Det viser en rundspørge, som Fagbladet 3F har foretaget.
Her svarer 25 ud af 49 adspurgte skoleledere, at børn fra udsatte familier møder sultne op i skole og ikke har madpakker med hjemmefra.
Det er simpelthen fordi, at midlerne er så små hos nogle af vores familier
Når midlerne er små, og eleverne ikke får nok at spise i løbet af skoledagen, så går det ud over energien, det fortæller Marco Anders Damgaard, der er skoleleder på Tingbjerg skole i København:
“Vi har en daglig madordning på skolen, hvor man kan købe et måltid for 20 kroner. Alligevel ser vi en del elever, som sidder i klasserne og hænger, fordi de hverken har fået nogen madpakke eller penge med. Og det er simpelthen fordi, at midlerne er så små hos nogle af vores familier,” siger han til Fagbladet 3F.
Det er både på skoler på Sjælland, Fyn og i Jylland, hvor man oplever, at udsatte børn møder sultne i skole.
Resultatet af rundringningen overrasker desværre ikke Socialdemokratiets socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil:
“Jeg er ikke overrasket over det. De afsavns-undersøgelser, som jeg har læst tidligere, viser det samme billede. Forklaringen går på to ben, hvor det ene årsag er den økonomiske formåen. Den anden årsag er, at der er forældre, som har relativt svære sociale problemer,” siger hun til Netavisen Pio, og peger samtidig på, at Socialdemokratiet vil nedsætte en kommission, der skal se på blandt andet kontanthjælpen:
“Vi peger på, at man særligt skal se på de børnefamilier, som er kommet i klemme under kontanthjælpsloftet. Hele formålet med ydelseskommissionen er at knække børnefattigdoms-kurven.”
Opgørelsen har fået Morten Østergaard (R) til tasterne på Twitter. “Det her er dagens Danmark. Og derfor skal vi have en ny retning for Danmark,” skriver de radikales formanden.
Antallet af fattige børn er steget voldsomt de to sidste år. I dag er lever 64.500 børn i relativ fattigdom i Danmark, hvilket er rekordmange.
Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der for første gang har målt børnefattigdommen efter et helt år, hvor kontanthjælpsloft og fattigdomsydelser har været indført.
Otte procent af danskerne er presset i forhold til at kunne købe ordentligt mad, og det er særligt kontanthjælpsmodtagere og enlige forsørgere, som oplever at pengene ikke strækker. Det viser en undersøgelse fra Københavns Universitet fra i år.
Kommentarer
På en måde kan man forestille sig at SAS beskriver at fattigdom i Danmark er herskende og det er så godt at Få afskaffet kontanthjælpsloftet., det er simpelthen ikke iorden at børn ikke får frokost eller morgenmad. Danmark er på en måde på vej mod rabarber landets fattige. Det er ikke godt nok
Børn er afgjort IKKE de eneste der kan mangle mad.Eller "mangle". Der er da bestemt også voksne. Især ÆLDRE.
HVEM taler overhovedet de ældres sag ? Debatten om FATTIGDOM er IKKE alsidig.Den smyger sig rundt i en sentimental sfære. Som når folk sidder rødøjede i biografen, og græder på stribe, over en amerikansk opreklameret B trendfilm.Hvor det er "ih og åh så synd "for den eller den...Altid med en eller anden "lækker" skuespiller,der spiller "offeret". "OFFERET" der altid skal se godt ud. Det fremmer sentimentaliteten.Og tårestrømmene. Vækker alderdom og ældre de samme følelser ? Gamle ensomme koner/mænd, i kliniske stuer,på plejehjem og hospitaler ? Er de "overhovedet til tårer for nogen ? Tænker nogen på dem, når de sidder/ligger rynkede og svage,tykke og tunge i våde bleer ? Når de ringer 50 gange på nogen, for hjælp midt om natten,GLEMTE,IGNOREREDE ? Eller når de sidder isolerede i hjemmene ,ALENE fordi de ikke har råd til at være "sociale". Ikke kan invitere børn,børnebørn eller oldebørn på kaffe.Og IKKE har råd til at give selvsamme gaver,fordi den månedligt udbetalte FOLKEPENSION ikke rækker, til andet end det ugentlige toastbrød.Og den billigste leverpostej.
SELVFØLGELIG og NATURLIGVIS skal INGEN børn eller andre borgere sulte,eller mangle mad i Danmark.Ingen skal ligge under for en sådan fattigdom.Men,stop sentimentaliteten og stemmefiskeriet. STOP med at forføre borgerne med store ord og sødladen omsorg,der kun gælder så længe en valgkamp kører.