Annonce

Borgmester på Frederiksberg stopper

31-årig rådmand skal være ny borgmester på Frederiksberg, når den nuværende, Jørgen Glenthøj, stopper.
Frederiksberg Kommunes borgmester Jørgen Glenthøj (K) har efter 10 år på posten meddelt, at han ønsker at stoppe.

”Jeg har nået en alder, hvor det vil være passende for mig at tænke på mere tid til familien og andre gøremål. Jeg ser frem til at fortsætte mit politiske arbejde som menigt medlem af kommunalbestyrelsen valgperioden ud,” siger Jørgen Glenthøj i en pressemeddelelse.

64-årige Jørgen Glenthøj oplyser endvidere, at han fortsætter i kommunalbestyrelsen valgperioden ud, men ikke genopstiller ved næste kommunalvalg.

Mandag 18. marts mødes Frederiksbergs kommunalbestyrelse for at vælge en ny borgmester, og en enstemmig konservativ gruppe peger på den 31-årige Simon Aggesen (K), som i dag er rådmand (hvilket på Frederiksberg betyder, at han er medlem af Økonomiudvalget, red.) og formand for Kultur- og fritidsudvalget.

Den kommende borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen.


Tid til et generationsskifte

Simon Aggesen har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2009. Ved det seneste valg fik han 1.613 personlige stemmer. Simon Aggesen er uddannet jurist og har en fortid som advokat for ledelsen i Danske Bank.

Om sin arvtager siger Jørgen Glenthøj:

”Nu er tiden kommet til et generationsskifte og derfor giver jeg stafetten videre til Simon Aggesen, som er ung og talentfuld. Alligevel har han allerede masser af politisk erfaring og indsigt til at føre byen og det brede politiske samarbejde videre. Jeg er helt sikker på, at Simon bliver en rigtigt god borgmester”.

Fra den konservative partiformand Søren Pape Poulsen lyder der tak til den afgående borgmester:

”Tak til Jørgen Glenthøj for en fremragende indsats og et stort tillykke til Simon Aggesen, der nu skal tage over. Og bare vent - han bliver en fantastisk borgmester,” skriver han på Twitter.

Jørgen Glenthøj overtog borgmesterposten på Frederiksberg i januar 2009, hvor partifællen Mads Lebech valgte at stoppe i utide.

Frederiksberg har haft konservativ borgmester siden 1909, men ved kommunalvalget i 2017 var det kun nogle få hundrede stemmer der sikrede de konservative og Jørgen Glenthøj posten.

Frederiksberg er med godt 104.000 indbyggere landets syvende største kommune, men med et areal på kun 8,7 km2 er det landets mindste.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet