Annonce

Ny beskæftigelsesrekord: Aldrig før har så mange været i arbejde

Peter Hummelgaard glæder sig over at beskæftigelsen fortsat stiger
Danskerne kommer i arbejde som aldrig før.

Mellem juni og juli 2021 fandt yderligere 7.000 personer beskæftigelse, hvilket svarer til 2.853.000 personer i job.

I den private sektor, er der kommet 11.000 flere lønmodtagere siden juni måned. I den offentlige sektor var der 4.000 færre offentligt ansatte. Hvor nedgangen ikke mindst skyldes et mindre behov for podere og færre ansatte til at vaccinere mod coronavirus.

Beskæftigelsen er samlet set steget med 0,24 procent siden juni måned.

Samlet set er beskæftigelsen 51.000 højere, svarende til 1,8 procent, sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned, inden coronakrisen ramte.

Har ført en ansvarlig økonomisk politik

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) understreger, at antallet af beskæftigede er det højeste nogensinde:

“Det er positivt, at vi igen kan konstatere en stigning i beskæftigelsen i juli måned på 7.000 personer. Antallet af beskæftigede i juli måned er ligefrem det højeste registrerede nogensinde i Danmark.” 

Det skal vi glæde os over nu

“Det understreger i den grad, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen i en svær tid. Det skal vi glæde os over nu.”

Brancher begynder at mangle hænder

Peter Hummelgaard advarer samtidig om, at flere brancher mangler hænder:

“Lige nu er der så godt gang i hjulene, at flere brancher begynder at mangle hænder. Det er vigtigt, at danske virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor har regeringen løbende et stort fokus på opkvalificering og omskoling af ledige.”

Beskæftigelsesministeren tilføjer, at de igangværende trepartsforhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter lige nu drøfter, hvordan Danmark kan skaffe flere hænder:  

Vi skal skabe et bedre match mellem ledige og virksomheder

“Vi skal skabe et bedre match mellem ledige og virksomheder. Samtidig skal vi følge op på, om rådighedsreglerne efterleves af kommuner og a-kasser og styrke seniorernes tilknytning til arbejdsmarkedet.” 

“Derfor sidder regeringen netop nu sammen med arbejdsmarkedet parter til trepartsdrøftelser om mangel på arbejdskraft.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet