LA tordner imod offentlig udskamning, men stempler mig og mine medstuderende som antisemitter

Det er over grænsen, når en folkevalgt politiker kalder studerende for antisemitter, mener Emil Samaras Eriksen.
Foto: Frederiksberg Kommune
Emil Samaras Eriksen, Forretningsudvalgsmedlem i Rød-Grøn Ungdom og medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse for Enhedslisten
Det lyder flot, når Liberal Alliance taler mod “tendensen til offentlig udskamning” i et nyt, stort Berlingske-interview. Men det klinger hult, når de gentagne gange har stemplet klimaaktivister som en slags “rabiate” samfundsterrorister.

Og nu kommer turen til en ny gruppe unge. Nemlig til os, som demonstrerer mod ulovlige bosættelser. Vi skal ofres på tolerancens alter og stemples som antisemitter af de så åbensindede liberale.

Afleverer underskrifter 

Case in point: Halvtreds studerende fra Københavns Universitet samledes sidste uge, og jeg trodsede blæsevejret for at gå dem i møde. Med sig havde de to tusind studerendes underskrifter om at stoppe KU’s investeringer i ulovlige, israelske bosættelser. En sag, som Alex Vanopslagh selv har påpeget, er værd at kritisere.

Den forsamling, inklusive jeg selv, blev dog stemplet som “antisemitisk” af den liberale spidskandidat Henrik Dahl på det sociale medie X

Den forsamling, inklusive jeg selv, blev dog stemplet som “antisemitisk” af den liberale spidskandidat Henrik Dahl på det sociale medie X. Han påstår, for øvrigt uden belæg og uden overhovedet at have været til stede, at vi skulle have sagt eller udtrykt det nazistiske begreb: "Kauft nicht bei Juden"(!).

Enhver med rimelig forståelse kan godt regne ud, at en offentlig forsamling aldrig ville sige sådan noget svineri om jøder. Så ville Uniavisen, som var til stede, have rapporteret det - men Dahl og Liberal Alliance ved åbenbart bedre end pressen.

Selve demonstrationen var da ukontroversiel nok til, at KU’s rektor skrev et positivt opslag om det på sin LinkedIn, hvor han roste de studerendes indblanding i debatten. Det er uvist, om Henrik Dahl også mener, rektor hørte med i den "antisemitiske pøbel”, som han beskriver os som? 

Beskyldt af folkevalgt for at være antisemit

I det hele taget stod forsamlingen for den demokratiske ret til at definere sit eget sted og dets investeringer - intet mere, intet mindre.

Hvis Liberal Alliance gerne vil modvirke: “…et dybt polariseret og splittet samfund, hvor samtalen præges af udskamning, vrede og raseri”, som deres partileder skriver, så burde de kigge på deres egen spidskandidat til næste valg, som puster til hadet og splittelsen.

Dahl er ikke den første, som har beskyldt mig for at være antisemit - men de andre anklagere har været kældermennesker, som jeg har politianmeldt eller blokeret. Hvad gør jeg, når smæderen i stedet er en folkevalgt politiker? 

Jeg forstår ikke, at Liberal Alliance i ramme alvor kan prædike tolerance og et “stop for blodrusen”, mens de stempler studerende som jødehadske uden belæg.

Jeg frygter, at de liberale også i fremtiden vil stemple studerende som ekstreme og antisemitiske, udelukkende fordi det taler til deres vælgerbase - selv når de er enige i vores faktiske budskab.

Forretningsudvalgsmedlem, Rød-Grøn Ungdom.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man kan ganske rigtigt godt være en kolbøtte uden at være antisemit.
Og man kan såmænd også sagtens være begge dele.

Så sandt, så sandt!

Det er ikke kun LA, der har rod i de moralske værdier, Netavisen Pio har åbenbart heller ikke helt styr på det "fælles sæt af værdier og normer", som avisens chefredaktør hele tiden prædiker om. I dag, 3. februar, insinuerer han således igen, at kritikere af Israels folkedrab i Gaza støtter op om diktaturstater:

https://piopio.dk/danmark-har-et-akut-problem-med-antisemitisme#comment-...

Det var dog en højst besynderlig aktion at foretage sig på dette tidspunkt, Emil! Hvordan får man overhovedet den idé på dette kritiske tidspunkt? Hvor mange af jeres underskrifter kan iøvrigt betegnes som afgivet på et oplyst og velinformeret grundlag?

Har I også indsamlet underskrifter mod diverse terrororganisationers daglige angreb på sagesløse civile i Israel? For det foregår jo, selvom vi ikke hører om det i via danske medier. Hvis man vil vide noget om Mellemøsten går jeg ud fra, at man orienterer sig bredere, ikke mindst hvis man har trang til at lave underskriftindsamlinger og rende rundt i gaderne med pøbelen.

Du burde også vide, at dine eventuelle arabiske medstuderende ikke er et klap mere vidende end du og dine partivenner. De forlader sig på familiens overleveringer og det, de har lært som "sandheden", hvilket ikke nødvendigvis har rod i virkeligheden. Husk det!

Derfor er der - i al fald p.t. - god grund til at tænke sig grundigt om, før man puster til en ild, der hurtigt kan komme ude af kontrol. Så tænk dig om, Emil, eller skam dig!

Annonce