Annonce

Marcus Knuth: “Det grænser til chikane”

Knuth-familien har aldrig tilbageleveret lånt historisk materiale om Louis Pio's datter: ”Jeg har ikke noget med den her sag at gøre,” raser politisk ordfører, Marcus Knuth (K)
“Det grænser til chikane. Jeg har ikke noget med den her sag at gøre. I hænger mig ud i Netavisen Pio. Jeg har ikke boet på (Godset, red.) Knuthenborg de sidste 25 år. Prøv lige at hør: Der ikke nogen, der aner, hvor den her Sylvia Pio-bog har været henne de sidste hundrede år.”

Sådan siger en noget utilfreds politisk ordfører for de konservative, Marcus Knuth, til Netavisen Pio. Udtalelserne falder i kølvandet på, at Netavisen Pio fredag omtalte Arbejdermuseets kritik af, at familien Knuth ikke har levet op til en aftale om at tilbagelevere lånt historisk materiale om datter af arbejderbevægelsens grundlægger, Louis Pio, Sylvia Pio.

Arbejdermuseets direktør, Søren Bak-Jensen, gjorde torsdag endnu engang - via et Facebook-opslag - opmærksom på, at adelsfamilien Knuth for 90 år siden lånte historisk materiale om Sylvia Pio og ledende skikkelser inden for den danske og internationale arbejderbevægelse.

Sylvia Pio giftede sig ind i familien Knuth via hendes ægteskab med Eggert Knuth. På den baggrund udlånte Arbejdermuseet materialet til familien Knuth for nu over 90 år siden, men på den udtrykkelige betingelse at familien Knuth leverede materialet tilbage. Men familien Knuth brød aftalen og har trods adskillige rykkere gennem årene aldrig levet op til aftalen.

Vi har ikke hørt fra familien Knuth endnu

Vi har ikke hørt fra familien Knuth endnu,” siger direktør for Arbejdermuseet, Søren Bak-Jensen, til Netavisen Pio mandag.

“Det er væsentlig kulturarv, som Sylvia Pio ønskede skulle være offentligt tilgængeligt. Derfor endnu en opfordring til Christoffer Knuth og Marcus Knuth om sammen med Arbejdermuseet at bidrage til, at det ønske kan blive indfriet,” lyder det fra direktør Søren Bak-Jensen i Facebook-opslaget.

placeholder

 

Hvad vil du foretage dig, Marcus Knuth?

Marcus Knuth, hvorfor tager du ikke kontakt til din bror, Christoffer Knuth, der residerer på godset Knuthenborg?

“Jeg går ud fra, at du er et voksent menneske, der har en telefon og en e-mail. Hvorfor tager du ikke selv kontakt til ham. Hvad i alverden har jeg med det her at gøre, jeg har ikke boet på Knuthenborg i 25 år?”

Kan du bære - som politisk ordfører for de konservative - at familien Knuth har det her udestående med Arbejdermuseet?

“Jeg forstår ikke jeres tankegang.”

Vil du hjælpe med at få den her sag på plads? Blandt andet ved at snakke med din storebror om sagen. Vil du det, Marcus Knuth?

I er fuldstændig på månen

“Prøv at hør, I er fuldstændig på månen. Vi er meget stolte af, at Louis Pio er vores tipoldefar. Vi har historier, vi har fortællinger. Så hvis Netavisen Pio kontaktede os fredeligt, så er jeg sikker på, at vi kunne give Netavisen Pio nogle sjove historier. Jeres medie er opkaldt efter min tipoldefar. Jeg vil med glæde give jer et interview omkring dét. Jeg vil med glæde vise jer gamle fotos, men når det er sådan, at I hænger os ud for at være gemene tyveknægte og så derefter siger, at vi skal kontakte Arbejdermuseet, så forsvinder alt velvilje som dug for solen.”

Marcus Knuth, vi spørger, om du vil medvirke til at finde en løsning på den her sag?

“Jeg har ikke boet på Knuthenborg i 25 år. Jeg ejer absolut intet fra Knuthenborg. Jeg har intet med hverken landbrug eller turisme at gøre.”

Marcus Knuth tilføjer endnu engang, at “bogen” blev væk for 90 år siden:

Hvad fanden har det med mig at gøre?

“Hvad fanden har det med mig at gøre?”

Siger du, at materialet ikke eksisterer, at det er væk?

“Jeg ved det ikke. Jeg ved ikke, hvor den bog er henne. Jeg har ikke boet på Knuthenborg i 25 år. Tag fat i min bror. Jeg har den i al fald ikke. Jeg har aldrig set den.”

Marcus Knuth, føler du et ansvar i denne sag?

“Jeg har ikke mere at sige til dig. Der var så mange sjove ting ting, du og jeg kunne lave sammen, men når du begynder at hænge mig ud…”

Marcus Knuth, det er Arbejdermuseet, der rejser sagen. Netavisen Pio refererer Arbejdermuseets kritik…

“Hvad i alverden har jeg med Arbejdermuseet at gøre? Nu må du tage dig sammen. Jeg har aldrig hørt fra Arbejdermuseet, og hvis jeg gjorde, så vil jeg henvise museet til min storebror.”

Marcus Knuth kalder opslag for gemen løgn

Knuth betegner Arbejdermuseets opslag som en gemen løgn:

Hele den her samtale er uden for citat

“De skriver, at man har rettet adskillige henvendelser til min bror og jeg. Jeg har aldrig så meget som fået en brevdue fra Arbejdermuseet. Hele den her samtale er uden for citat.”

Nej, denne samtale er i sin helhed til citat, som jeg sagde til dig indledningsvist…

“Så slutter vi nu.”

Så vidt Marcus Knuth.

På godset Knuthenborg - bedst kendt for også at huse attraktionen Knuthenborg Safaripark - har kommunikationschef, Camilla Ellehammer Haxgart, mandag stillet i udsigt, at godsejer Christoffer Knuth - Marcus Knuths storebror - vil besvare Netavisen Pios spørgsmål.

Sylvia Pio: Bemærkelsesværdig kvinde

Sylvia Pio var en af de mest bemærkelsesværdige kvindeskikkelser i arbejderbevægelsens historie. Og hendes usædvanlige livsbane trækker - ifølge direktør på Arbejdermuseet, Søren Bak-Jensen, - tråde helt frem til i dag.

Kort før sin død afleverede Sylvia Pio materiale til Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv med henblik på, at det kunne være tilgængeligt for forskning i bevægelsens historie.

Materialet dækker over Sylvia Pios korrespondance med ledere af arbejderbevægelsen i Danmark og udlandet

Materialet dækker over Sylvia Pios korrespondance med ledere af arbejderbevægelsen i Danmark og udlandet samt materiale fra hendes far, Louis Pio.

Blandt andet en sølvopsats givet til Louis Pio af socialdemokratiske kvinder for hans indsats for kvinders rettigheder.

Ud fra arkivets dokumenter i sagen lader det til, at Knuthenborg-familien ikke har levet op til den aftale, som udlånet skete på. Og der er aldrig kommet en forklaring på hvorfor, lyder det fra direktør Søren Bak-Jensen.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg har ingen sympati med Markus Knuth - er nærmest lodret uenig med ham om alt.
Men jeg er enig med ham i, at det ligner chikane af ham, når I roder ham ind i en sag om Knuthenborg, som han overhovedet ikke har noget med at gøre!

Marcus Knuth har jævnligt omgået sandheden ret lemfældigt, og har ikke holdt sig tilbage med at referere politiske afgørelser direkte forkert. Så at man nu skal betragte ham som sandhedsvidne, falder meget svært.
Uanset hvor fornærmet han stiller sig an.

Stop nu lige Hvorfor gå på Markus der ikke bor på eller har sin gang på godset Kontakt dog hovedet. Eller skal vi nu have en række "udtalelser fra alle børn og børnebørn med navnet Knuth??

For mig er Marcus Knuth noget af det mest afskyelige, men jeg forstår da udmærket, at han bliver gal over den behandling, I giver ham her.

Louis Pio var da værre!
Så en afskyelig person!

Nå... Per Larsen er på banen igen med et 100% idiotisk indlæg... skrid fra debatten, her har du intet at gøre...

Du kendte ham måske personligt så du er en perfid Olding, så at sige

Det er vel ok at kontakte Marcus Knuth. Han repræsenterer et parti der har en ambition om at stå for lov og ret.

Useriøst at citere en mand, der udtrykkeligt siger at hans udsagn er uden for citat. Er I tilmeldt Pressenævnet? I givet fald skal I være glade for, at nærværende medie formentlig er så ligegyldigt for Marcus Knuth, at han end ikke gider at ofre 20 minutter på at indklage jeres side til kritik.

Hvis der i begyndelsen af samtalen/interviewet er blevet gjort opmærksom på at det er til citat kan man ikke efterfølgende påberåbe sig at det ikke er. Så må man vare sine ord eller lave en ny aftale inden man udtaler sig uden for citat.

Annonce