Annonce

Model for erstatning til minkavlerne ligger på bordet: Pris 15 - 17 milliarder

Regeringen håber fortsat at kunne præsentere en bred politisk aftale om erstatsning til minkavlerne og følgehvervene denne uge
De komplicerede forhandlinger om erstatning til minkavlerne og følgehvervene fortsætter tirsdag aften, erfarer Netavisen Pio.

Det er fortsat regeringens ambition at kunne præsentere en bred politisk aftale om erstatning til minkavlere, pelserier, minkfoderfabrikker, minkudstyrs-grossister med flere i løbet af ugen.

Forhandlingerne tirsdag aften følger i kølvandet på forhandlinger i weekenden og mandag.

Regeringens forhandlere - fungerende finansminister, skatteminister Morten Bødskov, og fødevareminister Rasmus Prehn - har lagt et forslag frem, som kommer til at stå skatteyderne i 15 - 17 milliarder kroner. EU har nikket ja til modellen.

Har især brugt tid på Venstre

Regeringens ministre har i forhandlingsforløbet - særligt efter nytår - især brugt tid på Venstre. Regeringen og Venstre er dag for dag - skridt for skridt - rykket hinanden nærmere, lyder det fra kilder tæt på forhandlingerne. Undervejs har det dog flere gange været nødvendigt at vende tilbage til EU-Kommissionen for at sikre, at der fortsat var grønt lys herfra i forhold til statsstøttereglerne.

Den model, der ligger på bordet nu, giver erstatning til minkavlere for tabt indtjening ti år frem i tiden

Den model, der ligger på bordet nu, giver erstatning til minkavlere for tabt indtjening ti år frem i tiden. Siger man som minkavler ja til erstatning kan man ikke senere starte op igen som minkavler.

Man kan efter modellen også vælge at genoptage minkavlen efter ophør at den lovbestemte dvaleperiode, der ophører 31. december 2021. Men så får man ikke erstatning for bygninger, maskiner og andet, men alene for aflivede mink og selve den påtvungne dvaleperiode - altså fra november sidste år til og med udgangen af december i år.

Danmarks største minkavler

Der er meget stor forskel på situationen fra minkavler til minkavler. Nogle vil have mest fordel af at søge gældssanering. Andre, som formanden for Danske Minkavlere og minkauktionshuset Kopenhagen Fur, Tage Pedersen og familievirksomheden Sole Gruppen, står til samlet at modtage et meget stort millionbeløb.

Tage Pedersen er ifølge finans.dk Danmarks største minkavler. Han ejer blandt andet farmene Kollund Minkfarm A/S, Sole Minkfarm A/S, Solskov Minkfarm A/S og Vesterby Minkfarm A/S. Læg dertil flere minkrelaterede firmaer, blandt andet Sole Minkfoder og Next Level Food.

Sole Minkfoder har indtil nu leveret foder til 20 procent af minkfarmene i Danmark og til et ukendt antal minkfarme i det nordlige Tyskland.

Jyllands-Posten oplyser, at Tage Pedersen driver familievirksomheden med sine børn og broren Jørgen.

Koncernen har indtil for to måneder siden produceret i alt 250.000 minkskind om året og har haft 100 ansatte fordelt på minkfarme, foderselskab, pelseri mv.

Tage Pedersen har et meget nært forhold til tidligere skatteminister, Venstres nuværende finansordfører Troels Lund Poulsen

Tage Pedersen har et meget nært forhold til tidligere skatteminister, Venstres nuværende finansordfører Troels Lund Poulsen. Sole Gruppen har hovedkvarter i Hedensted mellem Horsens og Vejle. Troels Lund Poulsen er netop opstillet i Hedensted-kredsen.

Troels Lund Poulsen har gennem hele forhandlingsforløbet om erstatning til minkavlerne været Venstres hovedforhandler.

Ifølge flere medier var det ikke mindst Troels Lund Poulsen, der foranledigede, at V-formands Jacob Ellemann-Jensens oprindeligt blødere linje i forhold til regeringens mink-politik blev skudt i sænk. Og i stedet erstattet med en hård og aggressiv linje.

Venstres ambition og håb er, at vi i slutningen af ugen kan komme i realitetsforhandlinger

Troels Lund Poulsen siger til Politiken, at "Venstres ambition og håb er, at vi i slutningen af ugen kan komme i realitetsforhandlinger, der kan betyde, at vi får lavet en aftale."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er et problem, når folk er i lommen hos nogle, hvis interesser de skal forhandle.

Ja, lige her kunne det være en stærkt relevant oplysning for vælgerne at få oplyst, hvilke beløb der doneres til Troels Lund Poulsens valgkampagne fra minkavlere og deres forening, for at fjerne enhver mistanke om en bestikkelses lignende adfærd.

Ja hvis vi så kunne få fagbevægelsen til at fortælle hvor meget de bruger på lokaler og forplejning af Socialdemokratisme!

Man kan ikke undgå at få mistanke om bestikkelse og korruption!

Jamen jeg er skam helt med på, at åbenhed om hvilke interesser, der giver hvor meget til hvem, gælder samtlige partier i folketinget.
Det burde være en selvfølge, at vælgerne, inden de sætter krydset kan danne sig et indtryk af, hvordan lobbyisterne forsøger at påvirke partierne og den enkelte politiker, og hvordan deres interesser derfor kan tænkes at forvride forslag og lovinitiativer ud fra andre interesser end nationens vel.

Hvis mink farmene lå på Sjælland vil erstatnings niveauet være meget meget lavere. Den jyske klike i regeringen vil på alle måder flytte ressourcer til Jylland. 3års erstatning ville være ok men 10 år til en konkurs troede branchen er helt i skoven

Jeg har flere gange i mit nu afsluttede arbejdsliv været på dagpenge både arbejdsløsheds- og sygedagpenge. Som arbejdsløs fordi Folketinget åbnede for private opholdssteder, og som syg fordi Arbejdstilsynet tillod skimmel på min arbejdsplads.
Nu føler jeg mig godt nok snydt af de de grupperinger der ofte står og råber op om at de arbejdsløse må F...... se at komme igang, og at arbejde er sundt for de syge.

Om Sole minkavl oplyser Jyllands-Posten, at Tage Pedersen driver familievirksomheden med sine børn og broren Jørgen.
Hvilke regler gælder. hvis børn og broder genoptager minkavlen den 1/1 2022? Er det f.eks. et krav for at modtage erstatning, at det omhandlede nu ubrugelige produktionsapparat overtages af staten eller destrueres?
Og når vi her taler om et selskab, hvordan beregnes så indkomsttabet for ejerne?
Jeg har kun ringe tillid til, at den omhandlede aftale er vandtæt for spekulation, bistået af den kødrand af kreative skatteadvokater, revisorer og banker, der bistår til den meget udbredte skatteunddragelse, det optræder i samfundet år ud og år ind.
Og hvordan vil man forklare andre tvangslukkede selskaber, der bukker under i perioden, at der til dem kun bevilliges nogle Coronapakker, der kun sikrer delvis dækning af nogle løbende omkostninger i Coronaperioden, når andre modtager voldsomme overpriser for kapitalværdien af deres virksomhed uden at komme ud i luftige forklaringer om, at det er sandelig da noget helt andet. Det eneste andet jeg kan se er, at regeringen har klumret i, at melde lukningen ud, før lovgrundlaget var på plads, og den klemme må borgerne så betale en net løsesum for gennem Venstres helt ublu afpresning.

Igen igen forsøger regeringen at tage røven på det private erhvervsliv, vi skal nærmere op på 25-30 milliarder før der er tale om en retfærdig kompensation!

Nej tværtimod. Den sum der tales om er alt for høj og helt på månen.

To kommentarer på to minutter, kl. 03.34 og kl. 03.36, ved denne tid på døgnet sover andre mennesker, så de kan stå op næste morgen, og se verden med klare øjne.

Vi har med en industri der er under afvikling. mange kineserne har købt ejerandel for at flytte knowhow til deres egen produktion, der har overtage verdens markedet. Der er ikke kunder tilbage i vesten for pelsværk. Pelsavlerne kan få markedsprisen for skinne af deres aflivede dyre og deres ejendom kan sælges til deres naboer. Burrerne kan sendes til Kina. Alle er underlagt ændrer i betingelser og det medfører i en markedsøkonomi at man kan vinde og tabe. Der er vist ingen der ønsker at vinderne mister deres gevinst ved brandbeskatning.

Og langtidsledige straffes med en bøde på 1000 kr
hver månde, fordi det ikke er lykkes dem at finde et arbejde