Annonce

Inflationspakke: Fagbevægelsen sender hidsig bredside mod politikerne

Fagbevægelsens Hovedorganisationer mener, at regeringen burde sende flere penge afsted til inflationsramte danskere.
Foto: Jesper Ludvigsen
Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation
Der er ingen glade miner at finde Fagbevægelsens Hovedorganisation efter inflationspakke blev landet fredag.

Tværtimod.

Regeringen har indgået inflationspakken sammen med SF, Danmarksdemokraterne, De Radikale, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige.

I pakken vil de fordele 2,4 milliarder kroner til forskellige grupper af danskerne, som har haft det særligt hårdt under den stigende inflation.

Danskerne ramt hårdt 

Siden SVM-regeringens plan om at afskaffe store bededag har der været kold luft mellem regeringen og fagbevægelsen, som mener regeringen blander sig i et område, der burde afgøres mellem arbejdsmarkedets parter.

Den strid har formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, ikke glemt.

”Danskerne mærker stadig inflationskrisen. Nok er inflationen på vej ned, men priserne er jo eksploderet, og det rammer stadig danskerne hårdt. Derfor er jeg glad for, at politikerne tager udfordringerne alvorligt. Men det slutter ikke her,” siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, i en pressemeddelelse.

FH: Beskat flere!

Lizette Risgaard kritiserer regeringen for ikke inddrage mellemhandlere i deres implementering af to EU-forordninger, der skal indføre en midlertidige beskatning af overnormale profitter som følge af stigende energipriser.

”Med afskaffelsen af store bededag tromler man et lovindgreb igennem på vores overenskomstområde, et meget kompliceret område og dét med begrundelsen om, at vi alle skal bidrage lidt ekstra. Det gælder så alligevel ikke alle,” siger Lizette Risgaard og fortsætter: 

Jeg havde ærligt talt håbet på en større politisk vilje til at beskatte de kolossale profitter

“Jeg havde ærligt talt håbet på en større politisk vilje til at beskatte de kolossale profitter, der er blevet skabt i blandt andet energisektoren. Det gælder selvfølgelig også mellemhandlerne,” siger Lizette Risgaard.

FOA: Godt for dagplejere  

Ikke alle steder i fagbevægelsen er man utilfreds med regeringens inflationspakke.

I pakken er 50 millioner prioriteret til dagplejere og andre private pasningstilbud, og det vækker glæde hos fagforbundet FOA.

”Dagplejerne har stået alene med de stigende udgifter til driften af deres dagpleje, og mange er virkelig blevet hårdt klemt på deres privatøkonomi. Derfor er jeg simpelthen så glad for, at dagplejerne er tænkt med ind i inflationspakken,” siger formand for Pædagogisk Sektor i FOA, Kim Henriksen, i en pressemeddelelse.

Penge til udsatte grupper 

Udover dagplejere bliver blandt andre ældre, udsatte børn, personer, der modtager S.U.-handicaptillæg - eller forsørgertillæg tilgodeset.

Ældre, som modtager ældrecheck, kan se frem til at modtage en ekstra ældrecheck på 5.000 skattefri kroner.

S.U.-modtagere med handicaptillæg og tillæg som enlige forsørger modtager 12 millioner kroner.

Derudover bliver der afsat 300 millioner til økonomisk udsatte børnefamilier, og 100 millioner til en civilsamfundspulje, som er rettet mod børn i udsatte familier.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der skal indføres en række nye afgifter for tredjelandsborgere fra MENAPT-landene:
- Asyl: 10 millioner kroner.
- Familiesammenføring: 20 millioner kroner.
- Opholdstilladelse: 30 millioner kroner.
- Dansk indfødsret: 10 milliarder kroner.

Til gengæld skal gode fornuftige demokratiegnede gæster fra kulturforenelige lande i EU, EØS, USA, Australien, New Zealand, Canada, Japan, Singapore, Thailand, Vietnam, Filippinerne og USA have markant lettere ved at få visum, arbejde, ophold, familiesammenføring og ægteskab i Danmark.

åHH, Peter Jensen, hvor er det trættende, at du turer frem og spreder galde mod alt, hvad der er anderledes.
Prøv for én gangs skyld at være positiv og slå skyklapperne fra...

fl. riedel - det positiver er, at du IKKE er tvunget til at læse Peter Jensens kommentarer!