Annonce

MeToo-sag: TV2’s bestyrelsesformand skal stå skoleret

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil holde et vågent øje med, hvordan TV 2 håndterer sagen om mandlige chefers magtmisbrug og grænseoverskridende sexistisk adfærd.
Efter at en dokumentarudsendelse tidligere i denne uge afslørede, at en stribe kvindelige medarbejdere på TV 2 i årevis har lidt under mandlige chefers magtmisbrug, seksualiseret arbejdsmiljø og systematisk grænseoverskridende sexistisk adfærd, varsler kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), at hun vil tage sagen op med TV 2’s bestyrelsesformand, Jimmy Maimann.

"Jeg har en forventning om, at TV 2 tager sagen alvorligt. De har allerede taget initiativer, og det vil jeg følge op på og spørge uddybende ind til. Det vil jeg drøfte med bestyrelsesformanden", siger ministeren til Politiken .

"Fuldstændig uhørt"

Hun kalder samtidig udsendelsen om arbejdsforholdende på tv-stationen for »fuldstændig uhørt« og slår fast, at TV 2 har »et klart ledelsesansvar« for, at lignende sager forhindres fremover.

Kulturministeren glæder sig dog over, at TV 2’s ledelse har initiativ til at gøre op med forholdene.

TV 2’s direktør, Anne Engdal Stig Christensen, har allerede tidligere i denne uge undskyldt for det, hun beskriver som et »stort ledelsessvigt«.

"Jeg oplever en ledelse i både DR og TV 2, der er klar til at tage ansvaret på sig."

Kulturordførere fra en række partier mener, at TV 2 – ligesom DR i den aktuelle sag om overgreb mod medlemmer af DRs pigekor - bør overveje at give erstatning til ofrene på TV 2.

Det spørgsmål vil Ane Halsboe-Jørgensen ikke forhold sig til.

"Jeg oplever en ledelse i både DR og TV 2, der er klar til at tage ansvaret på sig. Det drøfter jeg løbende med dem. Men det er klart, at mit signal herfra er en bredere opbakning til kvinderne, der står frem", siger kulturministeren til Politiken.

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er vigtig at bekæmpe overgreb om det er sexiualt eller fratage fædre deres forælderrettigheder. Det er nu 8 gang at TV2 sagen komme med i PioPio, Hvorfor det er en IKKE nyhed og et ensidig kampagne for kvinder. Bare engang i mellem ville en nyhed om mænds ligestilling og diskrimation mod mænd, ville være rart.