Annonce

3F: “Vi kender desværre Fasar og folkene rundt om ham alt for godt”

Byggegruppen har ført flere faglige sager mod den nu danmarkskendte kriminelle, Fasar Abrar Raja
Foto: TV 2-dokumentaren 'Den Sorte Svane'
Fasar Abrar Raja, tidligere Bandidaos-rocker - i selskab med forretningsmanden Martin Malm - i skjulte optagelser fra 'Den Sorte Svane'
Fagbevægelsen kender kun alt for godt en af de mest farverige kriminelle, der indgår i TV 2-dokumentaren ‘Den sorte svane’, den tidligere Bandidos-rocker, Fasar Abrar Raja.

Det fremgår af samtaler mellem Fasar Abrar Raja og TV 2-muldvarpen, erhvervsjurist Amira Smajic, at han står bag flere nedrivningsfirmaer, der fusker med asbest og andre farlige stoffer, og at han tjener penge på at fuske med håndtering af forurenet jord.

Hos 3F Byggegruppen har man længe kendt fænomenet Fasar Abrar Raja:

Vi har haft flere faglige sager imod ham

“Vi kender desværre Fasar og folkene rundt om ham alt for godt. Vi har haft flere faglige sager imod ham, hvor firmaerne har udnyttet udenlandske ansatte,” fortæller Palle Bisgaard, næstformand i 3F Byggegruppen, til Fagbladet 3F.

Fasar-ansatte lønnet med 75 kroner

En af Fasar-sagerne drejede sig om underbetalte ukrainske håndværkere på et byggeri i Slangerup på Sjælland. De blev, ifølge Bisgaard, aflønnet med blot 75 kroner i timen. Og der var hverken feriepenge eller pensionsbidrag.

Da 3F førte sagerne ved Arbejdsretten havde Fasar indsat en stråmand, som det var umuligt at komme i kontakt med. Og sagerne faldt til jorden.

Palle Bisgaard fortæller til Fagbladet 3F, at 3F Byggegruppen også udmærket kender til den malermester, som i TV-optagelsen alene benævnes “Peter”.

3F har således kørt adskillige sager mod malermester 'Peter'. 3F oplyser, at malermesteren er kendt for sine tætte relationer til den pt. forbudte rockergruppe, Bandidos.

Bisgaard fortæller, at malermester 'Peter' ved en lejlighed mødte op til et forligsmøde med 3F udstyret med en fuldmagt fra Fasar med ret “til at handle på vegne af selskabet”.

Malerforbundet: Vi kender også personkredsen

Malerforbundet skriver i et opslag på Facebook, at de har haft sager med samme personkreds, som indgår i TV-dokumentaren ‘Den sorte svane’:

“Malerforbundet kæmper dagligt for et ordnet arbejdsmarked – det betyder også at vi har ført og fortsat fører mange faglige sager mod kriminelle inkl. flere af de medvirkende i programmet.”

de bruger hvidvaskede penge til blandt andet at udbetale lønninger kontant

“Vi oplever at de bruger hvidvaskede penge til blandt andet at udbetale lønninger kontant. I løbet af de sidste cirka 10 år har vi vundet sager om arbejdskriminalitet og underbetaling af udenlandsk arbejdskraft på byggepladser, til en værdi af flere millioner kroner.”

“I Malerforbundet er vi ikke overraskede over den omfattende arbejdskriminalitet – den har vi bekæmpet i mange år. Vi håber, at serien kan vække politikernes opmærksomhed og sætte fokus på de problemer, der især plager byggebranchen.”

placeholder

 

Palle Bisgaard fra 3F Byggegruppen håber også, at TV-dokumentaren fører til at politikerne sætter endnu større fokus på abejdskriminalitet.  

Tredje afsnit af TV 2-dokumentarserien 'Den Sorte Svane' sendes tirsdag aften kl. 20

Beskæftigelsesministeren øger indsatsen mod arbejdskriminalitet

I sidste måned landede beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) en bred politisk aftale, der skærper indsatsen mod social dumping og anden arbejdskriminalitet.

Aftalen indebærer blandt andet mulighed for at stoppe entreprenører, der gentagne gange alvorligt bryder reglerne, bedre mulighed for at føre kontrol med boliger udlejet af arbejdsgivere til deres ansatte og styrket indsats mod brug af illegal arbejdskraft på danske arbejdspladser.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) udtalte ved aftalens indgåelse:

“Vi vil ikke finde os i, at nogle virksomheder igen og igen udsætter deres medarbejdere for fare. Nu får Arbejdstilsynet nogle ekstra redskaber. Det skal bidrage til at stoppe de brodne kar og sikre ordentlige forhold på danske arbejdspladser. Det er til gavn for både lønmodtagere og de mange virksomheder, der spiller efter reglerne.”

Ud over regeringspartierne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne står også Danmarksdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale, Dansk Folkeparti og Alternativet bag aftalen.

Med aftalen om en styrket indsats mod social dumping sættes der ind på ni områder:

  • Intensiveret tilsyn og entreprenørstop

  • Boligtilsyn

  • Styrket indsats mod illegal arbejdskraft

  • Brancherettet indsats mod ikke reelt selvstændige

  • Tættere samarbejde i komplicerede social dumping sager

  • Forebyggende indsats i form af udbredt viden om regler og rettigheder mv. på det danske arbejdsmarked

  • IT-forbedringer i RUT

  • Brancherettede indsatser i udvalgte sektorer

  • Statens Kontrolenhed for Arbejdsklausuler

Læs mere om aftalen her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

For en 10-12 år siden, havde jeg den blandede "fornøjelse, at opleve den daværende 3F-formand, Per Christensen, som på Folkemødet på Bornholm proklamerede, at "alle er naturligvis velkomne i Danmark - bare de bliver ansat til overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår."

Talen blev holdt hos vennerne i Dansk Industri, og blev mødt med store klapsalver fra de indbussede "humanister", som tilsvarende buhede ad Pia Kjærsgård, da hun satte ? ved, Pers lalleglade naivitet, som idag viser sig at være, mere end blot dét.

Om skiderikkerne - som med held har smadret både tillid og lønmodtagerrettigheder - hedder Fasar eller Calle, er jo i og for sig ligegyldigt, al den stund, at de "pæne humanister" i deres gloriepudsende selvforståelse, én gang for alle, har nedlagt arbejderbevægelsen, ved at invitere folk fra "de varme lande" hertil - alene for at føøøle sig på "den rigtige side af historien".

Om Fasar eller Per Christensen ser mest tillidsvækkende ud, må jo komme an på øjnene der ser, OG hjernen bag, men som altid kan man smadre demokratier på et øjeblik, mens det tager århundreder at bygge dem op.

Tak for lort PC, og de andre pampere, som lod det ske!

Fasar Abrar Raja og hele hans familie er tilsyneladende dybt kriminelle, så mon ikke det er på tide at politiet får dem domfældt og interneret. Selv dommerstanden må vel kunne indse at de pågældende personer er kriminelle som bør idømmes straffe i forhold til den kriminalitet de har begået. Samtidig skulle de udvises af danmark for bestandig.

Enig.- Selvom udvisning er for mild en dom

"Fagbevægelsen kender kun alt for godt en af de mest farverige kriminelle, der indgår i TV 2-dokumentaren ‘Den sorte svane’, den tidligere Bandidos-rocker, Fasar Abrar Raja."

Jamen så melder fagbevægelsen selvfølgelig alle forbrydere de "kender alt for godt" til politiet...

Ikke just nogen reklame for fagforeningen.

Der er vist ingen, som er overrasket over de forhold som blev vist i "Den Sorte Svane". Alt har været berettet i mange år ved mange forskellige situationer. Lige fra social dumping, fakturefabrikker, svindel med moms, svindel med konkurser, svindel med registreringsafgift, svindel med forurenet jord osv.. ALLE ved det, men ingen gør noget ved det. Og når politikerne fremstiller sig som overraskede eller røstet over forholdene, så lyver de - For de ved det godt.

- Det her er kun den spinkle top af et stort isbjerg.

Bare går DR's arkiver igennem og alle andre medier fra de sidste 10-15 år. Så vælter det frem med lignende sager.

Velkommen til det "moderne" liberale minimalstats Danmark - Sådan var det ikke før Anders Fogh Rasmussen (V) og han varsal Lars Løkke Rasmussen (før V, nu M, eller, hvor der lige er plads). Og hos Liberal Alliance kan de ikke få armene ned for den udvikling. Det er vand på deres mølle over deres neo liberale samfundsmodel.

Vågn nu op.