Annonce

Sass: Socialdemokratiet skal altid være en folkelig bevægelse

Med 36 år i bagagen som socialdemokrat fastslår Henrik Sass Larsen, at partimedlemmer er forklaringen på partiets fortsatte succes
Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, bliver i dagens udgave af Dagbladet Information anklaget for at ville nedlægge ’kredsforeninger og partiforeninger og regionsforeninger’. Selv ryster han på hovedet over beskyldningerne, som strider noget imod 36 års aktivt virke i Socialdemokratiet. Sass Larsen tager nu til genmæle.


S-kritisk speciale-mager skaber overskrifter

Citater, som angiveligt skulle stamme fra Henrik Sass Larsen selv, stammer fra et akademisk speciale, som er skrevet af den tidligere statskundskaber Nicklas Colerick, som tidligere har langet ud efter Socialdemokratiet.

Den tidligere specialestuderende ved Københavns Universitet har tidligere i et debatindlæg på Jyllands Posten beskyldt Socialdemokratiet for at lefle for Dansk Folkeparti og være et beskidt parti. Det er citater fra hans speciale, der nu danner grobund for kritikken i Information.

Knoklet for Socialdemokratiet i 36 år
Artiklen i dagens Information har skabt furore i det Socialdemokratiske bagland, hvorfor Henrik Sass Larsen, som han i dag skriver på Facebook, har konfronteret Informations chefredaktør Rune Lykkeberg: Dels for at dementere de udsagn, der er taget ud af kontekst og dels for at spørge, hvorfor de ikke henvendte sig direkte til ham selv.

"Jeg har knoklet under valgkampe sammen med mange af jer andre fantastiske partimedlemmer."

"Jeg har været medlem af Socialdemokratiet, siden jeg var 15 år gammel. Jeg har knoklet både i DSU og i partiforeningen. Jeg har stemt dørklokker og hængt plakater op. Jeg har skrevet læserbreve og debatteret. Jeg har lavet kaffe før møder og skrevet referater rene bagefter. Jeg har knoklet under valgkampe sammen med mange af jer andre fantastiske partimedlemmer. Alt i alt har jeg de seneste 36 år lagt flere timers arbejde for partiet, end jeg kan tælle. Det ville jeg da aldrig have gjort, hvis jeg mente, at det var spild af tid," skriver Henrik Sass Larsen på Facebook.

Netavisen Pio har fanget en ærgerlig og undrende Henrik Sass Larsen for en opfølgende kommentar. Han afviser Informations udlægning og fastslår, at det aktive S-medlemskab er vejen til partiets succes:

D"et kan kun lade sig gøre på grund af vores gode medlemmer i Socialdemokratiet"

"Vi socialdemokrater har altid været og er stadig en folkelig bevægelse, der tager ansvar for vores samfund, går forrest i skolebestyrelserne, byrådene, boligforeningerne og hvor vi ellers kan komme til det. Vi kæmper for at skabe de små forbedringer i hverdagen, der gør livet bedre for folk. Det kan kun lade sig gøre på grund af vores gode medlemmer i socialdemokratiet."

Henrik har altid været der for medlemmerne
I den lokale partiforening i Køge, hvor Henrik Sass Larsen har været aktiv i årevis og været opstillet til Folketinget siden 2001, kan man heller ikke genkende billedet af en politiker, der ikke skulle værdsætte og respektere medlemsorganisationen.

"Jeg kender ikke nogen, der går mere op i socialdemokratisk politik end Henrik... Han kommer altid, når kredsen spørger."

"Jeg kan simpelt hen ikke finde noget at udsætte på den front. Henrik er der altid, når han skal. Han kommer altid, når kredsen spørger efter ham og lytter altid til, hvad vi har at sige. Det er noget vi altid har været enormt glade for”, lyder det fra mangeårigt S-medlem og kredsformand for Socialdemokratiet i Køge Jesper Hesselbjerg.

 

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet