Mimi sagsøger Paludan, manglende håndtryk koster dyrt og Løkke afviser topjob

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Den konservative formand Søren Pape præsenterede torsdag sit nye hold.

Lars Løkke afviser, at han selv er i spil til en toppost i EU.

Og så gør tidligere CD-formand Mimi Jakobsen alvor af truslen og sagsøger Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan for at have kaldt hende nazist i Aftenshowet.

Velkommen til en Aktuelt, der zoner væk fra regeringsforhandlingerne på Christiansborg - og istedet giver dig et par historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verden gang.
 

Byrådsmedlem smidt ud af Venstre: Nægtede tvunget håndtryk

Det koster nu Lars Hansen medlemskabet i Venstre, at han stemte imod tvunget håndtryk i forbindelse med grundlovsceremonier i Billund Kommune.

Lars Hansen, der er medlem af byrådet i Billund Kommune, har tidligere kaldt det symbolpolitik af værste skuffe, og nu har partiets kommuneforening i Billund ekskluderet ham med øjeblikkelig virkning.

Det får ham nu til at rette en kritik mod sine tidligere partifæller.

“Jeg troede, at DF var det mest topstyrede parti, vi har i Danmark, men jeg må sgu bøje mig og sige undskyld til de DF’ere, jeg har drillet på min vej. For jeg er lige kommet ud af et parti, der i den grad også er topstyret,” siger Lars Hansen.

Læs hele historien her.

 

Mimi Jakobsen sagsøger Rasmus Paludan

Mimi Jakobsen slæber Rasmus Paludan i retten for injurier efter nazi-udtalelser i 'Aftenshowet' den 8. maj.  

Det oplyser Mimi Jakobsen via sin advokat i en pressemeddelelse.

“Uanset om man er politiker og ønsker for enhver pris at tiltrække sig opmærksomhed, så er der en helt naturlig grænse for, hvad man kan tillade sig at kalde et andet menneske, samt hvad man som menneske skal finde sig i at blive kaldt,” siger Mimi Jakobsen ifølge pressemeddelelsen.

Sammen med sine advokater mener Mimi Jakobsen, at Rasmus Paludan har overtrådt straffelovens paragraf 267.

Se eller gense TV-sammenstødet, som nu får et retsligt efterspil lige her.

 

Løkke afviser spekulationer om EU-topjob

Det er ingen hemmelighed, at den radikale Margrethe Vestager går efter EU-topposten som formand for Europa-Kommissionen.

Men i de seneste dage er et andet dansk politiker-navn begyndt at dukke op på rygtebørsen i Bruxelles: Lars Løkke Rasmussen (V).

Der bliver spekuleret i, om Danmarks fungerende statsminister kunne komme i spil til en anden af EU’s topposter, nemlig formand for Det Europæiske Råd.

Men det ”kommer slet ikke på tale”, understregede statsministeren, da han her til eftermiddag ankom til EU-topmødet i Bruxelles.

“Vi går efter at få gjort Margrethe Vestager til formand for Europa-Kommissionen. Det starter der, og det er den vigtigste post. Når vi får landet den til hende, tror jeg hverken, at de liberale (den partifamilie, som både Venstre og Det Radikale Venstre er med i, red.) eller Danmark står til at få flere poster,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Læs mere om Løkkes udtalelse på DR Nyheder.

 

Konservative præsenterer nyt hold

K-formanden Søren Pape kunne torsdag præsentere det nye ordførere.

Den fungerende erhvervsminister, Rasmus Jarlov, bliver finansordfører. Han skal også være udlændinge- og integrationsordfører.

Mens Mette Abildgaard (K) fortsætter som partiets politiske ordfører, og Mai Mercado (K) - den fungerende børne- og socialminister - bliver gruppeformand.

. Per Larsen, Katarina Ammitzbøll, Mona Juul, Niels Flemming Hansen og Birgitte Bergman er nye navne for De Konservative i Folketinget.

Se hele Papes holdopstillingen her.
 

Storbritannien: Boris Johnson vinder afstemning

Torsdag eftermiddag blev feltet af kandidater til posten som ny konservativ formand og dermed landets næste premierminister, barberet ned fra fire til tre.  

Tilbage står nu tidligere udenrigsminister Boris Johnson, miljøminister Michael Gove og udenrigsminister Jeremy Hunt.

Boris Johnson fik 157 af stemmerne. Michael Gove fik 61, mens Jeremy Hunt fik 59. Sajid Javid måtte nøjes med 34 stemmer.

De tre skal ud i en femte valgrunde. Resultatet af den foreligger sent torsdag aften.

Boris Johnson er storfavorit til også at vinde den afstemning, ligesom han har vundet de andre afstemninger ganske suverænt.

Læs mere om afstemningen her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Kære Sarah Det skal være “zoomer væk fra”. Det er et idiomatisk udtryk fra fotoverdenen, hvor man zoomer ind og ud med et såkaldt zoom objektiv. Vh Finn