Annonce

Jeppe Kofod forlader Folketinget: Vil bruge mere tid på sin virksomhed og familien

Den forhenværende udenrigsminister vil i fremtiden skabe mere plads i kalenderen til sin grønne rådgivningsvirksomhed, sin kone og parrets to børn. Han dropper også sit kandidatur til Europa-parlamentet.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Jeppe Kofod (S), tidligere udenrigsminister
I dag udtræder tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod (S) officielt af Folketinget.

Jeppe Kofod blev ved folketingsvalget 1. november ikke valgt til Folketinget. Men da Mette Gjerskov (S) i februar tog sygeorlov fra Folketinget var det Jeppe Kofod, der som 1. suppleant trådte til som stedfortræder.

Men nu dropper Jeppe Kofod altså stedfortræderrollen. Han giver på Facebook flere grunde til, at han nu vælger at udtræde af Folketinget.

Ifølge Jeppe Kofod er der stor interesse for hans rådgivningsfirma, og han vil have mere tid til familien. Derudover fortæller han, at han opnået alt dét, han har drømt om politisk.

Stor interesse for rådgivningsfirma 

“For det første har interessen for at få hjælp og råd fra min rådgivningsvirksomhed været ganske overvældende - og jeg glæder mig til at kunne løfte sløret for nogle af de gode, grønne og internationale projekter som jeg fremover vil bruge en del af min tid på,” skriver Jeppe Kofod.

placeholder

Derudover nævner Jeppe Kofod sin kone og sine to børn, Filippa og Helena, som nogle, han ønsker at få mere tid til.

Jeppe Kofod skriver også, at han med en karriere som udenrigsminister, EU-parlamentariker og medlem af Folketinget  “har opnået alt det, jeg nogensinde har drømt om i politik”.

Farvel til EU

Det bliver Socialdemokratiets 2. suppleant Tanja Larsson (S), der nu indtræder i Folketinget som stedfortræder for den langtidssygemeldte Mette Gjerskov.

Ifølge Politiken har Jeppe Kofod oplyst i en SMS, at han stadig stiller op til Europaparlamentet, hvor der er valg næste år. Han udtaler dog efterfølgende til DR, at han ikke stiller op til EU-parlamentet.

Netavisen Pio har forsøgt at indhente kommentar fra Jeppe Kofod, men han er ikke vendt tilbage inden artiklens udgivelse 

Opdateret kl. 13.30: Jeppe Kofod oplyser til DR, at han ikke stiller op til næste EU-valg.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ikke noget med hårdt murerarbejde til 74 år her. Nej familie først. Bare vi andre kunne prioritere livet sådan.

"... rådgivningsvirksomhed ..."
og det er heller ikke svært at regne ud hvem kunderne blir'

Held og Lykke og god vind fremover Kofod, du gjorde det godt i EU og var ok som minister.

Også fra mig.

Han har simpelthen så travlt med sit rådgivningsfirma, at han ikke har tid til at sidde i folketinget, men dog ikke så travlt at han ikke godt kunne passe en plads i EU-parlamentet.

Det giver jo fint mening. I et eller andet alternativt univers.

Det er rigtigt trist, vi er mange her i Provinsen, Ringsted/Sorø..der idag er triste &siger øv..☺️Jeppe Kofod vil vi forsat gerne have givet en plads i Folketinget..Jeppe er en god politikker,som Han siger,Har opnået meget,stor viden, store opgaver(desværre ikke så stor anerkendelse,som fortjent..🚩
Vi vil savne Jeppe, men Hans valg er "modigt" og godt på egne vegne som person & det nære.