Pia Kjærsgaards hykleri om tonen i debatten

Pia Kjærsgaard mener pludselig, at Socialdemokraterne er for hårde i tonen over for DF. Men Pia Kjærsgaard er selv kendt for en hård tone, ligesom hun er ligeglad med dem, der tidligere har kritiseret 'tonen i debatten'.
Når Socialdemokraterne bruger den højt besungne ytringsfrihed til at kritisere Dansk Folkeparti, er tonen pludselig for hård. Men Dansk Folkeparti giver ikke meget for, når andre synes, at DF's tone er for hård

I dag langer Pia Kjærsgaard ud efter Socialdemokraterne. Hun mener, at Socialdemokraternes tone over for Dansk Folkeparti er over grænsen.

”Jeg tænker tit, at hvordan kan man gå og være så vred, indebrændt og sur samtidig med, at man skal udføre sit politiske arbejde? Jeg bliver overrasket hver gang,sagde Pia Kjærsgaard i dag om Socialdemokraterne.

Kritikken er interessant. Det er den af flere årsager.

For det første har Pia Kjærsgaard selv benyttet sig af en hård tone. Ingen glemmer vist, da hun kaldte Camilla Plum for en ”tosset kælling”. Derfor kan man spørge hende, om hun ikke selv kan tåle en hård tone? I øvrigt har vi fra Socialdemokraternes side med en tone at gøre, som er markant mildere end fraserne om at være en ’tosset kælling’.

Men det undrer selvfølgelig ingen, at Dansk Folkeparti har det svært med, at Socialdemokraterne gang på gang udstiller DF'ernes hykleri og ansvarsfralæggelse, når Dansk Folkeparti forsøger at undgå ansvaret for dagpengereformens konsekvenser, fremstiller sig som de ældres forsvarere men samtidig går forrest i kommunale nedskæringer, eller når DF påstår at ville bekæmpe social dumping, selv om partiet har set passivt til udviklingen og på samme tid har villet svække fagbevægelsen yderligere.

Men det undrer selvfølgelig ingen, at Dansk Folkeparti har det svært med, at Socialdemokraterne gang på gang udstiller DF'ernes hykleri og ansvarsfralæggelse

For det andet er kritikken interessant, fordi Dansk Folkeparti tidligere og i store vendinger har været efter dem, der beklagede sig over ’tonen’ i den politiske debat. Det er især meningsdannere på centrum-venstrefløjen, som har kritiseret den tone, som Dansk Folkepartis politikere lagde for dagen i indvandrerdebatten.

”Det får ikke mig til at ændre holdning overhovedet, at flere danskere mener, vi er for hårde i tonen. Jeg synes stadig, vi skal have ytringsfrihed, og at det er godt og gavnligt for Danmark med en direkte debat”, har Pia Kjærsgaard bl.a. udtalt til Ugebrevet A4.

Når Socialdemokraterne bruger den højt besungne ytringsfrihed til at kritisere Dansk Folkeparti, er tonen pludselig for hård. Men Dansk Folkeparti giver ikke meget for, når andre synes, at Dansk Folkepartis tone er for hård. Samtidig bruger Pia Kjærsgaard selv en hård tone over for andre.

Det er himmelråbende hykleri på flere niveauer.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce