Hvad venter regeringen og Kaare Dybvad på?

Håndværksmestrene sender folk hjem, telefonerne ringer ikke mere, ordrebøgerne er tomme hos rådgiverne. Byggebranchen er på vej i knæ.
Privat finansiering af 30.000 ”grønne” job til gavn for 72.000 almene lejere, som sikrer 1.500 praktikpladser og giver godt 9 milliarder kroner i stats- og kommunekassen i form af skat og moms. Det burde være enhver Socialdemokratisk regerings vådeste Coronadrøm.

Hele byggebranchen, de almene lejere og mange andre skriger på handling!

Så hvorfor fanden sætter regeringen ikke Landsbyggefondens 18,4 milliarder. kroneri spil for de 453 godkendte almene renoveringer, fordelt på 83 af landets kommuner, der nu står i kø i Landsbyggefonden?

Hele byggebranchen, de almene lejere og mange andre skriger på handling!

Håndværksmestre sender folk hjem

Ovenikøbet kan disse renoveringer gå i gang meget hurtigt. De almene renoveringer foretages typisk af lokale virksomheder med organiseret arbejdskraft. Det selvom flere almene boligselskaber har rammeaftaler med entreprenører og rådgivere.

Lige nu er der ifølge Dansk Byggeri tabt 7.500 praktikpladser på Corona krisen. Det er en katastrofe for de unge, men også dybt problematisk for byggeriet og hele samfundsøkonomien i fremtiden.

Telefonerne ringer ikke mere, ordrebøgerne er tomme hos rådgiverne

Håndværksmestrene sender folk hjem, telefonerne ringer ikke mere, ordrebøgerne er tomme hos rådgiverne. Byggebranchen er på vej i knæ.

Byggebranchen som normalt har høj indenlandsk efterspørgsel, er et af de virkemidler, som skal anvendes, når den danske økonomi skal hive sig selv op ved håret. -Og det skal vi nu!

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Gunde Odgaard er sekretariatschef i Bygge-Anlægs- og Trækartellet (BAT)


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi har lige fået lagt nyt tag på huset og efterisoleret m.m. Mange private udskyder eller aflyser planlagte arbejder på grund af Corona. Det er jo hul i hovedet, i hvert fald når det drejer sig udendørs arbejde.
Samfundsøkonomisk er det jo fornuftigt at få brugt nogle penge i krisetider. Nogle holder naturligvis igen på grund af usikkerhed vedr. arbejde og prisfald på boligen, men pensionister med penge i banken bør vise samfundssind og komme i gang med vedligeholdelse og energi renovering.

Vi venter ALLESAMMEN på GODOT. Som vi er henvist til efter COVID 19. Verden er blevet omformet til en kæmpestor "ventesal", hvor vi bare kan vente uden at vide på hvad. Det kan være SVÆRT at være TÅLMODIG. Uvisheden vokser sig højere og højere. Hvem kan man falde over ? Mennesket finder altid en "syndebuk".Men,har nogen overhovedet en "skyld" ? NEJ,det er ingens skyld CORONA har ramt en hel verden.Heller ikke regeringens .

Annonce