Annonce

3F inviterer Jensens Bøfhus til møde om en løsning for de unge medarbejdere

3F indkalder bøfkæden til møde om en løsning for unge medarbejdere, men bøfkæden siger nej - med mindre 3F "straks og forinden midlertidigt suspenderer konflikten"
”Der kan ikke være tvivl om at det, som både 3F og Jensens Bøfhus A/S nu skal kære sig om, det er de unges situation. De står helt uden indtægtsgrundlag og nu er det på tide, at parterne tager det ansvar på sig”, siger Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

En ung medarbejder fra Aalborg, Julie Holm, der deltog i en debat på P1 onsdag eftermiddag, fortalte hvordan de unge i december efter nedlukningen følte sig tvunget til at tilbyde Jensens Bøfhus A/S, at gå på ulønnet orlov med dags varsel.

Direktøren for Jensens Bøfhus, Anders Nikolaisen, bekræftede under debatten, at havde medarbejderne ikke tilbudt at gå på ulønnet orlov, så ville de være blevet fyret.

3F: “Vi skylder de unge”

De mange medarbejdere har derfor ikke haft noget indtægtsgrundlag siden midt december.

Vi skylder de unge at vende alle sten i forsøget på, at finde en løsning for dem

”Vi skylder de unge at vende alle sten i forsøget på, at finde en løsning for dem,” siger Peter Lykke Nielsen.

Torsdag har 3F dialogmøde med medarbejdere ved Jensens Bøfhus A/S, hvor man også vil drøfte den alvorlige situation de unge medarbejdere står i.

Julie Holm fortalte i P1 Orientering, at hun har været nødt til at låne penge af sine forældre på grund af den nu manglende indtægt fra Jensens Bøfhus. Og at hun nu overvejer at optage SU-lån for at klare dagen og vejen.

Invitationen til Jensens Bøfhus A/S er fremsendt onsdag aften. Jensens Bøfhus' ledelse har torsdag ved 14-tiden endnu ikke reageret på 3F's invitation.

Netavisen Pio har bedt om en kommentar fra Jensens Bøfhus' ledelse til invitationen fra 3F. Bøfkædens presseansvarlige meddeler på vegne af bøfkæden et "ingen kommentarer".

Men til Berlingske siger bøf-direktør Anders Nikolaisen, at han ikke vil mødes med 3F - med mindre fagforbundet "straks og forinden midlertidigt suspenderer konflikten":

Jeg mødes som sagt gerne med 3F, når I har suspenderet konflikten

"Da konflikten mod os intet har at gøre med coronasituationen i Danmark, så må det vigtigste lige nu være at få skabt en situation, hvor jeres konflikt ikke går ud over medarbejderne, som p.t. på eget initiativ er på orlov uden løn. Den situation er ikke holdbar. Jeg mødes som sagt gerne med 3F, når I har suspenderet konflikten," står der i et svar, som ifølge Berlingske, skulle være sendt til 3F torsdag eftermiddag.

50 millioner i ny kapital

Kriseramte Jensens Bøfhus måtte i midten af sidste måned tage imod en kapitalindsprøjtning på 50 mio. kr. fra selskabets ejerkreds.

"Det er i sagens natur, fordi situationen er ganske alvorlig qua corona og andet," sagde Jensens Bøfhus' presseansvarlige, Peter Arnfeldt, til finans.dk i december.

Jensens Bøfhus har derudover ikke yderligere kommentarer til kapitaludvidelserne, der er blevet løftet i selskaberne over kæden.

Det er ingen hemmelighed, at Jensens Bøfhus har kæmpet med at få bøfkæden til at løbe rundt rent økonomisk under coronakrisen. Maj sidste år måtte 200 medarbejdere vinke farvel til deres job hos bøfkæden, da coronanedlukning og manglende lønkompensation tvang restaurantkæden i knæ.

Opdateret kl. 15.15 med kommentarer fra Jensens Bøfhus' direktør, Anders Nikolaisen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

3 F skal da ikke stoppe den konflikt ! da det ikke er 3 F der har startet den ! så Jensens Bøfhus må komme til bordet og få skrevet under på den overenskomst som de selv smed ud ! hvilket betød at de ansatte skulle gå ned i løn og at de ville miste en masse rettigheder og man glemmer vist også at det bøfhus skyndte sig at fyre stort set alle der var medlem af 3F så 3F hold nu fast og vi andre skal stoppe med at købe noget som helst fra Jensens Bøfhus så længe der ikke er en overenskomst

Jan, det er faktuelt forkert at de ansatte skulle gå ned i løn. De ansatte beholdt deres kontrakt. De nye ansatte skulle på samme overenskomst som Flammen. Ref.: https://fagbladet3f.dk/artikel/jensens-boefhus-vil-tvinge-tjenere-ned-i-...

Ret mig hvis jeg tager fejl.
Er det ikke sådan, at konflikten ophører i samme øjeblik hr. Jensen indgår aftale med 3F, og betaler sine ansatte overenskomstmæssig løn som alle anstændige arbejdsgivere gør?

God arbejdsgiver - takker nej til at få løst sin konflikt - han giver fanden i fagforeningen, og tror han kan gøre som han vil...3F stå fast...