Annonce

Mange ledige fra rengøringsbranchen og industrien bruger ny dagpenge-ordning

Over 1.000 ledige er påbegyndt en erhvervsuddannelse på forhøjet dagpengesats under ny ordning, viser ny analyse.
En ny ordning for at uddanne sig på forhøjet dagpengesats bruges i stor stil af personer med en baggrund inden for rengøring eller industrien.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Fra sommeren 2020 blev det muligt for ledige ufaglærte eller ledige faglærte med en forældet uddannelse at tage en udvalgt erhvervsuddannelse på 110 procent af dagpengesatsen.

Fra august 2020 til januar 2021 benyttede 1.005 personer sig af den mulighed.

Det er især ledige, som frem til deres ledighedsperiode var beskæftiget inden for industrien eller rengøringsbranchen, der gør brug af den nye ordning.

Henholdsvis 18 procent og 17 procent af de ledige på ordningen kommer fra de to brancher.

"Rigtig positivt"

”Det er rigtig positivt, at så mange har valgt at bruge ordningen. Der er tale om brancher, der har mange ufaglærte, så på den måde er tallene ikke overraskende, når vi ser på, hvor de ledige på ordningen kommer fra,” siger chefanalytiker Emilie Agner Damm fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en pressemeddelelse.

Man får bare bedre kort på hånden på fremtidens arbejdsmarked, hvis man opkvalificerer sig

”Vi ved, at kriser koster ufaglærte job permanent, så man får bare bedre kort på hånden på fremtidens arbejdsmarked, hvis man opkvalificerer sig eller tager en ny erhvervsuddannelse, præcis som de 1.005 personer nu er i gang med,” fortsætter hun.

”Vi forventer, at vi over de næste ti år kommer til at mangle i omegnen af 99.000 faglærte og samtidig vil have et overskud af ufaglærte på arbejdsmarkedet, så der bliver god brug for kompetencerne. Derfor anbefaler vi også, at ordningen med 110 procent dagpenge under opkvalificering til mangelområderne bliver gjort permanent,” afslutter Emilie Agner Damm.

Læs analysen her.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Rigtig godt, at 110% ordningen bliver brugt til at uddanne vores kommende manglende håndværkere...

Den ordning er tydeligvis alle pengene værd, hvis den udvikling fortsætter. Fremragende ide.

Annonce