Annonce

Minister vil samle LGBT+personer på et asylcenter

Udlændinge- og integrationsministeren vil samle LGBT+personer på ét asylcenter. Enhedslisten jubler over initiativet.
Udlændinge, som er flygtet fra deres hjemland på grund af deres seksualitet, skal ikke opleve den samme chikane, hvis de befinder sig på et dansk asylcenter.

Det er baggrunden for, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nu vil forsøge at samle såkaldte LGBT+personer på ét sted i det danske asylsystem.

“Nogle af dem har jo simpelthen deres seksualitet som asylmotiv – det er ikke dem alle sammen, men det er der faktisk en del, der har i asylsystemet. Og de er kommet til Danmark for at søge om beskyttelse, og så virker det jo lidt mærkeligt, hvis de opholder sig på et asylcenter, hvor der så faktisk er chikane,” siger Mattias Tesfaye til Politiken.

Enig med Enhedslisten

Ministeren peger på, at der findes lande i Afrika, hvor homoseksualitet enten rent juridisk eller de facto er kriminelt.

“Hvis ikke man har et asylsystem for den slags mennesker, hvem har man det så for,” spørger han retorisk og fortsætter:

Hvis ikke man har et asylsystem for den slags mennesker, hvem har man det så for?

“Vi skal lige have økonomien på plads og fundet et sted, som er det rigtige sted, og en operatør, som også er indstillet på at løse opgaven. Det vil jo være en særlig opgave at skulle have, men politisk er jeg i hvert fald helt enig med Enhedslisten, så nu går jeg i gang med at finde ud af, hvordan det kan skrues bedst muligt sammen,” siger han med henvisning til, at forslaget er kommet fra Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund.

Glæde hos Enhedslisten

Enhedslisten glæder sig over initiativet.

“Med et asylcenter specifikt for LGBT+personer tror jeg, at vi kan gøre det lidt nemmere for folk, der har skullet leve hele deres liv i frygt,” skriver Rosa Lund på Facebook og fortsætter: 

“Dels fordi de kan møde andre, som har været igennem lignende oplevelser, men også fordi at vi så kan sørge for, at der er personale, som er særligt uddannede til at hjælpe netop de her mennesker.”

Der er personale, som er særligt uddannede til at hjælpe netop de her mennesker

 

placeholder
 

 

Udrejsecentre ikke omfattet af planen

Om Mattias Tesfayes planer resulterer i et særligt asylcenter, hvor der kun er LGBT+personer, eller om LGBT+asylansøgere blot skal være på samme center, er endnu uvist.

Men én ting er udlændinge, som er i gang med at søge asyl og derfor er på et asylcenter. Noget andet er de udlændinge, som har fået afslag på asylcenter, og som derfor befinder sig på et udrejsecenter.

De er ikke omfattet af ministerens plan, understreger Tesfaye.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Handler det ikke bare om at homoseksuelle og muslimer ikke kan leve sammen? Flot at Enhedslisten er blevet så kloge på islam. Det ville nok være lettere at afvise de asylansøgere, der forfølger LGTB+ personerne, jf. erobringsideologien islam.

Det er jo vanvittigt at regeringen vil acceptere den slags på danske asylcentre, ikke mærkeligt at de har så svært ved at falde til i samfundet, når Socialdemokraterne ikke ønsker at lære dem hvordan man opfører sig i Danmark!