DSU og SFU: DONG-salg skader Danmark

Regeringen skal droppe ideen om, at sælge dele af DONG Energy til blandet andet den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, mener formændene for både DSU og SFU.
Nye oplysninger om, at regeringens salg af DONG-aktier sker i skattely via skuffeselskaber i Cayman Islands, får nu både formændene for Socialdemokraterne og SF’s politiske ungdomsorganisationer til at kræve hele aftalen afblæst.

”Hvis regeringen ikke kan se, at den her aftale er til skade for Danmark, så har de fuldstændig mistet deres politiske kompas,” siger formanden for SF Ungdom, Carl Valentin, efter de nye oplysninger om at investeringsbanken Goldman Sachs har oprettet selskaber på både Cayman Island og i den amerikanske delstat Delaware, der begge er kendt som skattely.

Han bakkes op af formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Camilla Schwalbe, der ligeledes er frustreret over regeringens planer:

”Det er på høje tid, at (finansminister Bjarne) Corydon river den aftale over. De eneste, den er til gavn for, er finansfyrsterne i Goldman Sachs. Og dem har jeg ærlig talt ikke meget tilovers for.”

DSU og SFU har fra starten været kritiske over for aftalen om at sælge ud af DONG Energy, men ifølge de to ungdomsformænd, er de nye oplysninger om skattely dråben, der får bægeret til at flyde over.

”Goldman Sachs var en af de største skurke i finanskrisen. De har intet andet i tankerne end profit, og nu har de også planer om at udnytte skattelovgivningen til at undgå at bidrage til fællesskabet. Sådan en virksomhed skal ikke have indflydelse på DONG Energy.”

Regeringen fastholder på sin side, at frasalget af DONG Energy til 11 milliarder kroner er nødvendigt for at rejse kapital til selskabets satsning på blandt andet havmøller.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce