Københavns Kommune åbner døren på klem for Nemlig.com-ejer 

Ejerne af det stærkt kritiserede onlinesupermarked kan måske komme til at køre med varer for hovedstaden igen. En overenskomst med 3F gør tidligere kritikere venligere stemt.
Foto: Jan Kjærgaard, Netavisen Pio
Intervare og deres datterselskab Nemlig.com fik frataget jobbet med at udbringe varer til Københavns Kommunes svageste borgere efter afsløringer om dårlige arbejdsforhold.

Forløbet endte i en tilspidset retssag mellem Københavns Kommune, som ikke mente virksomhedens arbejdsforhold levede op til kommunens krav.

For nylig har Intervare og Nemlig.com indgået overenskomst med 3F og nu har Intervare indgået et forlig med Københavns Kommune.

Virksomheden vejer nu morgenluft i forhold til at kunne få arbejdsopgaven tilbage.

Direktør: Striden er bag os

Administrerende direktør i Intervare, Stefan Plenge, er tilfreds med forliget og håber på at kunne fortsætte samarbejdet med Københavns Kommune engang i fremtiden.

Nu lægger vi denne strid med Københavns Kommune bag os

”Nu lægger vi denne strid med Københavns Kommune bag os, og jeg er sikker på, at vi igen i fremtiden kan få et godt og konstruktivt samarbejde. Det er ingen hemmelighed, at jeg også er glad for den overenskomst, som vi har indgået med 3F på transportområdet og som dækker både Intervare og nemlig.com,” siger Stefan Plenge i en pressemeddelelse.

Hvad forliget indeholder er dog uvist.

Pressemeddelelsen er udsendt af kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting, som blot oplyser til Netavisen Pio, at forliget mellem Intervare og Københavns Kommune ikke er offentligt tilgængeligt.

Positivt stemt på trods af gamle stridigheder

Københavns sundheds - og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF), som har været en af de hårdeste kritikere af Intervare og Nemlig.com, giver udtryk for, at hun nu er mildere stemt over for virksomheden.

”Intervare har indgået overenskomst med 3F, og vi har indgået forlig med Intervare om de økonomiske udeståender. Begge dele var forudsætninger for, at Intervare igen kan blive leverandør til os i Københavns Kommune. Det håber jeg, at de bliver igen, for på trods af de uenigheder, vi har haft, har Intervare leveret dagligvarer til ældre og sårbare københavnere i 20 år”, siger hun.

Hos Enhedslisten, som også var meget kritisk over for Intervare og Nemlig.com, er man ligeledes mere positivt stemt efter, at Intervare har indgået overenskomst med 3F.

”Vi skal sikre, at Københavns Kommune kun samarbejder med virksomheder, hvor de ansatte har ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er en rettesnor, som vi ikke skal eller må gå på kompromis med. Derfor er jeg også glad for, at Intervare har indgået en aftale med 3F, som sikrer chaufførernes ordentlige løn- og arbejdsvilkår,” siger Københavns socialborgmester, Karina Vestergård Madsen (Ø).

Stefan Plenge fra Intervare supplerer:

”Jeg er helt enig i, at vi nu trækker en streg i sandet og ser fremad. Og uden at love for meget, kan jeg da sige, at vi selvfølgelig vil kigge grundigt på mulighederne for igen at påtage os opgaven,” siger han.

Opdateret 27.7.13 kl 9.30

 

Striden mellem Intervare og Københavns Kommune

Da Københavns Kommune i maj 2021 satte arbejdsforholdene hos Intervare under lup, var vurderingen, at forholdene var så grelle, at kommunen på det kraftigste bad Intervare om at rette op.

Blandt andet viste afdækningen, at Intervare og deres datterselskab Nemlig.com havde underbetalt deres chauffører med 11.000 kroner per person.

Københavns Kommune mente ikke, at Intervares reaktion på påtalen var god nok og valgte derfor at opsige samarbejdet med Intervare og Nemlig.com.

Københavns Kommune tilbageholdt under forløbet månedlige betalinger på 400.000 kroner samt udstedelse af dagbøder til Intervare på 7.200 kroner.

Sidenhen har Intervare og Københavns Kommune indgået forlig i sagen, og Intervare har indgået overenskomst med 3F.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce