Annonce

Nick Hækkerup følte sig brugt som politisk skraldemand. Statsministeren har ingen kommentarer

Den tidligere justitsminister udtrykker forståelse for, hvorfor det blev sådan, men fremgangsmåden havde en bagside: “Det slider selvfølgelig”
Foto: Lars Svankjær
Nick Hækkerup, direktør, Bryggeriforeningen, tidl. justitsminister
Tidligere justitsminister, nuværende direktør i Bryggeriforeningen, Nick Hækkerup, lægger i et interview med  Berlingske  ikke skjul på, at en medvirkende årsag til, at han forlod politik for nu godt 14 måneder siden var, at statsminister Mette Frederiksen (S) dumpede svære og konplicerede sager på hans justitsministerielle skrivebord.

I den forbindelse anvender Nick Hækkerup ordet “skraldemand” om sin rolle - og også at rollen som politisk skraldemand var en af flere årsager til, at han valgte at stoppe i dansk politik.

Nick Hækkerup glæder sig dog også over, at Mette Frederiksen placerede de svære sager hos ham, fordi Mette Frederiksen kunne se, at han var god til at håndtere de svære sager:

“Ikke nogen kritik”

“Derfor brugte hun mig, og det kan jeg godt forstå, at hun gjorde. Men det betød jo også, at jeg blev, ja, skraldemand. Og det slider selvfølgelig. Det er dog ikke nogen kritik af tilrettelæggelsen, for jeg forstår godt, at statsministeren gjorde, som hun gjorde,” siger Nick Hækkerup.

Men det betød jo også, at jeg blev, ja, skraldemand

Han understreger samtidig, at det bestemt også kunne være spændende, at være den, der ryddede op.

Han nævner som eksempel genåbningsaftalen, hvor det var en personlig tilfredsstillelse at kunne fornemme og se, at Danmark faktisk genåbnede, da han var på vej hjem efter at have forhandlet genåbningen på plads gennem en hel nat.

Netavisen Pio har bedt statsminister Mette Frederiksen kommentere, at  Nick Hækkerup opfatter det sådan, at hun brugte ham som en slags skraldemand - og at det var en af årsagerne til, at Nick Hækkerup kørte død i dansk politik.

Men det spørgsmål ønsker Mette Frederiksen ikke at kommentere

Men det spørgsmål ønsker Mette Frederiksen ikke at kommentere.

Det oplyser Socialdemokratiets pressetjeneste over for Netavisen Pio. Forinden havde vi stillet spørgsmålet til Mette Frederiksen via Statsministeriets pressetjeneste, der henviste sagen til besvarelse hos Socialdemokratiets pressetjeneste.

Sms-sagen og Syrien-børnene

Som eksempel på svære sager, der ikke nødvendigvis ressortmæssigt hørte hjemme i Justitsministeriet, men som statsministeren bestemte skulle placeres der, nævner Nick Hækkerup, at han og Justitsministeriet blev tildelt en koordinerende rolle i mink-sagen med tilhørende vanskeligt håndterbare sms-udløbere.

Også koordineringen af den komplicerede sag om Syrien-børnene havnede hos Nick Hækkerup og Justitsministeriet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

ISIS-terroristerne og deres afkom i Syrien er endnu et væmmeligt eksempel på hvad der sker, når Folketingets Indfødsretsudvalg tildeler dansk indfødsret til fremmede som bolsjer i BonBon-Land.

Peter Jensen, du ved godt, at denne artikel ikke handler om dine mærkelige forestillinger om indvandring, ikke?

Læs artiklen:
"Også koordineringen af den komplicerede sag om Syrien-børnene havnede hos Nick Hækkerup og Justitsministeriet."