Flugten fra Uffe fortsætter: Endnu et medlem siger stop

Halvdelen af Alternativets folketingsmedlemmer er på vej væk fra Christiansborg. Nu melder folketingsmedlem Roger Matthisen også fra.
Folketingsmedlem Roger Matthisen fra Alternativet genopstiller ikke ved næste valg. Det skriver han på det sociale medie LinkedIn.

”Egentlig var jeg genopstillet til næste folketingsvalg, men jeg har valgt at trække mit kandidatur,” skriver Matthisen.

”Hvis jeg skal arbejde bedst muligt med at nå mit eget mål om at styrke et ligeværdigt og mangfoldigt samfund, så er det uden for Christiansborgs mure. For det er her forandringspotentialet er vigtigst og det er civilsamfundet og erhvervslivet som kan drive den positive udvikling frem, hurtigere og stærkere end vi politikere kan.”

Han vil i stedet samarbejde med civilsamfundet og erhvervslivet med et europæisk og et globalt projekt, "som har fokus på den indre bundlinje og skaber værdi på alle fire bundlinjer", lyder ambitionen.

Hvis jeg skal arbejde bedst muligt med at nå mit eget mål om at styrke et ligeværdigt og mangfoldigt samfund, så er det uden for Christiansborgs mure

Roger Matthisen er i folketingsgruppen ordfører for et sammenhængende Danmark, for ligestilling og mangfoldighed og for mobilitet og infrastruktur. Eller som de andre partier kalder det: landdistrikter, ligestilling og transport. Han fortsætter frem til valget.

Den skuespilleruddannede Roger Matthisen, 42, der i offentligheden bedste var kendt som calypso-nissen Jo Jo i tv-julekalenderen Nissernes Ø, var i 2015 opstillet i Fyns Storkreds og fik 1.081 personlige stemmer ved det valg.

Stor udskiftning blandt politikere og ansatte

Med Roger Matthisens afgang er det nu halvdelen af Alternativets oprindelige folketingsgruppe, der enten ikke genopstiller eller søger væk fra Christiansborg inden næste valg.

Foruden Matthisen har gruppeformand René Gade, finansordfører Josephine Fock, udviklingsordfører Ulla Sandbæk mens Europaordfører Rasmus Nordqvist forsøger at blive valgt til Europa-Parlamentet.

Heller ikke folketingsmedlem Pernille Schnoor, som skiftede fra Socialdemokratiet til Alternativet i 2016, genopstiller heller ikke.

Uffe Elbæk selv, har også tidligere offentligt luftet tanken om at stoppe, men han er vendt rundt og vil nu i stedet gerne være statsminister.

Foruden de politisk valgte der allerede har eller forventer at forlade partiet snart, har der også være stor udskiftning på partikontoret, hvor partiet siden valget har skiftet sekretariatschef, pressechef og flere centrale rådgivere.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce