Annonce

Mogens og Holger #4: Underligt at Ellemann lader Støjberg køre friløb

Den offentlige afklapsning af Kristian Jensen (V) får Mogens Lykketoft til at håbe, at Ellemann snart vil give Støjberg samme omgang.
Den seneste ballade i Venstre, hvor formand Jakob Ellemann-Jensen har strippet den tidligere næstformand Kristian Jensen (V) for alle sine poster og sin indflydelse i Venstres Folketingsgruppe, efter at han i et interview kom med store strategiske planer for et samarbejde over midten, bliver analyseret i Pio-podcasten ‘Mogens og Holger Bider til Benet’.

Jeg kan ikke rigtig se forskellen der, hvis jeg skal være helt ærlig

Selvom Holger K. Nielsen godt forstår, at Jakob Ellemann har behov for at manifestere sig som stærk leder, så forstår han ikke, at Inger Støjberg (V) uden konsekvenser kan komme med sine egne kontra-meldinger: 

“Det er lidt underligt, at Støjberg får lov at køre friløb på en lang række ting, uden at der sker noget som helst med hende. Og så kommer Kristian Jensen med noget, og så får han med forhammeren. Jeg kan ikke rigtig se forskellen der, hvis jeg skal være helt ærlig,” siger den tidligere SF-formand.

Det vil jeg se på med stor sympati

Hvis afklapsningen af Kristian Jensen derimod varsler, at næstformand Inger Støjberg snart bliver sat på plads af Ellemann, så har han Mogens Lykketoft velsignelse:   

“Hvis det er en optakt til at give Inger Støjberg samme omgang, næste gang hun skejer ud, så synes jeg det er fint. Det vil jeg se på med stor sympati, ” siger Mogens Lykketoft.

Senest har Inger Støjberg lagt snittet noget anderledes end sin formand i forhold til USA's drab på den iranske general Qasem Soleimani. Den tilspidsede situation mellem USA og Iran bliver også vendt og drejet i podcasten, hvor både Holger K. Nielsen og Mogens Lykketoft er enige om, at konflikten udspringer af Trumps “stupide” opsigelse af atomaftalen med Iran.

Også S-regeringens fokus på, at statskassen skal stemme krone for kroner hver år frem mod 2030, får kritiske ord med på vejen. Holger og Mogens mener nemlig, at der er plads til at låne til velfærdsinvesteringer, hvis man bryder med den rigid Budgetlov.

Lyt med her: 


placeholder

Vært: Jens Jonatan Steen 

I studiet:
Holger K. Nielsen
Mogens Lykketoft

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er måske ikke gået op for de to fiaskoer Mogens og Holger at Støjberg er næstformand og fik et fantastisk valg.
Holger var det ikke ham der lagde skat i graven;-)

Mærkelig måde at flytte fokus!
Holger var idioten der fyrede løs af medarbejderne i skat!
Ynkeligt at forsøge at flygte fokus!
Og god tur på EB

Det var dog en uforskammet kommentar fra Thomas??? hvorfor ikke skrive fuldt navn, ellers hører man ikke til her, men på E.B.
Den der ødelagde SKAT var Anders Fogh og Kr. Jensen, han KJ forsøgte at sige fra, men blev presset af Claus Hjort og Løkke. Nu rettes der op af Bødskov (S), og det samme forsøgte Lauritzen fra V også, de år han sad der. Holger var en dygtig og meget klog politiker, yderst respekteret på Borgen, og Lykketoft ligeså, den bedste finansminister landet har haft i 30 år. Så smædekommentar, nej tak.

Jakob Ellemann, skal nok træde i karakter, men der vil gå nogen tid, han skal først samle eget parti efter turbulent periode, han skal forme et politisk projekt, han skal samle oppositionen under sin ledelse som opposition. ( der er p.t. 8 partier).Det er en kæmpemundfuld og vil tage flere år. Løkke splittede V i småstykker med sin ledelse, eller mangel på samme. Han er meget bedre i showbiz rollen end som politisk leder. Han har jo humor.
Lige nu går det rigtig godt under Mette F. at hun strammer udlændingepolitkken på relevante områder ja, men hun dropper også de ting, der var gak.

Strammer udlændingepolitiken?
Du mener at tryllekunstneren strammer udlændingepolitiken, i virkeligheden snakker den nationalsocialistiske statsminister bare, imens hun gennemføre lempelser på stribe.