Annonce

Dansk Folkeparti lancerer nyhedsmedie

Partiet sender nyt online-medie med et nationalt og borgerligt udgangspunkt på gaden - redaktøren er eneste ansatte
Tirsdag ser et nyt online-medie dagens lys.

Det er Dansk Folkeparti, der står bag online-mediet ditoverblik.dk, der henvender sig til læsere, der ønsker et nyhedsoverblik med et nationalt og borgerligt udgangspunkt.

Dansk Folkeparti mener, at de danske medier underprioriterer eller skævvinkler historier og temaer, der ligger højt på partiets dagsorden. Derfor har man valgt selv at søsætte et nyt medie. Selv om partiet i princippet ikke er tilhængere af partipresse.

Det er udelukkende Dansk Folkeparti, der finansierer ditoverblik.dk. DF-mediet vil blive tilmeldt Pressenævnet.

Pressechef i DF, Søren Søndergaard, ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge partiet har afsat til ditoverblik.dk.
Chefredaktør fra Politiken

Chefredaktør på ditoverblik.dk er Steen Trolle, der tidligere har været ansvarshavende chefredaktør hos Politikens Lokalaviser.

Trolle får, ifølge DF-pressechef, Søren Søndergaard, frie hænder til at lave et uafhængigt journalistisk produkt.

”Der vil komme en overvægt af historier, hvor DF kommer til orde, men SF vil også komme til orde. Vi tror selvfølgelig på - selv om det er et journalistisk produkt - at argumentet for DF-politikken er stærkere end argumentet imod DF-politikken,” siger Søren Søndergaard til MediaWatch.

Steen Trolle er ikke medlem af Dansk Folkeparti og har ingen planer om at blive det.

Ditoverblik.dk vil få en styregruppe. DF-pressechef Søren Søndergaard bliver bl.a. medlem af styregruppen.

Steen Trolle understreger, at han alene har det fulde redaktionelle ansvar:

Men vi har lavet en skriftlig aftale om, at det er mig, der redigerer siden, og at det er mig, der har det fulde redaktionelle ansvar

”Jeg er afhængig af, at jeg sender en regning til DF, som DF betaler. På den måde kan man sige, at det i sidste ende er DF, som står for sitet. Men vi har lavet en skriftlig aftale om, at det er mig, der redigerer siden, og at det er mig, der har det fulde redaktionelle ansvar. Og det har jeg, indtil enten de eller jeg ikke synes, jeg skal have det længere,” siger Steen Trolle til MediaWatch.
Testperiode til og med valget

Steen Trolle siger til Netavisen Pio, at han foreløbigt er eneste ansatte – og at han overvejende vil arbejde fra hjemmet i Ølstykke:

”Det er aftalt, at vi foreløbigt kører en testperiode til og med valget. Jeg er redaktør og den drivende kraft bag sitet. Vi vil fokusere på emner som EU - hvor linjen vil være kritisk - udlændingepolitik, islamisk indflydelse i vesten, brexit – og her ikke bare negative vinkler, som vi ser det i snart sagt alle andre medier - sundhed og ældre, hovedstaden contra provinsen, og i det hele taget vise bredden i Dansk Folkepartis politik.”

Det er aftalt, at vi foreløbigt kører en testperiode til og med valget.

”Det bliver ikke et Christiansborg-site. Jeg vil overvejende sidde og arbejde fra mit kontor i privaten i Ølstykke, men meningen er også, at jeg skal ud i landet og lave journalistisk,” siger Trolle. Han understreger over for Netavisen Pio, at andre partier også vil komme til orde i ditoverblik.dk.
Udlændinge og dyr

På hjemmesiden ditoverblik.dk beskriver mediet sig selv således:

”ditoverblik.dk er et borgerligt-nationalt nyhedssite, som dækker dansk politik med særligt fokus på emner og vinkler, der har interesse for den borgerlige-nationale debat i Danmark. Siden udgives af Dansk Folkeparti, men redaktionen arbejder uafhængigt at partiet. Ansvarshavende redaktør er Steen Trolle, mobil 29294559, steen.trolle@ft.dk Redaktionen kan kontaktes på redaktion@ditoverblik.dk

Top-historierne på sitet tirsdag formiddag bærer titler som:
- ”Udlændinge: Muslimsk læge og forfatter roser dansk burkaforbud”
- ”Retspolitik: Udsigt til øget politi-indsats mod dyremishandling”
- ”Norden: Radikale islamister 10-doblet i Sverige på 10 år”
- ”Udflytning: Afviser minister: Der er brug for flere statslige udflytninger”
-  ”Udlændinge: Stramninger virker: 15.330 har nu indrejseforbud til Danmark”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce