Mette F beklager krænkelse og ministerium får hård kritik

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet fredag og dermed tid til ugens sidste uge af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, med en lille håndfuld af døgnets vigtigste faglige og politiske nyheder.


Mette F beklager krænkelsessag

Statsminister Mette Frederiksen (S) kommenterede torsdag aften historien om, at syv kvinder er trådt frem med beretninger om, at de har følt sig seksuelt krænket af en ansat i Socialdemokratiet, som siden har forladt sin stilling. Det skriver Ritzau.

Mette Frederiksen har tidligere givet sin fulde opbakning til kvinder, der trådte frem med historier, men har fået kritik for ikke at have udtalt sig om den konkrete sag, som hun nu beklager.

"Jeg beklager dybt de oplevelser, de har haft. Jeg har gjort klart fra start, at man skal opføre sig ordentligt i og omkring Socialdemokratiet, og at det er et fælles ansvar, at der er et arbejdsmiljø, som vi alle sammen kan holde ud at være i."

Flere af de krænkede har selv efterlyst, at statsministeren trådte frem.

Mette Frederiksen opfordrer til at folk, der har haft lignende oplevelser kontakter og benytter sig af den advokatordning som partiet har etableret.

Læs hele historien her.

 

Ministerium får kritik for slendrian

Statsrevisorerne udtaler "skarp kritik" af Skatteministeriet for manglede vurdering af, hvorvidt borgere og virksomheder svindler, og for at have ladet omkring 1.000 sager om mulig svindel falde for forældelsesfristen. Det skriver TV2.

"Statsrevisorerne finder det meget problematisk, at mange borgere og virksomheder oplever ikke at blive straffet, når de overtræder skatte- og afgiftsreglerne, og at der er borgere og virksomheder, som skal vente længe på afgørelse af deres sag," fremgår det af en pressemeddelelsen.

På en skala over, hvor harsk en kritik der er tale om, indfinder kritikken af Skatteministeriet sig på fire ud af fem.

Den ansvarlige styrelse erklærer sig enig med kritikken, men siger at man har oprettet flere nye enheder til at sørge for at det ikke gentager sig.

Læs hele historien her.

 

Anklages for hykleri: Elbæks parti bruger tusindvis af kroner på Facebook

 

Frie Grønnes medstifter Uffe Elbæk lukkede sin Facebook-profil i 2019 i protest mid Facebooks misbrug af data, Men partiet Frie Grønne, som han er medstifter af, sender hver måned over 60.000 kroner til Facebook mod at annoncere på det sociale medie. Det skriver Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet mener det er hyklerin og spørger: Hvordan kan det være, at dit parti bruger en halv million på at annoncere på Facebook, når du selv har slettet din profil?

"Ja, jeg slettede min Facebook-profil, ligesom jeg i øvrigt har givet mig selv en pause fra Instagram. Om jeg vender tilbage, afhænger af Facebooks moral og etik fremadrettet. Det er min helt personlige prioritering'," skriver Uffe Elbæk i en sms til Ekstra Bladet.

Læs hele historien her.

 

Tidligere folketingsmedlem bliver lobbyist

 

Vært på programmet 'Luksusfælden' og tidligere folketingsmedlem Mette Reissmann har fået nyt job. Hun skal være seniorrådgiver i public affairs-bureauet Geelmuyden Kiese (Udtales: Gelmøj-DEN) - altså lobbyist. Det skriver Altinget.

57-årige Mette Reissmann kommer til kommunikationsbureauet med mange års erfaring inden for dansk politik og 25 års erfaring inden for dansk erhvervsliv, hvor hun blandt andet har haft sit eget rådgiverfirma med fokus på bæredygtighed, privatøkonomi og forbrugerbeskyttelse, skriver Geelmuyden Kiese i en pressemeddelelse.

Mette Reissmann forsøgte sidste år at blive Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget i København, men trak sig, da Sophie Hæstorp Andersen meldte sig på banen.

Hun er dog fortsat menig kandidat til Borgerrepæsentation til valget til november.

Læs hele historien her.

 

Svindler svindlede store beløb ud af polske arbejdere

En mystisk person huserer på Facebook, hvor vedkommende under falsk identitet i flere år har lokket polske arbejdere i Danmark til at udlevere deres nem-id. Det skriver Fagbladet 3F.

Herefter bliver polakkerne svindlet for alt mellem småbeløb til flere tusinde kroner.

Svindleren udgiver sig både for at være advokat, journalist og 3F-ansat og snyder blandt andet ofrene til at betale falsk kontingent til 3F.

Sagen er nu blevet politianmeldt.

Læs hele historien her.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce