Annonce

Holocaust-foredrag aflyst på grund af trusler: ”Det er den nye virkelighed”

To lektorer frygtede for deres sikkerhed og måtte droppe deres planlagte foredrag om nazisternes jødeudryddelser.
Foto: Flickr/Wikimedia Commons
Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau.
Det var planlagt, at Simon Fougt og Stefan Teilmann Laub Nielsen 27. januar skulle holde et foredrag om holocaust hos Kulturhuset KU.BE på Frederiksberg.

Men de to lektorer fra henholdsvis Aarhus Universitet og Professionshøjskolen Absalon endte med at aflyse, da de på grund af voldsomme reaktioner på sociale medier frygtede for deres sikkerhed.

Det skriver Akademikerbladet.

”Men da politibeskyttelse kom på tale, blev det for meget for min familie - og for mig. Jeg vil gerne leve i et land, hvor jeg kan frit kan ytre mig om for eksempel holocaust uden at være bange for konsekvenserne. Men der ligger hos mange et så fundamentalt had lige under overfladen og en aggression, som jeg ikke har set så voldsom før. Det er den nye virkelighed,” siger Simon Fougt til Akademikerbladet.

Har holdt foredrag i årevis

Simon Fought og Stefan Teilmann Laub Nielsen har holdt deres foredrag om holocaust siden 2005 uden problemer, men stemningen er skiftet siden Hamas’ terrorangreb i Israel 7. oktober 2023.

”Desværre blander en del mennesker Holocaust sammen med de frygteligheder, der foregår i dag i Israel og Palæstina, og de reaktioner, vi fik, var af en sådan karakter, at vi aflyste foredraget. Af hensyn til os selv, vores familier, og de folk der skulle have overværet foredraget,” skrev Simon Fought efterfølgende på det sociale medie LinkedIn.

Aflysningen er blot et af de seneste eksempler på at antisemitismen viser sig i stigende grad efter krigen mellem Israel og Hamas, som har trukket frontrene hårdt op.

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Frederik Vad, har indsamlet mere end 300 beretninger om antisemitisme i efteråret.

Journalist og kommunikationskonsulent Shani Hannah Shalom er dansk jøde og dansk-israeler og blev på X beskyldt af et radikalt byrådssuppleant for at være israelsk påvirkningsagent.

I oktober vakte hærværk ved den israelske ambassade også harme.

 

 

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der indgår hverken antisemitter eller jøder i min bekendtskabskredsen. Men vi er alle godt opdragede og tvivler ikke på at jødisk historie er særlig tragisk og at den historiske antisemitisme er geografisk udbredt. Min bekendtskabskreds og jeg følger derfor debatten men vi har det lidt sværere ved at blive enige om at bedømme kvantiteten i de overgreb der bliver begået mod danske jøder i dag. Vi tager da historien i piopio om det aflyste foredrag med i vores bedømmelse, men der hvor vi bliver en smule forskellige er der hvor der gøres op i antal og med eksempler. Jeg mener fx at eksempler på at jøder skjuler deres identitet ikke bør tælle med i antallet af krænkelser. Den slags sikkerheds-foranstaltning som følge af et oplevet opskruet trusselsbillede er da fuldt ud forståeligt, og det trusselsbillede må da have været gældende siden de begivenhederne med de tragiske udfald ved Krudt-tønden og Krystalgade-Synagogen? Men kan jeg få tilslutning til at opgørelser over reelle jødeforfølgelses-handlinger i dag ikke bør indeholde sikkerhedsforanstaltninger truffet af jøder og fx af dansk politi?

"vi har det lidt sværere ved at blive enige om at bedømme kvantiteten i de overgreb der bliver begået mod danske jøder i dag"

Vi skal heldigvis hverken være eller blive enige. Vi skal spørge PET om trusselsniveauet og hvilke miljøer, truslerne kommer fra. Det er dem, der har fingeren på pulsen her, og derfor også dem, vi skal lytte til. Og så er det op til politikerne, hvad der skal ske derefter.

Vi må nok se i øjnene, at vi ikke længere har 100 % frihed i vort eget land.
Frederik Vad har i lighed med mange danskere, konstateret en "vi hersker" mentalitet hos en del indvandrere, og det er uanset om de har statsborgerskab eller ej.
Fordi man har dansk statsborgerskab, behøver man jo ikke føle sig dansk. Det er jo altid rart med rettigheder, men ikke så rart med pligter.

Tragisk og beskæmmende, at et foredrag om holocaust har måttet aflyses som følge af voldsomme reaktioner på de sociale medier.
Danmark har desværre nok lukket for mange anti-israelere ind i landet.
De udlændinge, som ikke kan finde ud af at begå sig her i landet bør/skal omgående smides ud af landet. De kan passende tage ophold i Sydafrika, og så slipper vi andre for at føde på nogle, som truer danskere og derfor ikke fortjener at være i Danmark!

Enig...

Enig, bare ENIG!

Annonce