Det skal du holde øje med på S-årsmødet

Mette Frederiksen (S) skal balancere på en knivsæg mellem kritik af skattelettelser og forsvar for regeringssamarbejde hen over midten.
Foto: Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen
Mette Frederiksen (S) holder tale til partifællerne på valgnatten 1. november 2022
Et socialdemokratisk landsmøde kører som en velsmurt maskine efter en fast drejebog. Der er dog en ting, du særligt skal se efter denne gang. Hvordan taler Mette Frederiksen om velfærd og topskattelettelser?

Lørdag kl. 11.30 går dørene i Aalborg kongrescenter op til Socialdemokratiets landsmøde 2023, og der er særligt to ting, du skal være opmærksom på.

Gennem årene er landsmødet i Aalborg blevet præget af en velkendt rytme. Åbningen er som regel sat i scene med en film eller anden præsentation, der sætter tonen. Dernæst træder formanden op og holder sin årsmødetale med refleksioner om partiets nuværende position og de fremtrædende politiske dagsordener.

Selvom formandens tale ikke debatteres direkte, suppleres den med temadebatter om aktuelle emner faciliteret af en minister. Efter en interaktiv session med spørgsmål og kommentarer, træder formanden atter frem for at konkludere.

Landsmødet byder også på en organisatorisk beretning, hvor partiets interne udvikling drøftes. Desuden vil der være gæstetalere – herunder fra den nyvalgte FH-formand, Morten Skov, og den tidligere formand og statsminister, Poul Nyrup Rasmussen. De unges stemme repræsenteres af en tale fra formanden for DSU. Afhængig af valgcyklussen integreres også yderligere elementer; i år inkluderer dette valget af valgprogrammet og EP-kandidater.

Mettes tale

Forventningerne til Mette Frederiksens tale er høje, når hun lørdag formiddag går på talerstolen. Mette Frederiksen har sådan set gjort, som hun sagde hun ville til sidste landsmøde. Lavet en regering hen over midten, fået Danmark gennem inflationskrisen, og der er givet milliarder til at løfte lønningerne for offentligt ansatte.

kritikken af regeringens politik fra baglandet, har de sidste uger taget til

Men kritikken af regeringens politik fra baglandet har de sidste uger taget til. Mens kommuner og regioner genåbner deres budgetter for at finde besparelser, lægger regeringen op til, at der skal gives skattelettelser.

Socialdemokratiet gik sådan set til valg på skattelettelser, men det er lettelsen i topskatten, der gør særligt ondt.

Det handler om balance

Mette Frederiksen skal i denne tale finde en balance mellem på den ene side, at tale regerings projektet op og fortælle om alle de gode elementer, der er blevet vedtaget. 110 procent dagpenge under uddannelse, ekstra penge til erhvervsskolerne, en milliard ekstra til kommuner og regioner, stort løft af psykiatrien, samt øget fradrag for fagforeningskontingent for bare at nævne nogle ting.

Men på den anden side skal hun også fortælle om prisen for alle disse forbedringer, der samtidig også er prisen for en regering hen over midten. Nemlig topskattelettelser.

Regering og opposition på samme tid

Formår Mette Frederiksen at skabe begejstring om de gode resultater og samtidig undgå at kaste sig ud i en forklaring om, hvordan topskattelettelser er blevet Socialdemokratisk politik, men i stedet prisen for regeringssamarbejdet, vil kritikken være begrænset.

Særligt set i lyset af, at det ikke er på landsmødet, socialdemokraterne tager de interne konflikter. Det sker på møder med baglandet, borgmestre, kreds- og partiforeningsformænd og ikke for åbent tæppe foran rullende kameraer.

Mette Frederiksen vil altså forsøge at forfine fortællingen om, at være i regering og opposition på samme tid.

Ingen popcorn

Den socialdemokratiske maskine har mange ventiler, så det interne tryk aldrig bliver for stort. Så dem, der har købt popcorn til en stor omgang drama, bliver skuffede.

Et opgør med regeringen eller den førte politik vil ikke komme i denne omgang.

Til gengæld bliver det spændende på de kommende landsmøder og den kommende kongres, når regeringssamarbejdet skal evalueres frem mod et kommunalvalg og et kommende folketingsvalg, hvor kommende alliancer skal afstemmes.

Fortidens fejl

Hvis Mette Frederiksen til gengæld omfavner topskattelettelserne som en del af det nye socialdemokratiske projekt, vil balladen ingen ende tage. Bare se på, hvordan det gik Helle Thorning-Schmidt, da hun omfavnede og tog ansvar for alle dele af det meget radikalt inspirerede regeringsgrundlag tilbage i 2011.

Om lidt kommer de gode tider

Mette Frederiksens kæmpe styrke er hendes politiske kompas i forhold til socialdemokratiske vælgerne og hendes fænomenale måde at flette analyse, værdier og handlinger sammen i en tale. På den måde kan tilhørerne forstå baggrunden, formålet, de enkelte forslag og politiske udspil.  

Lykkes regeringen med at holde inflationen nede, vil der være plads til endnu større investeringer i velfærden de kommende år.

Det bliver spændende at se om Mette Frederiksen også denne gang gennem fælles analyse og håb for fremtiden, kan sikre opbakning fra baglandet og fremhæve blomsterne på den tornede rose.

Matias Bredde er murersvend og forhenværende vicepartisekretær i Socialdemokratiet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja det bliver spændende, to årsmøde skal følges mere eller mindre, men mon ikke MF får styr på det, meget ballade er jo sket i baglandet, fordi medierne gejler alt op, og det de ikke ved, gætter de, og udgiver som som fakta, og folk hopper på den. Så når landsmødet er ovre, står hun stærkere end før, det har jeg stærkt på fornemmelsen.

Ja det bliver spændende, to årsmøde skal følges mere eller mindre, men mon ikke MF får styr på det, meget ballade er jo sket i baglandet, fordi medierne gejler alt op, og det de ikke ved, gætter de, og udgiver som som fakta, og folk hopper på den. Så når landsmødet er ovre, står hun stærkere end før, det har jeg stærkt på fornemmelsen.

Helle, som sædvanlig er du S-toppens propaganda-organ. Sandsynligvis er dine indlæg forfattet af partikontoret.
Helt i tråd med det "nye Socialdemokrati" nedgør du den alm. Socialdemokratiske vælger.
Det kunne jo godt være at vælgerne selv kan tænke, og ikke behøver medierne til at fortælle hvad de skal være utilfredse med.
Men det er jo bekvemt for partitoppen at sige, at det er mediernes skyld alt sammen.

hans, jeg kunne ikke have skrevet det bedre

Der tager du så gruelig fejl i dine konspirationsteorier. Jeg har intet med partikontoret eller nogen derfra at gøre.
Jeg siger, hvad jeg mener og tror, og kan fornemme, også når jeg er uenig. Prøv det, i stedet for at angribe folk der har en anden opfattelse end dig. God dag. :))

Helle - du virker ikke overbevisende.
Kan du ikke lige henvise til 10 kommentarer hvor du er helt uenig ja endog yderst kritisk over for S herunder deres top politikere og i særdeleshed Mette F.
.

Helle, det er da dig der angriber folk med andre meninger end dig. Du beskylder kritiske S. vælgere for at de er påvirket af medierne, ergo kan de ikke selv tænke. DET er da nedgøre folk.

Hurra for Mette og Socialdemokratiets visionære tænkere!
Nu viser S toppen deres sande ansigt…
Skattelettelser i milliardklassen samtidig med at kommunerne skærer på velfærden til ældre og svage.
For at det ikke skal være helt løgn, er det samtidig de skæveste skattelettelser i mands minde!!
Milliarder til de høje indtægter, en lille luns til middelklassen. Intet til de svageste i samfundet.
Jojo siger levebrødspolitikkerne, som tilfældigvis også kommer til at nyde rigtig godt af skatteomlægningen, der kommer da også en toptop skat.
Nu begynder toptop skatten jo meget belejligt først ved 2.5 millioner kroners indtægt.
Lige den grænse hvor man kan lave alle mulige krumspring for selv at bestemme hvad man vil betale i skat.
Jamen vi vil jo lette skatten på arbejde er det næste argument!
Ja, go’daw mand økseskaft!!
Hvad så med dem der har slidt hele livet, spørger jeg så bare? At gå i supermarkedet koster vel det samme for pensionister som for alle andre ikke?
Lettede man nu skatten i bunden fik man vel alle med ikke sandt???
Det mest åndsvage argument jeg har hørt for ikke at lette skatten i bunden var, at så kom der for meget inflation.
For så kom pengene ud til forbrug, i stedet for at blive sat på pensionskonti og opsparinger.

Men det er jo desværre som om Socialdemokraternes nye motto er:

Vi har ingen kvaler, pensionist byrden og de svageste betaler!!

Taburetten er vigtigere end politikken

Mette bør vel i sin tale understrege, at det er de danske folkepensionister, der betaler regningen for regeringens politik.

Mette Freriksen har smidt alle socialdemokratiske kerneværdier overbord for at fordre siden egen karrierer. Det er mig ubegribeligt, hvordan socialdemokratiske vælgere vil stå model til det forræderi de udsættes for af Mette Frederiksen.

Sørgeligt for Socialdemokratiet, søgerligt for Danmark, ja søgerligt for Verden som godt kunne have brug for mere lighed på alle parametre som ellers har været Socialdemokratiske kerneværdier.

Nå, nu er det tid til en dukkert i poolen her i Abu Dhabi, hvor temperaturen sniger sig op på 36 grader celsius. Og så er der noget så sjældent som let skyet. Det ses ikke tit på de her kanter. Efter dukkerten skal jeg ud at spinne min Porsche 918 Spyder på Yas Marina Circuit, Abu Dhabi. Den er fuldt belyst om aftenen. Herligt.

Mine forventninger bliver det ikke voldsomt svært for hende at leve op til.

Enig ,Helle. 🙂
Forstå "det hele "..ting tager tid..
Mette har ingen problem med og tale🚩. Er sikker på det bliver præsenteret &præciseret på den måde det skal,,opbakning og bedst for Danmark, Mette F, er der også god til og lytte til kritik, eller de misforståelser der må være..,
Ser hen til og høre Mette, s tale 🚩
God weekend

Enig ,Helle. 🙂
Forstå "det hele "..ting tager tid..
Mette har ingen problem med og tale🚩. Er sikker på det bliver præsenteret &præciseret på den måde det skal,,opbakning og bedst for Danmark, Mette F, er der også god til og lytte til kritik, eller de misforståelser der må være..,
Ser hen til og høre Mette, s tale 🚩
God weekend

Det interessante ved mødet bliver fortællingen om skattelettelserne!

CO2 afgifter på landbruget ryger direkte over og rammer forbruger-priserne, hvorfor kompensationen til forbrugerne allerede er givet!

Alle socialdemokrater og Ellemann-vælgere klapper ad Mettes CO2-afgifter på landbruget!

Alt i den fineste orden?

Men desværre bliver det værst for pensionister og folk på overførselsbidrsg og folk med meget lave lønninger!

Det bliver svært at få pengene til at række!

Og landbruget? Hvor mange landmænd der går neden om og hjem, inden den grønne omstilling er en realitet, bliver nemt meget dyrt for Mette Frederiksen og især for forbrugerne, der i den grad bliver afhængig af verdensmarkedet og transportudgifterne!

Med udsigten til Mettes fortsatte krig med Putin bliver CO2-afgifterne en inflations-skabende faktor, der med blot få prisstigninger på fremtidens energiforsyninger kan blive en rigtig farlig cocktail for forbrugernes økonomi!

Mette Frederiksens CO2-afgifter på landbruget bliver weekendens altafgørende faktor!

Mange danskeres velfærd de næste 5-10 år står og falder med eftervirkningerne af CO2-afgifter på landbruget!

Socialdemokrater i almindelighed fatter ikke dansk landbrugs betydning for egen pengepung og især ikke betydningen af fødevare-sikkerheden for den enkelte danske forbruger!

Hvert år aftales fødevarepriserne i Norge for at sikre de indenlandske forsyninger. En tradition der går tilbage til besættelsesårene, hvor nordmændene sultede fra Oslo i syd til Tromsø i nord!

Dansk fødevareforsyning står på spil med Mettes kommende CO2 afgifter på landbruget!

Putin har fået et trumfkort han vil forstå at udnytte!

Når først kornpriserne for alvor går op og mælk bliver en mangelvare i Danmark, ja, så råber endnu flere socialdemokratiske borgmestre op. Budgetterne til børn og gamle får det endelige skud for boven! Og maden på sygehuse bliver til egen-betaling!

I Tyskland vinder Alternative für Deutschland allerede frem med kæmpe skridt!

Mette store weekend bliver afgørende for udviklingen i vores kære lille smør-hul!

Landet der engang flød med mælk og honning må finde lynhurtige billige mælke-erstatninger fra udlandet eller lade Novo Nordisk opfinde ernæringspillen der afskaffer dagens tre måltider!

Weekenden byder på store forandringer!

Og det værste vedrørende klimaet er antallet og 0-sums-dage i Jylland vedrørende vinden! Det blæser mindre og mindre på vestkysten, men mere og mere på østkysten og Fyn og Sjælland og Bornholm.

Om forskerne og politikerne tør tage konsekvensen heraf kræver mindst ti år!

Men måske er det blot vejret?

Det som alle talte om engang. Selv i vejr-udsigterne! Nu er temaet konstant klimaet!

Og CO2 afgifter på landbruget!

Selv om en ferierejse til Thailand kunne indbringe staten 8.00kr hvis fly-brændstoffet havde samme afgift som benzin som alle danskere forbruger blot for at køre på arbejde!

3.000kr for turen til Mallorca og 1.00O kr for turen til London!

CO2 op i den blå luft!

Som prutter fra 20.000 køer!

Men Mette Frederiksen kan naturligvis ikke ramme enhver sovialdemokrats største drøm - årets to ferierejser!

Landbruget det ved alle socialdemokrater hvad er!

Og dem hader socialdemokrater som Brøndby hader FCK.

Mette Frederiksen venter allerede på applausen!

Men der er langt mere på spil?

Putin glæder sig til talen!

Og i Tyskland vokser Alternative für Deutschland allerede!

Fattigdommen æder sig ind på europæerne!

Hold da k...
Kan moderator dog ikke tage sig sammen og fjerne Aksels intetsigende og tidsspildende indlæg.

hjulet på min mus er voldsomt slidt af at scrolle forbi Aksels kommentarer

Ja,ja bot bot

Ja,ja bot bot

Ja,ja bot bot

Det interessante ved mødet bliver fortællingen om skattelettelserne!

CO2 afgifter på landbruget ryger direkte over og rammer forbruger-priserne, hvorfor kompensationen til forbrugerne allerede er givet!

Alle socialdemokrater og Ellemann-vælgere klapper ad Mettes CO2-afgifter på landbruget!

Alt i den fineste orden?

Men desværre bliver det værst for pensionister og folk på overførselsbidrsg og folk med meget lave lønninger!

Det bliver svært at få pengene til at række!

Og landbruget? Hvor mange landmænd der går neden om og hjem, inden den grønne omstilling er en realitet, bliver nemt meget dyrt for Mette Frederiksen og især for forbrugerne, der i den grad bliver afhængig af verdensmarkedet og transportudgifterne!

Med udsigten til Mettes fortsatte krig med Putin bliver CO2-afgifterne en inflations-skabende faktor, der med blot få prisstigninger på fremtidens energiforsyninger kan blive en rigtig farlig cocktail for forbrugernes økonomi!

Mette Frederiksens CO2-afgifter på landbruget bliver weekendens altafgørende faktor!

Mange danskeres velfærd de næste 5-10 år står og falder med eftervirkningerne af CO2-afgifter på landbruget!

Socialdemokrater i almindelighed fatter ikke dansk landbrugs betydning for egen pengepung og især ikke betydningen af fødevare-sikkerheden for den enkelte danske forbruger!

Hvert år aftales fødevarepriserne i Norge for at sikre de indenlandske forsyninger. En tradition der går tilbage til besættelsesårene, hvor nordmændene sultede fra Oslo i syd til Tromsø i nord!

Dansk fødevareforsyning står på spil med Mettes kommende CO2 afgifter på landbruget!

Putin har fået et trumfkort han vil forstå at udnytte!

Når først kornpriserne for alvor går op og mælk bliver en mangelvare i Danmark, ja, så råber endnu flere socialdemokratiske borgmestre op. Budgetterne til børn og gamle får det endelige skud for boven! Og maden på sygehuse bliver til egen-betaling!

I Tyskland vinder Alternative für Deutschland allerede frem med kæmpe skridt!

Mette store weekend bliver afgørende for udviklingen i vores kære lille smør-hul!

Landet der engang flød med mælk og honning må finde lynhurtige billige mælke-erstatninger fra udlandet eller lade Novo Nordisk opfinde ernæringspillen der afskaffer dagens tre måltider!

Weekenden byder på store forandringer!

Og det værste vedrørende klimaet er antallet og 0-sums-dage i Jylland vedrørende vinden! Det blæser mindre og mindre på vestkysten, men mere og mere på østkysten og Fyn og Sjælland og Bornholm.

Om forskerne og politikerne tør tage konsekvensen heraf kræver mindst ti år!

Men måske er det blot vejret?

Det som alle talte om engang. Selv i vejr-udsigterne! Nu er temaet konstant klimaet!

Og CO2 afgifter på landbruget!

Selv om en ferierejse til Thailand kunne indbringe staten 8.00kr hvis fly-brændstoffet havde samme afgift som benzin som alle danskere forbruger blot for at køre på arbejde!

3.000kr for turen til Mallorca og 1.00O kr for turen til London!

CO2 op i den blå luft!

Som prutter fra 20.000 køer!

Men Mette Frederiksen kan naturligvis ikke ramme enhver sovialdemokrats største drøm - årets to ferierejser!

Landbruget det ved alle socialdemokrater hvad er!

Og dem hader socialdemokrater som Brøndby hader FCK.

Mette Frederiksen venter allerede på applausen!

Men der er langt mere på spil?

Putin glæder sig til talen!

Og i Tyskland vokser Alternative für Deutschland allerede!

Fattigdommen æder sig ind på europæerne!

Spørgsmålet er om Mette Frederiksen vil lade det samme ske i Danmark?

Skattelettelser er som at tisse i bukserne!

Fødevarepriserne kommer til at løbe løbskt når CO2 afgifterne på landbruget slår bunden ud på markedet!

Det kommer mere sikkert end amen i kirken til at ske!

Der er krig i Europa!

I de sidste to verdenskrige overlevede vi skånsomt netop på grund af vores egenproduktion af fødevarer!

Mette og Jacob Ellemann leger med ilden!

Lars Løkke har længe jonglerer med faklerne!

I det gamle Østtyskland er folk allerede på gaderne!

Mettes valg!

1913 og 1938 gentager sig!

Der er ingen grund til at male fanden på væggen!

Han er det allerede!

Mette har gentaget hans navn igen og igen!

Alligevel fatter hun ikke budskabet om at stå sammen!

Kanslergadeforliget 1933!

Fagbevægelsen raser! Landbruget raser! Krigen raser!

Og vi skriver allerede 1938!

Historien gentager sig!

Kun drengene i Smedeforbundet har ikke fattet at man ‘må smede imens jernet er varmt’!

Danskernes velfærd afgøres denne weekend!

Der er nok at holde øje med?

Men især inflationen på fødevarer! CO2-afgifter på landbruget!

Alt det sygeplejersker og sosuer og pædagoger har kæmpet for i 5-10 år kan være væk på mandag!

Fødevareinflationen ødelægger Mettes fine økonomi!

Og oprøret kommer fra de fattige og syge og underkuede!

I Tyskland hedder de Alternative für Deutschland!

Fagbevægelsen kan blive nødt til at lave sit eget parti i Danmark!

Sikring af løn og mad!

Den, uden sammenligning, største dumhed jeg nogensinde har gjort er at stole på Socialdemokratiet.

METTES KRIGRUS - ØDELÆGGER VORES VELFÆRD !!!!!!!!!!

427-OOO-OOO-OOO KR TIL MILI OVER 1O ÅR.

EN STOR VINDER ER DØDENS KØBMÆND

Ingemann -
Mettes krigsrus ! Hold da op - hvis du tænker på våbendonationerne til Ukraine , så er det et enigt folketing der står bag donationerne - Er det forsvarsforliget du har i tankerne , så er det også bredt forankret med flere partier udover regeringen der er blevet enige om at Danmark skal leve op til forpligtelserne som der kræves i Nato alliancen -
Og ja det koster os mange milliarder - men hvad er alternativet -Skal Danmark stå udenfor forsvarsalliancen ? Med en uberegnelig Putin i vores baghave - Der har russiske missiler opstillet i Kaliningrad -
Selv om det er mange penge det drejer sig , så er det den pris/ forsikring som skal betales , og som desværre er en nødvendighed for at vi kan leve vores frie og demokratiske liv -

1. Der kommer ingen skattelettelser i 2024. 2. Der kommer en 2030 plan i efteråret, hvor alle kan se, at der tænkes på velfærden og investeres massivt, hvis det er fake, kan man brokke sig til den tid, så har man tallene. Skattelettelser er ikke min kop te, men V er i regering og de skal have noget. det er fakta. Mette kunne ikke bygge en regering på Alternativets mandater, så en rød regering var ikke mulig. Når kommunerne skal spare, i min kommune skyldes det de tåbelige sportsinvesteringer man har brugt penge på og de fejl kommunen må betale for. Det har drænet kassen. KL har indgået en aftale med regeringen, herudover har de fået en milliard. Herude over har nationalbanken udtalt, at der fortsat skal køres en stram finanspolitik.
Vi vil ikke have skattestigninger, vi vil have velfærd,vi vil have det hele hele tiden, og velfærd skal prioriteres før skattelettelser,.... men man brokker sig ofte før man har set hvad det går ud på. Vi bor i et land hvor folk har det godt, der tages hånd om en, man får skole, uddannelser , SU, hjælp ved sygdom, jeg kunne blvie ved og alligevel brokker folk sig.

Mette Frederiksen siger hun ikke vinder en popularitetskonkurence. Nu hvor hun giver skattelettelser til de rige og smidder flere og flere udsatte mennesker ud af det danske samfund til en do-it-your-self tilværelse uden adgang til nogen form for hjælp.

Vores super Mette.

Det eneste der er at holde øje med er, at partiet bliver sprængt i stumper og stykker, og at der er nogle velmenende medlemmer med hjertet på rette sted der lægger op til at danne et nyt parti på deres tidligere sociale og forholdsvise demokratiske grundlag. Alt det andet er flimmer og magtpolitik. Gør nu noget ved det.

Det eneste der er at holde øje med er, at partiet bliver sprængt i stumper og stykker, og at der er nogle velmenende medlemmer med hjertet på rette sted der lægger op til at danne et nyt parti på deres tidligere sociale og forholdsvise demokratiske grundlag. Alt det andet er flimmer og magtpolitik. Gør nu noget ved det.

.... undskyld dubletten ...

Mette Frederiksen kuppet og stjålet Socialdemokratiet.

Det er på høje tid det Socialdemokratiske bagland kræver Mette Frederiksens afgang og at der udskrives valg. Det her er gået alt alt for langt. Den poltik Mette Frederikesen fører har absolut intet med Socialdemokratiet at gøre og Socialdemokraktiske værdier.

Stop Mette Frederiksen NU.

Annonce