverv som formand for 3F Dørmændenes Landsklub, og at han ejede nogle ejendomme. Mere vidste vi ikke,” understreger Rene Knudsen, der også mener, at Moesgaard som en selvfølge burde have informeret HK Service Hovedstaden om sin sidegeschæft.

Peter Moesgaard indgik ved årsskiftet en fratrædelsesaftale med HK Service Hovedstaden.

Rene Knudsen vil ikke udtale sig om, hvorvidt Moesgaards manglende information af HK Service Hovedstaden om side-gesjæften får følger for Moesgaards fratrædelsesaftale med HK:

“Den tager vi internt. Vi håndterer forhold om fratrædelsesaftaler internt. Den slags skal ikke foregå i pressen.”

Har HK oplevet en lignende sag før - altså hvor det viser sig, at en HK-ansat i privat regi rådgiver arbejdsgivere?

“Nej, vi har mig bekendt aldrig oplevet en lignende sag før. Aldrig.”

Moesgaard: Jeg fortalte ikke HK noget

Moesgaard bekræfter, at han ikke fortalte HK Service Hovedstaden noget om sit rådgivningsfirma:

det var fordi rådgivningen var meget, meget begrænset

“Nej, det gjorde jeg ikke. Og det var fordi rådgivningen var meget, meget begrænset. I lange perioder var der slet ikke nogen aktivitet. Rådgivningsaktiviteten var på månedsbasis under en time. Rådgivningsfirmaet blev jo i sin tid oprettet, fordi jeg efter min ansættelse i 3F var ledig.” 

I bagklogskabens ulideligt klare lys, burde du så ikke have informeret HK om din private rådgivningsvirksomhed?

“Jamen, det var jo ikke mig, der gav rådgivningen. Det var den ansatte jurist, der ydede rådgivningen.”

Men den ansatte jurist gav rådgivning til arbejdsgivere i regi af dit private selskab, ASBR Arbejdsgivere…

“Jeg skænkede det ikke en tanke. Havde jeg selv stået for rådgivningen, så havde jeg nok informeret HK. Jeg har ikke tænkt over, at det var noget, da rådgivningen havde et meget beskedent omfang. Og i øvrigt ikke var noget, der stred mod nogle værdier. Uanset om jeg skulle rådgive en arbejdsgiver eller en arbejdstager, så var svaret jo sådan set det samme om regler og dit-dut-dat.”

Rene Knudsen siger til mig, at man aldrig tidligere har oplevet en lignende sag…

“Det tror jeg heller ikke, man har. Og jeg har heller ikke gjort det. Rådgivningen er givet af en ansat jurist. Og i usædvanligt begrænset omgang. Jeg har jo heller ikke siddet og for eksempel forhandlet med en arbejdsgiver, der efterfølgende skulle forhandle med HK. Det har jeg aldrig gjort. Det har aldrig været på HK’s område. Det kan jeg garantere 1000 procent. Fordi det ville jeg synes, ville have været forkert. Men fordi der kommer en bagermester og spørger til arbejdstidsregler, det har slet ikke noget med HK at gøre.”

En tråd til TV-rockeren Fasar 

Ekstra Bladet kunne onsdag oplyse, at rockeren Fasar Abrar Raja, kendt fra TV 2- dokumentaren ‘Den sorte svane’, er blandt de arbejdsgivere, som Moesgaards firma har rådgivet.

Moesgaard bekræftede onsdag over for Netavisen Pio, at hans firma for mere end seks år siden rådgav et håndværkerfirma, der nu viser sig at være ejet af Fasar.

Moesgaards ansatte jurist bistod dengang en Peter Valimaa fra firmaet Håndværkergruppen 786 ApS i en mægling med 3F:

Hverken jeg eller vores jurist kendte eller havde hørt om Fasar

"Fasar, forstår jeg i dag, var åbenbart ejer af selskabet, og viser sig nu på TV at være 'rocker'. Hverken jeg eller vores jurist kendte eller havde hørt om Fasar. Vi kendte derfor heller ikke til, at han åbenbart var 'rocker'," forklarede Moesgaard onsdag til Netavisen Pio.

Venskab med Bandidos-rocker

Ekstra Bladet skrev i maj måned flere artikler om, at Peter Moesgaard havde tætte forbindelser til Bandidos.

Over for  Netavisen Pio  har Moesgaard tidligere vedgået, at han har haft og har et årelangt venskab med med den fremtrædende Bandidos-rocker Peter ‘Pit’ Rosenberg, men afviser, at han har en ‘foreningsrelation’ til den pt. forbudte rockerklub.

“Jeg vil gerne slå fast: Jeg har ingen forenings-relationer til Bandidos. Jeg er heller ikke kriminel på nogen måde. Jeg kender derimod Peter (‘Pit’ Rosenberg, red.) fra ungdomsårene. Han og jeg var kollegaer på Park Café, hvor jeg var dørmand i sin tid. Dengang var Peter ikke medlem af Bandidos. Jeg har kendt Peter siden han var 17 år,” udtalte Moesgaard til Netavisen Pio 14. maj.

Trækker sig fra samtlige tillidsposter

Peter Moesgaard har i årevis været formand for 3F Dørmændenes Landsklub. Men Moesgaard meddelte i kølvandet på Ekstra Bladets artikler i maj 3F, at han ikke længere ønskede at fortsætte sit tillidshverv som formand for dørmændene. Moesgaard sagde i den forbindelse til Netavisen Pio, at han allerede havde planlagt at drosle ned:

Jeg skulle alligevel trække mig

“Jeg skulle alligevel trække mig. Dørmænd er typisk mellem 20 og 30 år gamle. Jeg er 60 år gammel. Så nu går jeg på pension. Jeg går ikke på grund af omtalen i Ekstra Bladet. Min pension fra HK blev aftalt allerede i januar. Jeg skal rejse jorden rundt, sejle eller noget i den dur. Derfor har jeg et stykke tid været i gang med at drosle ned.”

Moesgaard forklarede også over for Netavisen Pio, at han planlagde at stoppe som lokalformand for Socialdemokratiet i Hørsholm:

“Det har også været planen, at jeg skulle stoppe i mit tillidshverv som kommuneformand for Socialdemokratiet i Hørsholm. Ingen - hverken 3F, HK eller Socialdemokratiet - skal lide under dårlig omtale af min person. Planen er at jeg stopper ved førstkommende generalforsamling."

Fagbevægelsen kender ham kun alt for godt

Fasar Abrar Raja blev i ‘Den sorte svanes’ 3. afsnit, som blev vist på TV 2 tirsdag aften, sat i forbindelse med et muligt forsøg på likvidering af en person i Pakistan, som tilsyneladende udgjorde et problem for Fasar Abrar Raja og hans omgangskreds. Det fremgik af TV 2-doku-afsnittet, at personen, der udgjorde et problem, nu er død på grund af et angiveligt hjerteanfald.

Fasar Abrar Raja afsløres i TV 2-dokumentarserien som en mand, som begår forskelligartet arbejdskriminalitet i Danmark.

Han og hans firmaer er tilsyneladende eksperter i nedrivning og asbestsanering af tvivlsom art. Det fremgår også, at han tjener penge på at fjerne forurenet jord, men hvor der i vidt omfang snydes med omfanget af den forurenede jord - og at forurenet jord i et vist omfang anbringes på ulovlige, ikke-registrerede steder.

Fagbevægelsen - fagforbundene 3F og Malerforbundet - kender kun Fasar Abrar Raja og hans virksomheder alt for godt:

Vi kender desværre Fasar og folkene rundt om ham alt for god

"Vi kender desværre Fasar og folkene rundt om ham alt for godt. Vi har haft flere faglige sager imod ham, hvor firmaerne har udnyttet udenlandske ansatte,” fortalte Palle Bisgaard, næstformand i 3F Byggegruppen, tirsdag til Fagbladet 3F.

Læs mere om fagbevægelsens kendskab til Fasar Abrar Raja og kredsen om ham  her.

Rådgivningsfirma er i dag et terrazzogulv-firma

Rådgivningsfirmaet ASBR Arbejdsgiverservice hedder nu Terrazzo Aps.

Aktiviteten i firmaet er ikke længere rådgivning, nu har firmaet speciale i anlæggelse af især terrazzogulve. Der er seks ansatte i firmaet.

Det fremgår af seneste regnskab- og beretning (2022/23), at Terrazzo ApS skændes med Skat om en underentreprenørs skattemæssige stilling. Terrazzo ApS - ved Peter Moesgaard - har indbragt sagen for Landsskatteretten.

Det hedder således i Terrazzo Aps’ ledelsesberetning:

“I forbindelse med selskabets brug af en udenlandsk (eu-)underentreprenør ,er der opstået uenighed med Skat omkring den pågældende underentreprenørs skattemæssige stilling som henholdsvis lønmodtager eller underentreprenør. Skat anser den pågældende som lønmodtager, og har i den forbindelse gjort gældende, at Terrazzo ApS hæfter for A-skat og AM-bidrag for den pågældende underentreprenør. Terrazzo ApS er uenig heri og har således indbragt sagen for landskatteretten.” 

“Tabes sagen mod forventning påhviler der Terrazzo ApS en forpligtelse overfor Skat, stort kr. 380.618 med tllæg af renter og omkostninger.”

“Kravet modsvares i givet fald dog af et regreskrav af samme størrelse overfor den udenlandske (eu-)underentreprenør. Underretning med rentepåkrav er tilgået denne.”

Kilde: Erhvervsstyrelsen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Svindel og bedrag for egen vindings skyld. En smart Mercedes skiftes ud med en ordentlig moral og et anstændigt samfund.

Tænk, at ofre det hele... For hvad?

Ingen ting.

Vil det sige, at HK-ansatte ikke har en konkurrenceklausul i deres kontrakt? Eller en klausul om, at man ikke må drive selvstændig virksomhed eller have sideløbende lønarbejde uden forudgående aftale med HK i kontraktperioden?