Annonce

Det er nu, vi skal stå sammen: Slå ring om Danmarks jøder

Socialdemokrater har en særlig historisk forpligtelse: Det må ikke blive på vores vagt, at jøderne forlader Danmark. Det skriver Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen i dagens leder i anledning af 80-året for danske jøders flugt til Sverige.
Foto: Grafisk afdeling
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio.
Hver femte dansker mener, at palæstinenserne har ret til at bruge terror mod civile jøder.

Det er det triste budskab i en Voxmeter-meningsmåling, hvor 20 procent har erklæret sig enten “meget enig” eller “enig” i udsagnet: “Palæstinensere har ret til at forsvare sig mod Israel med eksempelvis et sådan angreb, som Hamas foretog lørdag.”

Man kan håbe, at respondenterne har misforstået det dårligt formulerede spørgsmål, men desværre er der ingen tvivl om, at sympatien og accepten af terrorbevægelsen Hamas' blodige massakre er udbredt i Danmark.

Enten som demonstranten på Blågårds plads, der kaldte massakren på 260 festivalgængere “et super angreb” eller forhenværende Enhedslisten-borgmester Morten Kabell, der højest kan kalde Hamas angreb for “ikke kønt” og som mener videoerne af henrettelser af forsvarsløse jøder må være skabt med AI.

placeholder

Morten Kabell sammenligner Hamas og Ukraine.

Efter 80 år er tiden er kommet til at stå ved vores ord

I en tid hvor synagogen i Krystalgade aflyser sin deltagelse i Københavns kulturnat og støttedemonstrationer for ofrene må afholdes i hemmelighed på grund af sikkerhedsrisici, bør vi stille os selv et afgørende spørgsmål:

Hvordan er vi nået hertil, og hvad gør vi nu?

Jøder i Danmark er de eneste minoriteter, der har behov for døgnbeskyttelse året rundt. Under en promille af danskerne er jøder, men de er ofre for 57 procent af alle religiøst motiverede hadforbrydelser.

I resten af Europa står det endnu værre til. Vores kontinent risikerer at blive jødefrit.

Danmark og den daværende socialdemokratiske regering har ikke noget at være stolt af over for de jødiske flygtninge i 30’erne

Når vi markerer 80-året for flugten til Sverige, må vi ikke glemme, at den skæbne, der ramte jøder under Anden Verdenskrig, kan ramme igen, hvis vi ikke står vagt om vores demokratiske værdier.

Danmark og den daværende socialdemokratiske regering har ikke noget at være stolt af over for de jødiske flygtninge i 30’erne, men da det kom til vores egne landsmænd, stod vi på den rigtige side. Dengang svor vi en ed: Aldrig igen.

Her 80 år senere, er tiden kommet til at stå ved vores ord.

Det er ikke kun jødernes fremtid, der er på spil

Derfor skal vi handle. Nu. Vi skal ikke blot fordømme den stigende antisemitisme; vi skal også tage konkret handling for at bekæmpe den.

Jøder og jødedom er vævet ind i vores kultur. Det er her, de hører til. Vi skal sikre, at de jødiske institutioner - fra Carolineskolen til Synagogen - har den beskyttelse, de behøver, men vi skal også tage fat om nældens rod.

Hvis vi fejler i dette, fejler vi ikke bare som en nation, men som en civilisation

Ikke bare ved at skrive kronikker og avisledere, men med målrettet kulturkamp i de miljøer hvor antisemitismen florerer.

Europa står i en skæbnestund, og vi må gøre alt i vores magt for at beskytte jøderne i deres fædreland, Danmark, og give dem et åbent, frit og trygt liv.

Hvis vi fejler i dette, fejler vi ikke bare som en nation, men som en civilisation.

Så lad os stå sammen og slå ring om vores jødiske medborgere. For i kampen mod antisemitisme er det ikke kun jødernes fremtid, der står på spil, men også vores egen.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Den eneste løsning er at indføre et fuldt muslimerstop i Danmark, indtil den nuværende mængde muslimer er fuldt integreret og assimileret i det danske samfund og har adopteret de danske værdier, herunder demokrati, ligestilling, seksuel frihed samt begejstringen ved danske nationalretter som stegt flæsk med persillesovs, leverpostej, svinemørbrad og bacon. Ønsker man der imod tvangsægteskab, halalmad, alkoholfrie zoner, moskeer, forbud mod homoseksualitet og støtte til Hamas, findes der allerede 50 muslimske lande, hvor man kan bo i stedet for i Danmark.

Som det fremgår af de seneste dages begivenheder skulle Danmark aldrig have modtaget muslimer
som indvandrere, dette kan vi til dels takke de røde partier for, da de ikke kunne få indvandrere nok.
Desværre har de stadig flertal, forstå det hvem der kan.

Bent Hansen, du glemmer vist at de første muslimer (tyrkerne) blev hentet herop af industriens arbejdsgivere som endda tog til Tyrkiet for at gøre "reklame" for hvor gode forhold de Tyrkiske arbejder ville få, hvis de tog til Danmark for at arbejde i industrien. Især jernindustrien var meget aktive for at få tyrkere til Danmark, da de havde problemer med at få dansk arbejdskraft p.g.a. det "beskidte" og usunde arbejde der var i jernstøberierne. Det hører med til historien at jernstøberierne få år efter lukkede eller gik konkurs og overlod de tyrkiske arbejdere til understøttelse af det danske samfund.

"... de første muslimer (tyrkerne) blev hentet herop ..."

Bent husk, at der var tale om GÆSTEarbejdere - altså hjem til Tyrkiet når der ikke var mere arbejde - ikke noget med at få familien herop - gad vide hvorfor det ikke blev stoppet
.

Kurt Jensen, så må vi spørge hvorfor industrien og arbejdsgiverne så ikke sørgede for at "gæstearbejderne" rejste tilbage til Tyrkiet? Det var jo deres ansvar at de kom herop for at arbejde som "gæstearbejdere" især under den borgelige regering under Hilmar Baunsgaard fra 1968-1971.

Bent, hvis du havde været lidt bedre oplyst, ville du have vidst, at (som den anden og noget klogere Bent også påpeger) det netop var på krav fra arbejdsgiverne, at dette cirkus startede, og at den fagbevægelse, som du ellers bruger så meget krudt på at modarbejde, var dem, som kæmpede imod - desværre forgæves.

Jeg er vildt imponeret over, hvor effektivt Enhedslisten har fået styr på budskabet og fået de skøreste af deres egne til at bide i sig, hvad de virkelig mener. Jeg gad dog stadig godt vide, hvor stor en del af dem i toppen af partiet, der stadig tænker som Morten Kabell eller endnu værre.
Er de ved at skabe en trykkoger, som kan eksplodere hvert øjeblik? Jeg følger i hvert fald spændt med.

Sikke en omgang makværk. Hvordan det er lykkedes den gode chefredaktør at få blandet jødeforfølgelser i første halvdel af forrige århundrede sammen med Israels konflikt med palæstinenserne sammen, er en gåde for viderekomne. Jøder er lige så forskellige som danskere. Nogle danskere elsker Socialdemokratiet, andre elsker det ikke ligefrem. Sådan er det også med jøder. Nogle elsker det nuværende israelske styre, andre mildest talt afskyr det Min pointe er, at hverken danskere, jøder, palæstinensere eller for den sags skyld muslimer, er en homogen masse, altså at de allesammen er ens. Folk der går og tror den slags, er ikke de hurtigste knallerter på havnen.