Initiativtager til 3F-appel: Vil ikke svare på, om V eller bøfkæde står bag

Initiativtager til medarbejder-appel rettet til fagforbundet 3F i Jensens Bøfhus-konflikten fører valgkamp for Venstre
Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen.

Marwa Hassan, der er initiativtager til en medarbejder-appel rettet til 3F i konflikten mellem Jensens Bøfhus og fagforbundet 3F, har været medlem af Venstres Ungdom i flere år og førte valgkamp for Venstre i både 2015 og igen i 2019.

har været medlem af Venstres Ungdom i flere år og førte valgkamp for Venstre i både 2015 og igen i 2019

Det fremgår af Marwa Hassans egne oplysninger på LinkedIn.

Samme Marwa Hassan har, som beskrevet i Netavisen Pio torsdag, delt et indlæg på LinkedIn skrevet af Venstres medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg, Morten Dahlin, på sin egen LinkedIn-profil.

I indlægget protesterer Morten Dahlin over, at 600 virksomheder, der ligger i konflikt med fagbevægelsen af den en eller anden årsag, ikke kan få del i den lønkompensation, som helt eller delvist nedlukkede virksomheder kan få del i som følge af corona-krisen. En af de 600 virksomheder er Jensens Bøfhus.

 

Marwa Hassan kort for hovedet

På den baggrund har Netavisen Pio fredag været i kontakt med Marwa Hassan og spurgt hende, om hendes 3F-initiativ er udført i samarbejde med - eller på opfordring fra - Venstre på Christiansborg. Eller om hendes aktion er udført i samarbejde med - eller på opfordring fra - ledelsen på Jensens Bøfhus.

Men Marwa Hassan svarer ikke på spørgsmålene:

Jeg er ikke interesseret i at tale med nogen, der går efter manden - i stedet for bolden

“Jeg er ikke interesseret i at tale med nogen, der går efter manden - i stedet for bolden. Kan du have en god dag,” siger hun til Netavisen Pio.  

Netavisen Pio har torsdag yderligere skriftligt spurgt Marwa Hassan, om hendes 154 Jensens Bøfhus-kollegaer, der er medunderskrivere på hendes appel til 3F, er oplyst om hendes nære tilknytning til Venstre.

Heller ikke dét spørgsmål har Marva Hassan besvaret.

Marwa Hassan studerer politik og administration på Aalborg Universitet. Hun har haft fritidsjob som værtinde på Jensens Bøfhus i Aalborg gennem snart seks år.

Marwa Hassan er tæt knyttet til Venstre, men vil ikke svare på om Venstre har inspireret hende til at rette en appel til 3F

 

Netavisen Pio spurgte torsdag Jensens Bøfhus’ ledelse, om personen bag medarbejder-appellen, Marwa Hassan, er ansporet af Jensens Bøfhus' ledelse. Og om hun undervejs i appel-forløbet har rådført sig med Jensens Bøfhus' ledelse.

Jensens Bøfhus' ledelse meddeler - via pressekontakt - et "ingen kommentarer".

Derfor: Statens neutralitet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard forklarede tilbage i marts over for Folketinget, at virksomheder i arbejdskonflikt ikke kan få del i lønkompensationsordningen på grund af et princip om statens neutralitet.

virksomheder i arbejdskonflikt ikke kan få del i lønkompensationsordningen på grund af et princip om statens neutralitet

Arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl forklarede opfølgende, at netop princippet om at staten ikke går ind og understøtter den ene part økonomisk under en faglig konflikt, er afgørende for, at arbejdsgivere og lønmodtagere reelt kan presse hinanden gennem strejke og lockout.

En medarbejdergruppe hos Jensens Bøfhus - anført af Marwa Aziz Hassan - rettede onsdag en appel til fagforbundet 3F om at standse konflikten med Jensens Bøfhus - så bøfkæden kan få del i den lønkompensation, der gives til helt eller delvist nedlukkede virksomheder under corona-krisen.

Svaret fra Fagforbundet 3F til de 155 medarbejdere bag appellen - ud af omkring 450 ansatte i bøfkæden - lyder, at 3F meget gerne vil afslutte konflikten hurtigst muligt:

“3F vil meget gerne afslutte denne konflikt og har fremlagt flere tilbud, der kunne afslutte konflikten. Disse tilbud er dog desværre alle blevet afvist af Jensens Bøfhus A/S,” sagde forhandlingssekretær hos 3F PSHR, Peter Lykke Nielsen, til Netavisen Pio torsdag og fortsatte:    

“Jensens Bøfhus A/S har ikke fremlagt noget forligstilbud, siden de selv startede konflikten midt under corona-krisen. 3F er fortsat klar til at afslutte konflikten med dags varsel.”

3F til medarbejdere: Vi har aldrig ønsket konflikt 

3F’s forhandlingssekretær understreger, at det er Jensens Bøfhus, der oprindeligt startede konflikten:

“Vi er selvfølgelig rigtig kede af, hvis især de mange unge medarbejdere, der med dags varsel frivilligt gik på ubetalt ”orlov”, har en opfattelse af, at det er 3F, der har startet denne konflikt, og at det kun er 3F, der kan løse den. Vi har aldrig ønsket denne konflikt – vi har ikke startet den, og det er ikke os alene, der kan løse den.”

Vi har aldrig ønsket denne konflikt

Peter Lykke Nielsen forklarer i sit svar til de ansatte bag appellen, at direktøren hos Jensens Bøfhus, “Anders Nikolaisen kunne melde Jensens Bøfhus A/S ind i Dansk Erhverv eller HORESTA, så vil hele denne konflikt være forbi allerede i morgen”:

“Han (Direktør Nikolaisen, red.) kan vælge at få den tidligere overenskomst, som Jensens Bøfhus A/S har haft i mere end 30 år, og som er godkendt af HORESTA, eller de almindelige vilkår, som resten af branchen er omfattet af.”

Jensens Bøfhus lockoutede 3F’ere

3F-forhandlingssekretæren ærgrer sig over de usande påstande, der flyver i luften om konflikten mellem Jensens Bøfhus og 3F:

“Vi er ærgerlige over de mange usande påstande og det tilsyneladende professionelle ”spin”, der er kommet i denne sag. Det er nu altså et faktum, at direktør Anders Nikolaisen indledte konflikten med en lockout midt under corona-krisen. Han vidste eller burde have vidst, at når restauranterne lukkede ned, ville der komme problemer,” lød det torsdag fra Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær for 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Initiativtageren til medarbejder-appellen til 3F, Marwa Hassan, sagde onsdag til  Ekstra Bladet, at hun kan se sagen fra begge sider:

“Jeg kan se sagen fra begge sider, men problemet er, at vi medarbejdere bliver glemt, mens de har travlt med at bekrige hinanden.”

Det fik Ekstra Bladet til at spørge hende om, hvorfor hun og medunderskriverne ikke retter deres appel til ledelsen i Jensens Bøfhus, men alene henvender sig til 3F:

Jeg tror, at det er lettere at trænge igennem til 3F end til Jensens Bøfhus

“Jeg tror, at det er lettere at trænge igennem til 3F end til Jensens Bøfhus. Og 3F har påstået, at de kæmper for medarbejderne,” lyder hendes svar.

Opråb fra ansatte på Jensens Bøfhus til 3F

Her er den fulde ordlyd af appellen fra 155 ansatte medarbejdere hos Jensens Bøfhus til fagforbundet 3F.  

Appellen er alene fremsendt til Ekstra Bladet og Berlingske. 3F modtog således ikke appellen, før den blev omtalt i Ekstra Bladet onsdag. Appellen er dateret 16. december, men altså først kendt af 3F med omtalen af appellen i Ekstra Bladet onsdag den 3. februar.

“Det er en svær tid for os ansatte på Jensens Bøfhus, som endnu en gang havde udsigt til masseafskedigelser i løbet af Covid-19 krisen, fordi vores arbejdsgiver ikke kan få del i lønkompensation, som skal holde hånden under vores jobs i denne svære tid.

Det skyldes, at 3F har indledt en faglig konflikt mod vores arbejdsgiver for at presse ledelsen til at acceptere en konkurrenceforvridende overenskomst, som stiller vores arbejdsgiver dårligere end konkurrenten.

3F ignorerer formaningen fra Regeringen om at vente med at indlede konflikt til efter, at krisen er overstået, men det har 3F desværre ikke ønsket af efterleve. 3F påstår at kæmpe medarbejdernes sag, men desværre er realiteten den, at 3F tager os som gidsler.

Masseafskedigelserne kan aflyses for nu, men det kan kun medarbejderne tage æren for. I et desperat forsøg på at beholde vores arbejde har næsten stort set alle hjemsendte medarbejdere valgt at gå på ulønnet orlov på ubestemt tid. Uden viden om hvornår vi får penge ind på kontoen igen.

Uanset hvem man måtte sympatisere med i denne konflikt, så er det svært fra et medarbejderperspektiv at se, hvordan 3F kæmper medarbejdernes sag. Det er os medarbejdere, som bløder. Hverken 3F eller Jensens Bøfhus. Udelukkende os medarbejdere.

Vi kan derfor kun appellere til, at 3F vil sætte konflikten i bero. For medarbejdernes skyld.”

Jensens Bøfhus-konfliktens forløb

1. juli 2019: Jensens Bøfhus melder sig ud af arbejdsgiverforeningen HORESTA.25. november 2019: Jensens Bøfhus opsiger overenskomsten med 3F til udløb 1. marts 2020.

28. februar 2020: Efter halvandet år bryder forhandlinger om en ny overenskomst mellem Jensens Bøfhus og 3F endeligt sammen.

28. februar: Jensens Bøfhus afsender 1. lockoutvarsel. Varslet er behæftet med fejl og annulleres derfor senere.

3. marts: Jensens Bøfhus afsender 1. lockoutvarsel til 3F.

10. marts: Jensens Bøfhus afsender 2. lockoutvarsel til 3F.

11. marts: Statsminister Mette Frederiksen (S) lukker landet delvist og lover økonomisk støtte til berørte virksomheder.

13. marts: Jensens Bøfhus meddeler, at alle restauranter bliver lukket.

14. marts: Regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening indgår aftale om lønkompensation gældende fra 9. marts 2020.

23. marts: Jensens Bøfhus iværksætter lockout af 3F-medarbejdere inklusive tillidsrepræsentanter i Jensens Bøfhus.

5. april: Jensens Bøfhus meddeler, at de betragter lockouten som gennemført og virksomheden derfor frigjort fra overenskomsten.

7. april: 3F varsler blokade og strejke mod Jensens Bøfhus fra 1. juni.

14. april: Jensens Bøfhus meddeler, at man fyrer 250 ansatte.

16. april: 3F foreslår Jensens Bøfhus, at man er “sindet at stille konflikten i bero… “, indtil arbejdsretten har afgjort, hvorvidt 3F’s konfliktvarsel er lovligt. Jensens Bøfhus besvarer ikke henvendelsen.

14. maj: 3F meddeler Jensens Bøfhus, at strejkevarslet tilbagekaldes, fordi forbundet vurderer, at virksomheden "(… ) står over for væsentlige udfordringer med den forestående kontrollerede genåbning efter Corona-nedlukningen" (Job-center-blokaden tilbagekaldes ikke og består derfor fortsat).

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Marwa Hassan vil ikke svare - hun er da en nar...
En rigtig Venstre kvinde, ego-tripper af værste skuffe...
Hun er kun ude på at lave ballade...

Ja Venstre ved man hvor man har !

hallo, hvordan kan en tillidsmand skrive på den måde, og få så mange medarbejdere til at skrive under på den,
de burde tage hendes stilling til afstemning hurtigst mulig.

Hun er vel ikke tillidskvinde, blot initiativtager til opfordringen. Men stadig et utiltalende initiativ.

Går Vestre ikke for åbenhed mere ?

Ja det var jo også venstre der støttede Vejlegården,for lidt stegt flæsk måske får Marwa Hassan en rød bøf på husets regning.Venstre er da det meste tåbelig parti svindel og plat godt de går tilbage i målingerne.

Man skal ikke være i tvivl om, at Venstre "ALDRIG" nogensinde har været på lønmodtagernes side, de har altid forsøgt at skabe splid, så lønmodtagerne kan blive snydt. mvh. Allan Jansen

Vil da lige huske alle på sagen fra 2014,hvor Jensens Bøfhus trynede lille Jensens Fiskerestaurant i Retten. Det var så respektløs og de mistede gudskelov mange kunder efter den sag, inklusiv undertegnede.

Jeg synes at det er en smule vildt at 3F er villige til at ofre sine medlemmer i dette her korstog.
Det er jo ikke hverken 3F eller Jan Kjærgaard der har deres privatøkonomi i klemme. Men midlet helligere vel målet som man siger.

Kenneth, hvilke medlemmer i 3F ofres?
Når man konflikter, så gøres det netop for at sikre, at de ansatte ikke ofres på lavtlønnens alter.
Hvis de berørte ansatte er medlemmer af den fagforening, der konflikter, så får de strejkestøtte under konflikten, de lockoutede får også støtte.
De eneste der kommer i klemme, det er gratisterne, der ikke har tilvalgt et medlemskab af den fagforening, der havde den opsagte overenskomstaftale.
At have et sikkerhedsnet under sig, det koster ved kasse 1, det nytter ikke, kun at ville nyde frugten af andres investering i ordnede forhold, intet i denne verden er gratis.

Annonce