Annonce

Lars Løkke styrtdykker efter offentlig nedsmeltning - trækker regeringen ned

Moderaterne er historisk upopulære, og partibussen triller mod spærregrænsen, mens det står bedre til hos de andre regeringspartier
Foto: Lars Peckert, Thrane Media
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister, formand for Moderaterne
Moderaternes popularitet rammer nyt bundniveau ifølge dagens Voxmeter for Ritzau. Partiet står nu til kun at få 3,5 procent af stemmerne - svarende til 7 mandater -, hvis der var valg i morgen.

Fortsætter nedgangen er der ikke langt til spærregrænsen for regeringspartiet

Ikke siden partiets start har det ligget så dårligt i meningsmålingerne.

Fortsætter nedgangen er der ikke langt til spærregrænsen for regeringspartiet.

over 30 procent af deres vælgere fra sidste uge er hoppet af bussen

I sidste uge stod Moderaterne til 5,1 procent - svarende til 9 mandater. Det er en tilbagegang på 1,6 procentpoint svarende til at over 30 procent af deres vælgere fra sidste uge er hoppet af bussen. Det er tid til vejhjælp.

De har dermed lige knapt halveret sig selv siden august

Lige efter sommerferien og inden partiets meget offentlige krise, som nærmest lignede en nedsmeltning, lå Moderaterne på 6,9 procent - svarende til 12 mandater. De har dermed lige knapt halveret sig selv siden august.

Ved folketingsvalget den 1. november 2022 fik Moderaterne 9,3 procent af stemmerne - svarende til 16 mandater.

S går frem og V står stille

Hvad angår de øvrige regeringspartier, har Venstre ikke rørt sig en tomme og ligger for anden uge i træk på 10,3 procent - svarende til 19 mandater.

Trods Venstres stabilitet og Socialdemokratiets fremgang går SVM-regeringen alligevel samlet set tilbage, og det er der altså kun Moderaterne at takke for

Socialdemokratiet har til gengæld en pæn fremgang og ligger i denne uge på 21,7 procent - svarende til 39 mandater. I sidste uge lå de på 20,5 procent - svarende til 35 mandater.

Trods Venstres stabilitet og Socialdemokratiets fremgang går SVM-regeringen alligevel samlet set tilbage, og det er der altså kun Moderaterne at takke for.

I den første meningsmåling efter sommerferien lå regeringen samlet set på 37,9 procent, mens de nu er nede på 35,5 procent.

Hvad den dalende popularitet skyldes, er svært at sige, da det jo ikke er meget, man hører til dem. Men det er måske her, man skal finde forklaringen

Et andet parti, der ikke bare er på vej mod spærregrænsen, men nu er et godt stykke under, er Alternativet. 1,4 procent - svarende til 0 mandater - ville partiet få, hvis der var valg i morgen.

I sidste uges måling stod partiet med Franciska Rosenkilde i spidsen til 2,2 procent af stemmerne - svarende til 4 mandater.

Hvad den dalende popularitet skyldes, er svært at sige, da det jo ikke er meget, man hører til dem. Men det er måske her, man skal finde forklaringen.

Dagens Voxmeter-måling baserer sig på telefoninterview med 1.003 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 23. september 2024 til d. 30. september 2024.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier udgør i denne måling +/- 2,5 procentpoint.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Langt om længe begynder Klovne-regeringen, at komme i total balance med sig selv - og deres sidste 4 vælgere:

https://tv2.dk/reel/2024-09-03-jeg-er-i-total-balance-med-mig-selv-63614...

Men EL stiger, uanset hvor mange terrorister de har støttet, og hvor mange terroristsympatisører, de hsr iblandt sig ..

Og Thor har stadig ikke sat sig ind i EL's politik. Det grænser til det tragikomiske.
Det grunder formentlig i den socialdemokratiske jagt på etniske minoriteter i almindelighed og muslimer i særdeleshed. Dertil kan vi så lægge den ubetingede, ukritiske støtte til lederen af det israelske apartheidstyre og den fraværende afstandstagen til myrderierne i Gaza, den ulovlige omsiggribende besættelse af og fordrivelserne af palæstinensere på Vestbredden.
Det er fortællingen om et fhv socialdemokrati, der er konverteret til et højrefløjsparti.

Hvis man ser på S på den måde bør du vist gå til ny optiker.

Kan anbefale Louis Nielsen

Tja Helle.
Nu er det jo ikke os alle, der som du, ikke kan se ud over næsetippen!
Et gammelt ordsprog siger jo; Sandheden er ofte ilde hørt….

Humor er en god ting Julle. Prøv det

Er Louis Nielsen da en del ad Dit blinde Socialdemokrati?

Er Louis Nielsen da en del af Dit blinde Socialdemokrati?

Du behøver ikke tage Ole så alvorlgt. Han er helt væk, og aner ikke, hvad der er højre og venstre. Han ved kun, at han ikke kan lide jøder, så derfor holder han med Hamas, og er imod alt socialdemokratisk, for de vil aldrig give ham en finger. Og så har han åbenbart et svagt punkt for EL ;-)

Thor

Nu er det jo heller ikke sådan, at vælgermassen er én stor, homogen masse, som flytter sig efter, hvorhen partierne bevæger sig, men idag nok mere efter, hvilke personager de enkelte partier stiller i spidsen, og så kommer der jo, alt andet lige, også nye vælgere til for hver gang der afholdes folketingsvalg.
For eksempel, mange "nydanskere", hvis ideologisk-religiøse mandschauvinisme, varetages fint på den yderste "venstrefløj".

Lars Løkke har valgt, at stille Lars Løkke i front for Moderneraternes klovnebus, og har derved udstillet, at han ikke har, hverken lederevner, eller anden politik, end, hvad han skal bruge for, at hævne sig på sine tidligere "venner" i Venstre, og at bevare sin gode hyre, så han måske en dag, bliver i stand til, selv at betale for sine underbukser.

Enig.

Jeg ved det ;-)

Det var da godt nyt at Lars (U)løkke styrtdykker - så har hans støtter endelig fået øjnene op for den lille svindler...til Færøerne med ham...
Han skal jo ikke ødelægge regeringen...

Bjarne. han HAR ødelagt regeringen.