Annonce

Nick Hækkerup: Mette Frederiksen brugte mig som skraldemand

Den tidligere justitsminister udtrykker forståelse for at statsministeren dumpede svære sager hos ham og Justitsministeriet, men fremgangsmåden sled på ham
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Nick Hækkerup, direktør, Bryggeriforeningen, tidl. justitsminister
Tidligere justitsminister, nuværende direktør i Bryggeriforeningen, Nick Hækkerup, lægger i et interview med Berlingske ikke skjul på, at en medvirkende årsag til, at han forlod politik for nu godt 14 måneder siden var, at statsminister Mette Frederiksen (S) dumpede svære og kontroversielle sager på hans skrivebord.

I den forbindelse anvender Nick Hækkerup ordet “skraldemand” om sin rolle - og også at den rolle som politisk skraldemand var en af flere årsager til, at han valgte at stoppe i dansk politik.

Blandt andet blev Nick Hækkerup og Justitsministeriet tildelt en koordinerende rolle i mink-sagen med tilhørende sms-udløber. Ministeriet og Hækkerup fik også en koordinerende rolle i forbindelse med forhandlingerne om genåbning efter nedlukningen på grund af corona.

Også den vanskelige sag om Syrien-børnene havnede hos Nick Hækkerup og Justitsministeriet.

Nick Hækkerup glæder sig dog også over, at Mette Frederiksen placerede de svære sager hos ham, fordi Mette Frederiksen kunne se, at han “var god til at håndtere de sager”:

“Det slider selvfølgelig”

“Derfor brugte hun mig, og det kan jeg godt forstå, at hun gjorde. Men det betød jo også, at jeg blev, ja, skraldemand. Og det slider selvfølgelig. Det er dog ikke nogen kritik af tilrettelæggelsen, for jeg forstår godt, at statsministeren gjorde, som hun gjorde,” siger Nick Hækkerup i interviewet.

Men det betød jo også, at jeg blev, ja, skraldemand

Han bekræfter, at han var træt af at skulle være den, der ryddede op.

Han understreger samtidig, at det bestemt også kunne være spændende, at være den, der ryddede op.

Han nævner som konkret eksempel genåbningsaftalen, hvor det var en personlig tilfredsstillelse at kunne fornemme og se, at Danmark faktisk genåbnede på vejen hjem efter at have forhandlet genåbningen på plads gennem en hel nat.

Men igen og igen kunne han konstatere, at de svære sager var hårde, og at de sled på ham.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Skraldemændene i ethvert økologisk system er altid de vigtigste for at opretholde systemet.

Men sjældent de bedst betalte eller ansete!

At direktør-jobbet i Bryggeriforeningen tilsyneladende kan kompensere for “det tabte”, ja, det må man jo rose Bryggeriforeningen for.

Sjældent at mennesker er så heldige!

Dansk politik har brug for mange flere “gen-oprettelses-pladser” i det private!

Det var ikke mange mandater fra at Mette Frederiksen skulle i Rigsretten og hvem ved, hvordan tingene ser ud om 3 år? Nick Hækkerup, der har undervist i forfatningsret, turde ikke tage chancen. Han vil tydeligvis gerne kunne påberåbe sig frivillig tilbagetræden fra forsøg i Rigsretten.

Skraldemand eller syltekrukke, det går vist ud på et.

Håber ikke den næste Hækkerup bliver sådan en klynker.

Nick er savnet, men de det godt. Og kun godt statsministeren havde folk hun kunne regne med,

Gjorde det godt sku der stå

Nå nu skal eftermælet plejes

Sager du fik ansvar for var vel alle sager der hørte under justitsministeriets resort, så er jo hel naturligt.