Annonce

Klage over voksenmobning i Folketinget afføder slagsmål på Twitter

Theresa Scavenius fra Alternativet er ifølge konservativ kommunalpolitiker ikke selv bange for en hård tone: ”Der svinede hun mig til”.
Foto: Aalborg Universitet
Theresa Scavenius, klimaordfører for Alternativet.
Theresa Scavenius blev valgt til Folketinget ved valget i november 2022 for Alternativet. Et halvt års tid efter går hun ud med en kras kritik af arbejdsforholdene og omgangstonen på Christiansborg.

Det gør hun i et afsnit af DR’s politiske podcast Slotsholmen.

Her beskriver Scavenius, som blandt andet er klimaordfører, hvordan hun generelt men også specifikt i Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget har mødt en usund kultur og med egne ord er blevet udsat for voksenmobning, fordi hun stiller for mange spørgsmål og forslag.

”Folk bliver meget sure. De siger i en højrøstet tone, at nu skal jeg stoppe med at tage så mange initiativer. At jeg ikke skal drille dem. At det er flabet af mig at sige, at vi som udvalg skal tage nogle initiativer. Og de siger også, at jeg ikke behøver at sige de ting, når der ikke er kamera på,” siger Theresa Scavenius til DR.

Hård tone i valgkampen 2019

På Frederiksberg sidder Anders Storgaard i kommunalbestyrelsen for Konservative, og selvom han ikke selv sidder i Folketinget, så giver han ikke meget for Theresa Scavenius’ klagesang.

På det sociale medie Twitter går han i rette med Scavenius, og beretter her om en episode under valgkampen i 2019 ved en debat på et gymnasium: 

”Mødte Theresa Scavenius første gang som KU-formand til FT-valget i 19. Der svinede hun mig til og kaldte mig løgner foran et helt gymnasium for at sige, at jeg blev konservativ pga. Connie Hedegaard.” 

placeholder

I tråden nedenunder opslaget skriver han videre:

”Personligt har jeg sjældent mødt politikere, der er så nedladende overfor politiske modstandere som hende. Hun ruller med øjnene ad folk, gør nar og bliver personlig. Alle analyser starter med at andre må være dumme, onde eller løgnere, hvis de er uenige med hende,” skriver Anders Storgaard yderligere.

Theresa Scavenius deltager selv i Anders Storgaards debattråd. Her svarer hun, at hun ikke kan huske episoden:

“Jeg husker ikke den situationen, men jeg husker generelt valgkampen som et stort greenwashing-show. Hvor alle partier pludselig stod og roste sig selv for at være åhh så grønne, så de kunne forveksles med at være medlem af Å. Det var nok det hykleri jeg adresserede,” skriver Theresa Scavenius.

Bekymret for folkestyret

I DR’s podcast udtrykker Theresa Scavenius bekymring for det danske folkestyre, som hun mener er under pres.  

Hun beskriver, hvordan hun i sin første tid på Christiansborg har fået det indtryk, at det mest af alt minder om en art forestilling, hvor ministerierne bestemmer, og Folketinget ikke reelt har mulighed for at kontrollere ministeriernes arbejde.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Omtalte politiker fra Alternativet er ulidelig at høre på. Og kan hun ikke lide tonen, så burde hun nok ikke være politiker, her skal man kunne tåle ris og ros og normalt oplever jeg kollegerne uanset parti er søde ved hinden i hverdagen.

"normalt oplever jeg kollegerne uanset parti er søde ved hinden i hverdage" hvilke kolleger er det du omtaler her Helle?

Hvis en politiker fra rødt parti kommer i mediemaskinen, ser og hører man da ofte at blå politikere godt kan trøste og vise sympati. Det var det jeg mente Kurt😊

Theresa Scavenius har det problem at Putins krig har åbnet øjnene på danske folketingspolitikere med hensyn til hvad co2 afgifter kommer til at skabe af inflation i Danmark, når hendes politikker føres ud i livet!

En lille krig på vesteuropæisk jord og i flationen raser overalt i verden!

Vedvarende co2 afgifter uden at de teknologiske fremskridt kan stoppe afgifterne, ja, det får inflationen til at rulle i de “verdensførende klima-ambitiøse lande”!

Adskillige erhverv og faggrupper må finde helt nye erhvervsveje!

Og forbrugerne må leve med en galopperende inflation!

Og folk på overførselsindkomster og pensioner får svært ved at følge med!

Kun de Aller-rigeste får måske mulighed for at følge med med investeringer i dyre nye teknologier!

Tempoet for klima-krisen bestemmes af almindelige folketingspolitikere der allerede har set folk nok, der ikke kan betale deres regninger!

Med fru Scavenius’ C02 afgifter bliver det et helvede at være fattig i Danmark!

Det kommer ikke til at handle om retorik!

Virkeligheden vil skaffe et A og B hold, hvor politiske virkeligheder vi ikke har set siden 1930erne, bliver en sandsynlig konsekvens!

Den danske model løste endnu engang en inflations-bølge!

Men med co2-afgifter der vil få inflationen til at vare i årtier, bliver den danske model udfordret til det yderste!

Når du vælges som nyt folketingsmedlem møder du den virkelighed der findes overalt i Danmark!

Teoretiske ideer møder den rå virkelighed!

Kun spindoktorer tror det handler om retorik!

De får deres fede løn uanset!

Folketingsmedlemmer fra overalt i Danmark kender virkeligheden!

Den præsenteres ved hjælp af ord!

Ord når en enlig forældre er sat på gaden!

Huslejen, varmen, elprisen, smør og mælk og brød var blevet ubetaleligt!

Ordene bliver derefter!

Klimakrisens løsning kommer til at få hele vokabulariet i sin fulde brug!

Inflation får de værste ord op i folk!

CO2 afgifter bliver permanent inflation!

Aksel Jensen, nu var det ikke krigen i Ukraine der startede inflationen, den var godt i gang allerede inden krigen startede, på grund af den lave arbejdsløshed. Lav arbejdsløshed giver større efterspørgsel end udbud, det er arbejdstagers marked, og så stiger lønningerne og dermed priserne.
Hvilke dele af Å’s politik tænker du ville øge inflationen? Og hvilke dele af Å’s politik referer du til som faktisk er indført og dermed bidrager til den inflation vi ser pt.?

Aksel Jensen, nu var det ikke krigen i Ukraine der startede inflationen, den var godt i gang allerede inden krigen startede, på grund af den lave arbejdsløshed. Lav arbejdsløshed giver større efterspørgsel end udbud, det er arbejdstagers marked, og så stiger lønningerne og dermed priserne.
Hvilke dele af Å’s politik tænker du ville øge inflationen? Og hvilke dele af Å’s politik referer du til som faktisk er indført og dermed bidrager til den inflation vi ser pt.?