Annonce

Debat: Demonstranter støtter Hamas

Hvorfor tusindvis af mennesker har lyst til at deltage i og lægge navn til demonstrationer sammen med voldsmænd og folk som Al-Issa, der ikke vil lægge afstand til Hamas, fatter jeg ikke. Det skriver det socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Stoklund.
Foto: Steen Brogaard
Rasmus Stoklund, forsknings- og uddannelsesordfører for Socialdemokratiet.
Forleden stod Bilal Al-Issa, som kom til Danmark som flygtning og i flere år været engageret i Palæstinakonflikten, i spidsen for en propalæstinensisk demonstration i København.

Ved demonstrationen blev et par voldeligt overfaldet af andre demonstranter.

Hvorfor?

Fordi parret havde et skilt med påskriften "Befri Palæstina fra Hamas".

Mange i demonstrationen råbte ad, skubbede til og slog parret, og deres skilt blev stjålet. Til sidst fik parret beskyttelse hos politiet.

Det overfald havde Bilal Al-Issa mildest talt meget svært ved efterfølgende at tage afstand fra i radio og tv.

Han ville heller ikke lægge afstand til terrororganisationen Hamas, som brutalt har voldtaget og myrdet uskyldige mennesker.

Hvorfor tusindvis af mennesker har lyst til at deltage i og lægge navn til demonstrationer sammen med voldsmænd og folk som Al-Issa, der ikke vil lægge afstand til Hamas, fatter jeg ikke.

Det er i øvrigt paradoksalt, at vi konstant hører, at man ikke kan sætte lighedstegn mellem at støtte palæstinenserne og støtte Hamas.  

På den ene side tror jeg i vidt omfang, det er rigtigt.

Men omvendt står det jo klart, at mange palæstinensere faktisk bakker op om Hamas. Ellers kunne Bilal Al-Issa vel også tage afstand fra Hamas? 

Og ellers kunne parret, der blev overfaldet, vel deltage i en demonstration uden, at pro-palæstinensere overfalder dem? 

Meningsmålinger viser betydelig støtte til Hamas

Også meningsmålinger foretaget blandt palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden bekræfter billedet af, at Hamas nyder opbakning.

Meningsmålingerne viser ifølge Politiken, at størstedelen af palæstinenserne støtter terrorangrebet på Israel 7. oktober 2023, hvor børnefamilier blev likvideret, tortureret og voldtaget af Hamas-terrorister: 

59 procent af palæstinenserne støtter i høj grad terrorangrebet. Yderligere 16 procent støtter det i nogen grad. Andelen af palæstinensere, der er imod angrebene, er på 13 procent.

Og selv her i Danmark kan man forvente at blive overfaldet af pro-palæstinensiske demonstranter, hvis man ved en demonstration lægger afstand til Hamas.

Det er både rystende og uacceptabelt.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og forskningsordfører og uddannelsesordfører.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det viser jo bare, at det var en fejltagelse af dimensioner at palæstinenserne, ved særlov, fik dansk statsborgerskab. Det viser også at de ikke magter en dialog, men kun kan virke ved vold.

Hvis palæstinenser får deres egen stat ved en to-statsløsning, så fratag dem det dansk statsborgerskab, og send dem retur til Gaza eller Vestbredden
.

Det har jo længe været åbenlyst for de fleste med bare en anelse jordforbindelse, at disse tilbagevendende demonstrationer reelt har været pro Hamas bare uden at tale så højt om det. Dermed ikke sagt at alle deltagere er pro Hamas, mange af dem har såmænd nok bare været deres nyttige idioter.

Men når man fra demonstrationens ledelse trods gentagne forespørgsler ikke vil tage afstand fra Hamas, når ingen derfra vil forsvare retten til at medbringe et anti-Hamas-skilt, og demonstrationsvagtene heller ikke gjorde noget for at beskytte dette budskab mod de andre demonstranter, må tiden vel være inde til at tage fat i nogle af de ellers i vide kredse velrespekterede foreninger og organisationer, som har deltaget i eller anbefalet demonstrationen, om de også selv er pro Hamas eller bare hører til kategorien nyttige idioter?

Der er også mange danskere der holder af DK, og det forstår alle.
Havde nazisterne været ved magten i dag, så ville Danmark have været besat i snart 85 år. Jeg tror de fleste danskere har det såfdsn, at det skal der ændres på.
Vi vil ikke have bombefly, militært udstyr mm - så der er vel ikke nogen grund til at klage.
Jeg synes ikke engang at det er i orden at skære i børn og endnu mindre i orden at slå naboens børn ihjel
Hvis ikke der var så mange jøder i Amerika der synes at det er en god ide at stjæle andres land (og hvor har de dog derfra), så havde der måske været to selvstændige lande og ikke et halehæng til usa og Iran

Ja, vi skal glæde os over, at modstandsbevægelserne i Danmark og resten af Europa under besættelsen holdt sig strengt til sabotage af infrastruktur, fabrikker samt fjendens krigsmaskine generelt, og aldrig forfaldt til barbari som f.eks. at skære hovederne af småbørn eller myrde løs på fuldstændig tilfældige civile i deres hjem eller til begivenheder med store publikumsmængder.

Man kan også undrer sig over, hvorfor Rasmus Stoklund ikke tager afstand fra det folkemord Israel har gang i.

Psst, folkemord betyder noget helt andet, end du tror:

https://folkedrab.dk/hvad-er-folkedrab/fns-folkedrabskonvention

Det var så lidt.

Og da erfaringen viser, at de, som har det svært med ordet "folkemord", meget ofte også har udfordringer med ordet "apartheid", så her kommer lige lidt hjælp til det også:

https://da.wikipedia.org/wiki/Apartheid

Altid til tjeneste :)

Jeg ved ikke hvem jeg skal holde med. Voldsmændene fra Israel eller voldsmændene fra Palæstina.
Den danske stat har i årevis holdt med de voldelige fra Israel. Hvilket jeg sådan set godt kan forstå, da Palæstinenserne har været, og er voldelige over for et utal af uskyldige mennesker i hele verden.
Men grundlæggende har Vesten været alt for passive over for Israels Palæstinensiske terrorisme.
Israel har udviklet sig til en besættelsesmagt og terrorstat, og der bliver kun fred hvis Israel får held med deres plan om at udrydde alle Palæstinensere

Jeg er helt enig med Hans Jensen. Min sympati og medfølelse er hos de uskyldige civile på begge sider og ikke hos nogen af de to myrdene parter - Israels ultra højreorienterede regering og terror organisationen Hamas.

Kære Hans Jensen, nu skal jeg straks tage din bekymring fra dig - du behøver slet ikke at holde med nogen af parterne i denne konflikt - du behøver ikke at have en holdning overhovedet. Jeg fatter ikke, hvorfor så mange tror, de skal have en holdning til alt muligt, som de slet ikke har forudsætning for at have en holdning til. Drop det og meld klart ud, hvis du bliver spurgt. Du kan roligt sige, at det ved du ikke nok om til at kunne danne dig en mening. Hvad er fx din holdning til Afganistan? Jeg har ingen holdning til Afganistan, selvom jeg har læst meget om det. Min viden om historie, konflikter og krige og de mange stammers indbyrdes forhold, kender jeg simpelthen ikke ret meget til, så jeg ville aldrig påberåbe mig at have en holdning til Afganistan.

Smid Bilal Al-Issa og andre demonstrerende palæstinensere ud af Danmark. Omgående!
De udgør en snyltende 5. kolonne også her i landet. Er kun kommet hertil for at kunne snylte og sende deres penge-støtte til Hamas og andre islamiske grupper.
Det er mere end på tide at få dem og deres flag fjernet fra dansk jord!

Enig!

Rasmus Stoklund er en verdensmester i forsimplinger og plat "dem-eller-os"-retorik. Jeg synes personligt, at det er uhørt plat at insinuere, at de mange demonstrationsdeltagere, som ønsker en varig våbenhvile, og som er inderligt imod Israels aggressive fremfærd ikke kun i Gaza, men nu også på Vestbredden, alle som i hobe skulle være passive støtter af Hamas, blot fordi de ikke alle vil tage direkte afstand fra Hamas.

Israels nuværende politik vil sikre fremtidig rekruttering til Hamas, - så enkelt og uhyggeligt er det.

Og som sande venner af Israel bør vi nok gøre mere ud af at tage afstand fra Israels ultra-højreorienterede regering, - det ville gjort rigtigt også være en støtte til de mange mere moderate kræfter i Israel, som i øjeblikket føler sig sat helt udenfor og uretfærdigt udskammet...

Selv blandt de langsomste af Hamas-tilhængerne er det velkendt, at eksplicit støtte til Hamas regnes for billigelse af terror, som kan få dem anholdt. Så når nogen i stedet blot afviser at tage afstand fra Hamas, er det i realiteten det samme som en støtteerklæring bare uden direkte at bryde loven.

Men jeg ser ikke nogen beskylde alle i demonstrationen for at være hverken aktive eller passive Hamas-støtter. De af dem, som ikke bryder sig om Hamas, men som bare er med for at pudse glorien og score anerkendelse i Nørrebro-segmentet, er jo bare nyttige idioter for Hamas, og det er på ingen måde det samme.

Annonce