Annonce

Hvem er hvem? Folketingsmedlem kritiserer Berlingske-redaktør for kasketroderi

Er det debattøren, redaktøren eller journalisten Bent Winther, der i Berlingske bekæmper forslaget om tidlig pension, spørger folketingsmedlem Rasmus Stoklund.
Berlingskes samfundsredaktør Bent Winther har aldrig lagt skjul på, at han ikke bryder sig om Socialdemokratiets ønske om at lade dem med de hårdeste arbejdsliv trække sig lidt tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Tidligere har avisen ladet Winther skrive såkaldte ”debatanalyser” (hvad det så end betyder), men ifølge mediedatabasen Infomedia skrev Winther vist sin sidste ”debatanalyse" i januar.

Det lader til at man på Berlingske har delt debatanalysen op i to, så Winther nu i stedet skriver artikler, der understøtter de synspunkter, som han fremfører i sine debatindlæg i avisens debatsider.

Blander kasketterne

Det er unægtelig bekvemt, at journalist-Winther således kan skrive journalistiske artikler, der bakker op om det, debattør-Winther skriver i debatspalterne, mens redaktør-Winther er garant for den fair journalistik.

For eksempel skrev journalist-Winther en artikel, hvor han interviewede en forsker og en direktør. Begge kilder udtrykte skepsis over for Socialdemokratiets pensionsplaner.

Det er jo heldigt, for budskaberne passer perfekt med en klumme, Bent Winther skrev, hvor han blandt andet fortæller om sine forskellige fritidsjobs, inden han blev professionel bladsmører, hvorefter han spørger: ”Om jeg forventer at blive nedslidt? Nah, det kan man vel ikke sige.” Og det er jo netop kernen.

Der er naturligvis stor forskel på, om man har været avisbud, arbejdet på lager og lignende som et fritidsjob eller under et sabbatår, eller om man har knoklet med fysisk krævende arbejde i årtier.

Seniorpension hjælper kun de få

Hvorfor man insisterer på ikke at anerkende den præmis, begriber jeg ikke, med mindre det er fordi, man simpelthen er så arg en modstander af solidaritet med sine medborgere, at man ikke under dem med de hårdeste jobs nogle gode år som pensionister, på samme måde som man selv kan se frem til, når man har ryddet hæve-sænkebordet, benyttet massageordningen og spist den varme mad i kantinen for sidste gang.

Der er fortsat behov for, at folk med hårde jobs kan gå tidligere på pension.

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at den tidligere regerings seniorpension er en fin ordning for folk, der er meget syge, men at den ikke hjælper de nedslidte. Kun 2,8 pct. af de nye seniorpensionister kommer fra beskæftigelse.

Derfor er vores ambition intakt; uanset hvor mange artikler, klummer eller for den sags skyld ”debatanalyser”, Winther får trykt i sin avis.

Bør anerkendes for vedholdenhed

Men man må anerkende Winther for sin vedholdenhed i kampen mod retten til tidligere pension..

Kort før folketingsvalget skrev han: ”En lang valgkamp vil få Mette Frederiksen til at begå fejl, og Løkke vil som en sværvægtsbokser arbejde i dybden og utrætteligt angribe sin udfordrers »luftige pensionsplaner« og siden fulgte han op i en række indlæg.

Blandt andet under overskriften: ”Løj hun sig til magten?”: ”Over forløbet svæver spørgsmålet om, hvorvidt Socialdemokratiet løj sig til magten og tusindvis af stemmer, fordi man vidste, hvad økonomer og andre advarede dem om: At løftet teknisk set ikke ville kunne indfries på nogen rimelig måde.”

Ordet ”rimelig” som Winther bruger i sidste sætning er i denne sammenhæng nok det mest centrale.

For Winther er det urimeligt, at dem med de hårdeste arbejdsliv kan trække sig tidligere, mens vi i Socialdemokratiet mener, at det er helt rimeligt.

Derfor er vores mål intakt og derfor håber vi, at et bredt flertal i Folketinget vil være med til at indgå en aftale.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og forskningsordfører og uddannelsesordfører.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Bent Winther er jo negativ overfor alt i regeringen. Berlingske har udviklet sig til en avis det er ensidig, blå, som finder hår i suppen løbende. Ofte er deres overskrifter kioskbasker, og ikke sand. En avis der skuffer.

Tak for en god artikel. Det er slående, som visse, der aldrig selv vil komme i fare for nedslidning, ikke kan (eller snarere vil) forstå, og i stedet prøver at benægte, bortforklare og/eller bagatellisere.

Nå lille Rasmus;-) kan du ikke tåle lidt kritisk af den magtsyge regeringen og deres løftebrud 🤪

Dejligt at Mettes disciple har netavisen Pio og hente deres"nyheder", når i ikke kan klare jer i den virkelige verden 😂

Nå, det ser ud til, at Thomas igen har været til numerolog for at få et nyt navn.
Hvis det så hjalp, og gjorde ham til et bedre menneske, skulle han ikke høre et ondt ord for det. Det ser dog på ingen måde ud til at være tilfældet.

Jeg vil kunne forestille mig, at Bent synes at denne såkaldte senior pension,
er den rigtige løsning, men helt ærlig, der er kun 2,8 procent at de, som får
tilkendt denne pension, som kommer direkte fra arbejdsmarkedet.
I valgkampen 2019, var der flere journalister, og politiske personer fra
den såkaldte højrefløj, som beskyldte Mette Frederiksen for at love noget,
som hun ikke kunne levere på, nu har de samme personer fået et nyt syn på
denne pension, som vil blive en pension, som man selv vælger, for at ligge
indenfor mulighederne, nu er det dybt uansvarligt.
Arne vil få sin tidligere folkepension, hvis Mette Frederiksen, vil stoppe
stigningen af pensionsalderen ved de 70 år.
Og det kan Bent Winther ikke stoppe, selv om han hjertens gerne vil.

Annonce