Nemlig.com-konflikt udskudt og sat i bero: Lovlighed skal afklares

Arbejdsgiverne betvivler lovligheden af den sympatikonflikt, som Fødevareforbundet NNF har varslet mod Nemlig.com.
Foto: Nemlig.com
Nemlig.com-chauffør leverer varer.
Onsdag varslede Fødevareforbundet NNF en sympatikonflikt mod Nemlig.com i kampen for ordentlige arbejdsvilkår for online-supermarkedets chauffører. Nu er der sået tvivl om lovligheden af sympatikonflikten, som derfor udskydes.

Det skriver Fødevareforbundet NNF på nnf.dk.

Det er Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), som har bedt Fødevareforbundet NNF om at gå ind i fagforbundet 3F’s konflikt. FH har vurderet, at sympatikonflikten er lovlig.

Nu har Dansk Arbejdsgiverforening dog gjort indsigelser, og lovligheden skal derfor afklares ved et såkaldt fællesmøde mellem parterne.

“Vi støtter selvfølgelig op om kampen for bedre vilkår for chaufførerne, når vi bliver bedt om det, og vi får at vide fra FH, at det er inden for lovens rammer. Nu er der bragt tvivl om lovligheden, og det skal naturligvis på plads, inden vi kan konflikte,” siger Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF, til nnf.dk.

Det skal naturligvis på plads, inden vi kan konflikte

Bedt om at bakke op

Baggrunden for sympatikonflikten er, at 3F har en konflikt mod de vognmænd, som leverer varer for Nemlig.com.

Via FH er Fødevareforbundet NNF blevet bedt om at bakke op ved at sikre, at medlemmer af Fødevareforbundet NNF på en række virksomheder ikke producerer varer til Nemlig.com fra på lørdag den 26. juni.

Den dato er nu udskudt, indtil lovligheden af sympatikonflikten er afklaret.

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF på de berørte virksomheder skal derfor arbejde videre som normalt, indtil andet bliver meldt ud.

De berørte virksomheder er Atria Danmark, Odense Marcipan, Kims Chips, Them andelsmejeri, Arlas mælkemejerier på Sjælland samt Danish Crown Beef og Danish Crown Pork.

Hastemøde fredag formiddag

Næstformand i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen, ønsker ikke at gå yderligere ind i, hvilke konkrete indsigelser DA har gjort.

Dog fortæller han, at lovligheden af den varslede sympatikonflikt skal afklares på et haste-fællesmøde mellem FH og DA i DA's lokaler fredag klokken 10:30.

“Mødet er blevet fremrykket så hurtigt, som det overhovedet kan gøres,” siger Jim Jensen til Netavisen Pio.

 

placeholder
 

 

Opdateret med kommentar fra næstformand i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen, klokken 15:01.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce