Top 7: DF’ernes lokumssprog og manglende dannelse

Søren Espersen har anklaget Yahya Hassan, digter og kandidat for Nationalpartiet, for manglende dannelse og lokumssprog. Men hvordan ser det egentlig ud hos DF'erne selv?
”Jeg har da aldrig hørt så meget lokumssprog på én gang som det, der kommer ud af din mund. Det lyder som en eller anden fulderik på en bænk,” sagde Søren Espersen (DF) til Yahya Hassan i gårsdagens debat på DR2”Jeg vil anbefale dig at tage 10-15 år, hvor du får en lille smule dannelse, og så kan du komme i Folketinget,” tilføjede Espersen.

Men spørgsmålet er, hvor dannede Dansk Folkepartis egne politikere er? Vi har været i arkiverne og fundet top 7.

1) Pia Kjærsgaard
”Jeg synes, at Camilla Plum er en tosset kælling. Så er det sagt,” sagde hun til EkstraBladet.

2) Søren Espersen
”De er i den fordelagtige situation, at de er vokset op i USA med amerikansk pas i et frit og velstående land. Alternativet var jo, at de var opvokset i Ghana i en eller anden knaldhytte,” har Espersen selv sagt.

3) Kasper Ravn Fredensborg
Byrådsmedlemmet i Herning indvalgt for Dansk Folkeparti udtalte følgende”De kunne jo også bare lade være! Hvad er der galt med at blive i sit land og kæmpe for en bedre fremtid? Jeg har ikke ondt af de, der drukner på den farefulde tur! Deres valg deres skæbne.” Han er nu løsgænger.

4) Søren Krarup
”For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som Islams tørklæde,” var ordene fra Søren Krarup (DF) den 18. april 2007 på Politiken.dk 

5) Holger Gorm Petersen
”Hvis jeg flyttede til et hulabula-land i Afrika, ville jeg da heller ikke være i stand til med det samme at tage stilling til politiske spørgsmål og deltage i en valghandling. Som indvandrer og ny i et land har man da travlt med en masse andre ting end politik”, udtalte Holger Gorm Petersen, der er byrådsmedlem i Vejle, indvalgt for Dansk Folkeparti, men nu er løsgænger.

6) Jesper Langballe
”Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel – og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt,” lød det fra Jesper Langballe (DF) 22. januar 2010. Han blev dømt for udtalelserne og skulle betale dagbøder.

7) Tina Petersen
Det tidligere folketings- og byrådsmedlem fra Svendborg var i vælten i 2012, da hun på Facebook delte et billede og sammenlignede mennesker med storskrald.

Er det dannelse? Bedøm selv.

 

 

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce