Minister om fiskesnyd: Vi skruer bissen på overfor de banditter

Efter afsløringer om snyd med fiskekvoterne af udenlandske fiskere, vil minister stramme op og kontrollere dansk farvand.
Hollandske fiskere sniger sig ind i dansk farvand og fisker ulovligt. Dermed kan de udkonkurrere danske fiskere, som følger reglerne.  

Nu skal reglerne strammes om de udenlandske trawlere, der fisker i dansk farvand, lyder det fra minister for fødevare, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn.

Det sker efter at TV2 har berettet om hollandske trawlere, som det seneste år har sejlet i dansk farvand med slukket positionslys - også kaldt AIS.

TV2 kan berette om, at at hele 30 ud af 31 hollandske trawlere, som det seneste år har fisket i dansk farvand, sejler med et slukket AIS-signal.

Bøden for at fiske uden AIS-signal er på 10.000 kroner. Der er dog ikke givet én bøde til fiskere for at sejle med et slukket signal.

Udenlandske fiskere sejler i skjul 

Afsløringen får den danske regering til at varsle strammere håndhævelse af reglerne. Det skal fremover være forbudt at slukkes AIS-lyset.

“Vi skruer bissen på overfor de banditter, som sejler ud og ødelægger vores havbund og snyder danske fiskere,”  fortæller Rasmus Prehn til TV2.

Når udenlandske fiskere slukker for AIS-signalet, kan de snyde med fiskekvoterne og komme nærmere den danske kyst for at fiske.

Dermed kan man ikke lokalisere fartøjets position, eller vurdere hvor tæt skibet befinder sig fra kysten.

Minister sætter ind mod ulovligt fiskeri 

Fødevareministeriet har nu indgået en aftale med Flyverhjemmeværnet, der fremover vil overvåge fiskefartøjerne fra luften.

Fiskerikontrollen kommer også til at betyde, at Fiskeristyrelsen kan kontrollere fartøjerne bedre, ved at bede dem om at forblive på en bestemt position.

Alt sammen for at styrke indsatsen mod ulovligt fiskesnyd.

“Vi strammer skruen så meget som muligt, for at det her stoppes,” understreger ministeren i et opslag på Facebook-opslag.

placeholder
 

 

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sig mig engang!! Er disse AIS-signaler ikke også en del af sikkerheden til søs, så vi ikke får kollision mellem en stor trawler eller et andet skib og så en olietanker. Få nu de banditter sat bag tremmer og de 10000 være euro i stedet for kroner.
Alle de mennesker, der kommer hjem fra Afghanistan kunne jo gøre en god indsats ved at kontrollere dette område.

Hvorfor får de lov til at afsætte deres fangster i danske havne?
Hvad gør fiskerne for at stoppe det?
Blokere ind- og udsejling fra havnene for disse fartøjer?

Ufatteligt at hverken S eller V regeringen ikke for længst har stoppet dette bedrageri i millionklassen.
Men hvis en fritidsfisker i Storebælt har et garn eller ruse for meget, så sættes alle kræfter ind på at klapse forbryderen af.

Hans, 100% enig.

Sølle 10000 kr. i bøde for at fiske ulovligt? Og ikke 1 eneste bøde udstukket gennem årene? Så tror da fanden, de regler ikke bliver respekteret.

Hvad er der sket med kvotakongerne i Skagen?
Hvad er der sket med de ulovlig fiskeri fra Gilleje havn ?
Hvad er der sket med fiskeri styrelsens medarbejdere der kunne "fikse" den for kvotakongerne?
Hvordan har vores farvande det og er der stadigvæk overfiskning?
Jeg savner tilbagemelding! !

Annonce

Annonce