Konservativt ikon: Kan ikke se Søren Pape Poulsen som statsminister

Retshistoriker, professor emeritus, Ditlev Tamm, svinger pisken over Det Konservative Folkeparti: "Prøv at virke lidt klogere"
Foto: Saxo Instituttet, Københavns Universitet
Ditlev Tamm, retshistoriker, professor emeritus
Det konservative ikon, retshistoriker, professor emeritus Ditlev Tamm, kan ikke se den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, som statsminister.

“Jeg spørger tit mig selv, hvorfor jeg egentlig stemmer på et parti, hvor jeg ikke føler mig hjemme endsige velkommen eller tryg,” skriver Ditlev Tamm i en kommentar i Weekendavisen og fortsætter:

Det er ikke just med begejstring, at jeg på valgdagen sætter kryds ved Det Konservative Folkeparti

“Det er ikke just med begejstring, at jeg på valgdagen sætter kryds ved Det Konservative Folkeparti, og sådan har jeg haft det de sidste årtier. Jeg er faktisk nærmest bekymret for, om partiet kunne få del i regeringsmagten. Så lidt tror jeg på partiets evne til at fastholde de værdier, jeg anser som konservative. Jeg kan slet ikke se partiets leder, Søren Pape Poulsen, der i øvrigt fremtræder som hæderlig og solid, som statsminister.“

Savner mere intellektuel socialkonservative

Herefter opremser Ditlev Tamm alt det - og det er meget - han savner hos sit parti, De Konservative:

“Jeg savner en mere intellektuel socialkonservatisme, der ikke handler om husvurderinger, skatteprocenter eller penge i det hele taget, men om uddannelses- og kulturpolitik, tilbud også til dem, der kan mere end andre, en stærkere kamp for lighed i muligheder, styrkelse af historiebevidstheden, sprogkompetencer, skolevæsenet og adgangen til viden og alt det, der virkelig skaber grundlaget for en fri og indholdsrig tilværelse. Menneskerettigheder, frihed for unødig overvågning og en politik, der ikke efterlader børn med dansk pas i flygtningelejre.”

Ditlev Tamm savner også et konservativt parti, der bygger på grundlæggende værdier i samfundet, frem for snusfornuft:

Jeg savner evnen til at formulere en borgerlig politik, der kan begejstre

“Jeg savner evnen til at formulere en borgerlig politik, der kan begejstre og få konservatisme til at fremstå som en holdning bygget på grundlæggende værdier i samfundet og ikke på snusfornuft. Jeg savner et Konservativt Folkeparti, der står fast på Danmarks tilhørsforhold til EU, et parti, der klart tager afstand fra kortsigtede strafskærpelser og andre hovsaløsninger, et parti, der utvetydigt beskytter ytringsfriheden.”

Tamm efterlyser konservative, der tør gå mod strømmen og kræve en stærk stat, der værner om kultur og uddannelse:

“Ikke flere floskler om, at staten ikke må blive så stærk, at den ikke knækker den enkelte, men tværtimod et parti, der tør gå ind for, at det netop er statens opgave at skabe rammen om at finansiere og værne om den basale kultur og sikre det grundlag, som vi skal uddanne nye selvstændige og ansvarlige samfundsborgere på.”

Det borgerlige Danmarks ubestridte leder: Mette Frederiksen

Ditlev Tamm mener, at de tre søjler, som indrammer konservatismen: Gud, konge, fædreland, varetages fortrinligt af statsminister Mette Frederiksen:

“Lige nu er det borgerlige Danmarks ubestridte leder socialdemokraten Mette Frederiksen.”

Og:

Hverken Gud, konge og fædreland er truet i dansk politik

“Makrelmadden med sylteagurkerne, lovprisningen af den danske salmeskat, som jeg også holder meget af, og appropriationen af Dansk Folkeparties udlændingepolitik er en sammenfatning af de seneste årtiers borgerlige politik. Hverken Gud, konge og fædreland er truet i dansk politik.”

Der er dog, ifølge Ditlev Tamm, stadig håb for Det Konservative Folkeparti:

Prøve at virke lidt klogere

“Der er kun en vej for Det Konservative Folkeparti, nemlig at gøre det bedre. Prøve at virke lidt klogere. Elegantere retorik, kamp for mere kultur, bedre skoler og universiteter og mere respekt for grundloven og den personlige frihed.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ditlev Tamm er en klog mand.

Det må jo pine en rettænkende mand som Ditlev Tamm, at det er Søren Pape Poulsen, der i sin tid som justitsminister
ikke ønskede at følge en dom fra menneskeretsdomstolen om at teleselskaberne skulle standse ulovlig logning af telefoner i Danmark. https://ulovliglogning.dk/

“Prøv at virke lidt klogere”.

Sidst brillerede Søren Pape Poulsen i Folketingets spørgetid med statsministeren med:

- Er det ikke en god idé, at partilederne går foran, smøger ærmerne op og tager Johnson & Johnson-vaccinen for rullende kamera?, spurgte Søren Pape Poulsen statsminister Mette Frederiksen i spørgetimen tirsdag.

Dagen efter skete følgende:

Hvis du står helt bagerst i køen til at blive coronavaccineret, bør du vente tålmodigt og ikke takke ja til en af de droppede vacciner.
Så klar er meldingen fra Dansk Selskab for Almen Medicin, der decideret fraråder borgerne at lægge arm til vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, fortæller formand Anders Beich.
- Vi har overvejet, hvordan vi skulle respondere på den her tilvalgsordning, og der siger vi, at vi simpelthen fraråder, at man tager de her vacciner.

Vi mener, at gevinsten nærmest ikke er eksisterende. Det er velbeskrevet, at der kan være nogle alvorlige bivirkninger, men der kan også være nogle andre bivirkninger, som man først er ved at undersøge nu, siger Anders Beich og tilføjer, at man kan risikere, "at nogle enkelte få mennesker kommer til at betale prisen".

Søren Pape Poulsen har med tv billederne bragt sig selv i en situation, hvor han ved en valgkamp kan angribes fra højre og venstre.

Igen og igen. Kun humoren og et glimt i øjet kan afvæbne manden.

Emma Gads skåneærmer er for længst borte!

Hvad er motivet for denne desavouering af de danske lægelige autoriteter.
Og så det forslag til et stunt,med at alle partilederne skulle lade sig vaccinere efter den alternative vaccinationsordning. Hvad skulle det til for?
Jeg håber at det bliver muligt at se gennem stemmeafgivningen i folketingssalen hvilke folketingsmedlemmer, som respekterer fagkundskab og autorisationer, og hvem der ikke gør.

Gode synspunkter fra Ditlev Tamm, men alle politikere har den udfordring at befolkningen klart og mere og mere efterspørger tiltag, der konkret kan berige den enkelte med mere materiel rigdom og oplevelser - og alt hvad der koster, som ikke gavner individuelt er der flere og flere, også blandt meget velhavende borgere, som der ønskes elimineret.

Fællesskaber og de langsigtede ideologiske tiltag, der danner grundlag for en befolkning, har svære vilkår i disse tider - og som er et paradoks, da vi har et samfund med et markant højere uddannelsesniveau end for blot få årtier siden.

Annonce