Annonce

Bankerne skovler penge ind. Nu kommer minister med klar opfordring

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) mener bankerne bør hæve indlånsrenten og sænke gebyrerne. Bankernes interesseorganisation er lodret uenig.
Foto: Pressefoto: Skatteministeriet
Skatteminister Morten Bødskov (S)
Landets banker skovler i øjeblikket penge ind. De seks største banker - Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank - har aktuelt præsteret et rekordoverskud i 2023 på tilsammen 45,6 milliarder kroner.

På den baggrund kommer erhvervsminister Morten Bødskov (S) med en klar opfordring til bankerne:

Man kan sænke gebyrerne, man kan hæve indlånsrenten

“Det er fint, at bankerne tjener penge. Men det gør jo ikke noget, at det også kommer bankkunderne til gode. Man kan sænke gebyrerne, man kan hæve indlånsrenten. Det synes jeg, at bankerne bør gøre, siger Bødskov til dr.dk.

Finans Danmark: Nu kan bankerne ruste sig

Bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, har dog et noget andet syn på sagen.

Her understreger cheføkonom Niels Arne Dam, ifølge TV 2, at bankernes stigende renteindtægter kommer efter en periode på mere end ti år, hvor renterne var ekstremt lave:

“De lave renter udhulede bankernes renteindtægter, der normalt er deres vigtigste indtægtskilde. Bankernes indtjening ligger nu på nogenlunde samme niveau som andre danske virksomheder.”

De lave renter udhulede bankernes renteindtægter

Han mener, at forbrugerne skal glæde sig over, at bankerne nu har mulighed for at ruste sig til dårligere tider.

Forbrugerrådet bakker minister op

Esben Grønborg Geist, konstitueret direktør i Tænk, mener derimod, ifølge TV 2, at bankerne nu har polstret sig længe nok til at banksektoren kan lade de høje renter komme forbrugerne til gode i form af højere indlånsrenter.

Det er ikke første gang erhvervsminister Morten Bødskov har løftet pegefingeren over for bankerne.

I december udtalte Morten Bødskov skuffelse over, at bankerne, ifølge en undersøgelse fra Finanstilsynet, ikke i tilstrækkelig grad rådgiver sine kunder om, hvordan de kan få forrentet deres indestående endnu bedre:

"Jeg synes faktisk, det er ganske skuffende og også overraskende, at man ikke gør det her ordentligt."

For et halvt år siden opfordrede Morten Bødskov også bankerne til at få kigget på indlånsrenten:

”Der er mange danskere, der oplever, at deres lån er blevet dyrere, mens det er gået langsommere med at hæve renter på deres indlån,” udtalte Morten Bødskov til Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"“... Man kan sænke gebyrerne, man kan hæve indlånsrenten. Det synes jeg, at bankerne bør gøre, siger Bødskov til dr.dk." den sang har vi hørt før

"... ruste sig til dårligere tider..." den sang hr vi også hørt før

Det forlød tidligere, at de penge bankerne satte i nationalbanken, gav en højere rente end den bankerne gav kunderne. Hvis det er rigtigt, hvor har nationalbanken så penge fra til at belønne bankerne?
.

Opfordre til. Til grin. Der skal lovgivning til
Der skal sættes loft over hvor stor forskel der må være mellem ud og indlånsretten
Der skal luges ud i gebyrerne
Der skal være loft over forskellen på Nationalbankens rente og bankernes.

Før i tiden var service udbudet til for borgernes skyld til alles det bedste. I det nye moderne Danmark tæller kun maksimal udbytte af borgerne. Se bare Thomas Helt og Alles Lægehus. En sand Helt, som kan vinde en hver stirrekonkurrence.

Og så stor vi ved den spæde begyndelse. Udbytning af den danske almindelige befolkning er først lige ved at blive sat igang.

Jeg er lidt oppe i årene og kan ikke genkende mit land. Fra samfundssind til hæmningsløs udbytning. De velmenende mennesker er blevet skubbet ud af psykopatiske træk, hvor alle kneb gælder - Sådan var det ikke før i Danmark for bare 10-15 år siden. Det er gået stærkt.

Hvis servicen var bedre i "de gode gamle dage", kan det undre at især Ekstrabladet for ca. 55 år siden kørte en kampagne om SKRANKEPAVER (henvendt til de offentlige ansatte) og en om BOLIGHAJER, for ikke at glemme Glistrups kampagne på samme tid om PAPIRNUSSERE som bragte ham i folketinget i 1973 med 28 mandater, joh, alt var bedre i de gode gamle dage, en ren Morten Kock-historie.

En opfordring mere? Uhh, det er næsten for brutalt. Vis dog en smule barmhjertighed ..

Nationalisér bankerne....

"Ruste sig til dårligere tider" - Hvem tror på den?
Virkeligheden er, at direktørlønninger og aktionærudbetalinger stiger, når pengeinstitutterne "ruster sig". Og samtidigt forsvinder flere filialer og kundebetjeningen....

Gider ikke høre mere på disse vatnisser af ministre, der ikke viser den mindste handlekraft.
Hvad er problemet med at lovgive over for bankerne. Alle andre virksomheder vælter man den ene lov efter den anden ned over. Men bankerne skal vi ligge på knæ for.
Ministeren kunne starte med at kræve et minimum af åbningstid, for overhovedet at få tilladelse til at drive bankvirksomhed.

Venstre og Socialdemokratiet kæmper i øjeblikket om “hvem der mest er i krig med Putin”!

Emmanuel Macron slår dem dog med længder!

Han siger at han vil sende franske soldater til Ukraine!

I Sverige vil de kæmpe til sidste bloddråbe imod Putin!

Hvem der vinder krigen er svært at vide?

Siden Fogh har Venstre skåret 2% om året af de offentlige budgetter! Inclusive dansk forsvar!

Nu skal Danmark støttet af alle Folketingets partier pludselig betale 2% af BNP om året til NATOs forsvar!

Jo større BNP desto større forsvarsudgifter!

“Han mener af den grund, at de 600 ansatte bør sige op i protest. Selvom han anerkender, at det er voldsomt at sige op, så påpeger han at man kan få understøttelse.”

Men hvad med Danmarks BNP?

Medarbejderne medvirker jo til et langt større BNP og dermed til større forsvarsudgifter:

“Det er en form for værnemageri. Vi er de facto indblandet i krigen i Ukraine, vi sender våben for milliarder af kroner, vi frygter russisk angreb mod Danmark”

Ja, men hvor skal pengene komme fra?

Venstre har i snart 3 årtier råbt og skreget imod for høje dagpengesatser og at “det skulle kunne betale sig at arbejde”!

“Han mener af den grund, at de 600 ansatte bør sige op i protest. Selvom han anerkender, at det er voldsomt at sige op, så påpeger han at man kan få understøttelse.”

Regnestykket er desværre dårligt for Danmarks BNP og dermed dansk forsvar!

Pengene ECCO tjener i Rusland forøger ligeledes Danmarks BNP! Og dermed dansk forsvarsevne!

Pludselig betyder tal mindre for Venstre!

At ECCO leverer godt fodtøj til russiske soldater, ja, det kan man måske tage ud af sortimentet!

Russiske mødre kommer måske til at holde af Danmark fordi kvalitetsko fra et dansk firma, kan afhjælpe ondskaben fra alle de russiske kvinders ligtorne, der udvikler sig eksponentielt ved synet af deres leder Putin, der får alle mødre til at krumme tæer som den eneste lovlige reaktionsmønstre i diktatur-kanon-republikken Rusland.

ECCO har måske en større vision end vi aner!

Med fødderne stepper man imod! Med fødderne kan man skrabe i jorden af arrigskab! Med fødderne går de russiske kvinder en dag ud i kulden på gader og stræder!
Og giver Putin sparken i røven med et par danske solide sko!

Værnemagere?

Ja, dem var der mange af i lille Danmark under besættelsen!

Folk der levede højt på inflationen på grund af varemangel og afbrudte distributionsled og medicin til florerende sygdomme!

“sammenligner ledelsen i Ecco med værnemagerne under Anden Verdenskrig.

”Det minder i hvert fald om hinanden. Det er en form for værnemageri. Vi er de facto indblandet i krigen i Ukraine, vi sender våben for milliarder af kroner, vi frygter russisk angreb mod Danmark. Og når man i den situation ikke kan forstå, at man ikke skal trække sig ud af Rusland, det er noget, jeg har mere end svært ved selv at forstå,” siger Jan E. Jørgensen.

I øjeblikket scorer de store danske banker kæmpe milliardbeløb, som følge af inflationen skabt af krigen i Ukraine!

Er det en form for værnemageri?

Maersk har haft rekordoverskud som følge af verdenshandelens besværligheder som følge af krigen i Ukraine!

Er det en form for værnemageri?

Novo scorer i øjeblikket kassen på nye produkter som afhjælper danskernes depressioner på grund af krigen i Ukraine!

Er det en form for værnemageri?

Danmark er i krig med Rusland!

Sådan forstår efterhånden alle danskere det!

“Krigen i Ukraine er ikke længere en krig i et enkeltstående land. Krigen har nu bredt sig til at være en krig mod Rusland – en krig der kan brede sig langt mere, end vi kunne forestille os for få år siden.” Siger statsminister Mette Frederiksen!

Og i Venstre råber de værnemageri ud fra alle minareter!

Efter besættelsen blev et hav af mennesker anklaget for værnemageri! Nogle blev ligefrem henrettet!

Hvad der sker med de 600 ansatte i ECCO når krigen slutter i Ukraine, ja, det ved de kun i Venstre!

De har magten og æren og ansvaret!

At holde sin mund i krigstid!

Ja, det er det klogeste råd!

Så når tv2 news hele tiden vil vide hvad EU, NATO og Danmark bruger på forsvaret, hvad vi køber eller producerer af nye våben, hvem vi aftaler hvad med, osv., ja, så er også det i princippet værnemageri!

Thi værnemageri er:

Værnemager er en betegnelse for en person eller virksomhed, der under Besættelsen tjente penge på "Værnemagten" eller på anden måde handlede i tysk interesse. Ordet "værnemager" er siden brugt som skældsord om virksomheder, der i andre sammenhænge tjener penge på krige eller besættelser.

Ekspert på ekspert får deres årslønninger på at kloge i UkraineKrigen og dens besættelser!

Der er penge i skidtet!

24/7

Penge i skidtet!

Meld dig ind i en modstandsbevægelse imod Putin! Sig ikke et ord til dine nærmeste! Placer et billede af Putin under lokumsbrættet!

Og den dag danskerne trækker i gamle ECCO-sko og finder camouflage-tøjet frem og tømmer køkkenskuffen for knive, så stil op med din gamle bil og kør frihedskæmperne til fronten som en anden fru Varnæs ved rattet!

Nogle forholder sig blot moderate:

”Det bliver så en meget personlig ting. Jeg har nogle Ecco-sko til at stå i skabet, hvem har ikke det? Dem er jeg meget opmærksom på ikke at tage i brug, og jeg ville heller ikke gå ud og købe et par nu. Men det er jo min egen beslutning, og det må danskerne gøre op med dem selv, som de vil,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Om Jan E. Jørgensen er en hemmelig frihedskæmper fortæller artiklen gud ske lov ingenting om!

Men som Anders Fogh engang sagde:

“I kampen mellem demokrati og diktatur kan man ikke stå neutralt. Man må tage stilling for demokratiet og mod diktaturet. Det er på dette punkt, at den aktive tilpasningspolitik udgjorde et politisk og moralsk svigt.

Alt for ofte i historiens løb har vi danskere blot sejlet under bekvemmelighedsflag og ladet andre slås for vor frihed og fred.

Læresætningen fra 29. august 1943 er, at hvis man mener noget alvorligt med vore værdier, med frihed, demokrati og menneskerettigheder, så må vi også selv yde et aktivt bidrag til at forsvare dem. Også imod svære odds. Selv når der skal træffes upopulære og farlige beslutninger.

Lad os ære vore landsmænds indsats i modstandsbevægelsen og forsvaret for frihed og demokrati.”

Så vælg de ægte fodformede sko med omhu!
Og gem de gode ECCO sko i skabet til den dag det for alvor gælder!
I Ukraine og Rusland er fodtøj det vigtigste i en landkrig!

F-16 flyene bliver hurtigt skudt ned!

Finnerne og svenskerne er klar! Fjällräven er pakket!

Ekkoet har lydt fra hinsidan!

Vi øver os allerede ved at bekæmpe hinanden!

Der er stemmer i skidtet!

En fornyet folketingsløn!

Alt imens krigen raser de næste ti år!

Og Venstre består!

Værnemageri!

At folk stille og roligt passer deres arbejde og betaler deres skat og bidrager til samfundet, ja, det kan aldrig være værnemageri!

Men at Jan E. Jørgensen ikke for længst har fået de danske overskudsbanker til at lukke af for samarbejdet med ECCO, se, det er værnemageri af værste slags!

Heldigvis har Danmark imidlertidig endelig fået en skjult frihedskæmper:

“Flere banker har den seneste tid præsenteret store milliardoverskud, og erhvervsminister Morten Bødskov (S) opfordrer dem til at dele mere med kunderne i form af lavere gebyrer og højere indlånsrente.
Over for DR kritiserer han, at bankerne er for fodslæbende med at ændre kurs, når det går godt.
- Det er fint, at bankerne tjener penge. Men det gør jo ikke noget, at det også kommer bankkunderne til gode. Man kan sænke gebyrerne, man kan hæve indlånsrenten. Det synes jeg, at bankerne bør gøre, siger Bødskov til dr.dk.
Flere danske banker har leveret rekordoverskud i 2023, viser de regnskaber, som er præsenteret i år.
Danske Bank rykkede voldsomt med 21,3 milliarder kroner i overskud. Det er det bedste resultat, banken har præsteret til dato.”

Et Danmark i krig står sammen

Når Morten Bødskov har medvirket til, at Staten har eksterne skatteopkrævere i form af flere banker, skal han og hans ligesindede på Borgen sørger for, at budget og dokumentation for disse skatteopkrævninger er opfyldt.
I øjeblikket ser det ud til, at alle, der har mulighed for det, står ved kopatterne for at få en andel af det, der tjenes ved ærligt arbejde i eks. industrien.

Annonce