Forligsmand trodser corona-krise og genoptager byggeriets forhandlinger

Vigtige OK-forhandlinger på byggeområdet fortsætter i Forligsen torsdag aften. Det sker efter forhandlerne onsdag blev sendt hjem.
Onsdag blev overenskomstforhandlingerne i Forligsinstitutionen sat på pausen og forhandlingerne blev sendt hjem på ubestemt tid som reaktion på corona-krisen.

Men allerede torsdag aften klokken 18 fortsætter forhandlingerne mellem 3F byggegruppen og Dansk Byggeri i Forligsen. Det erfarer Fagbladet 3F.  

Jeg har i den forbindelse blandt andet lagt vægt på den store betydning, overenskomstforhandlingerne har for arbejdsmarkedets parter

Når forligsmanden trodser corona-krisen og genoptager forhandlingerne, skyldes det, at han mener, at det er afgørende for det danske arbejdsmarkedet: 

“Jeg finder det hensigtsmæssigt at fortsætte forhandlingerne om fornyelse af de overenskomster, hvor der endnu ikke er opnået forlig. Jeg har i den forbindelse blandt andet lagt vægt på den store betydning, overenskomstforhandlingerne har for arbejdsmarkedets parter,” lyder det fra forligsmand Jan Reckendorff i en pressemeddelelse.
 

Kun topforhandlere til stede

På grund af smitterisiko, er det kun topforhandlere fra henholdsvis 3F Byggegruppen og Dansk Byggeri, som sidder med til forhandlingerne torsdag aften.

Det er altså kun formand og næstformand for 3F Byggegruppen, Claus Von Elling og Palle Bisgaard, og de to direktører i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen og Peter Stenholm, som sidder med til forhandlingerne i Forligsinstitutionen til aften.   

Den øvrige forhandlingsdelegation vil blive indkvarteret på et hotel i nærheden.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce