Folketingets grævling sikrer ret til erhvervskonto

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Pelle Dragsted (EL) kalder Lisbeht Bech-Nielsen (SF) for en grævling, fordi hun aldrig giver op. Det vækker morskab på Twitter.

Århus Universitetshospital er i stormvejr efter dyrt seminar til ledelsen.

En ny epidemi raser over Danmark.

Hermed velkommen til dagens Aktuelt.

Folketingets grævling 

Alle har nu ret til en erhvervskonto. Det er en sag som SF's Lisbeth Bech-Nielsen har kæmpet for lang tid. Ja, faktisk så lang tid, at Pelle Dragsted (EL) kaldte Bech-Nielsen en grævling, da forslaget endelig blev vedtaget.
Grævlinge er nemlig kendt for at være særdeles stædige, og det samme gælder - ifølge Pelle Dragsted - om Lisbeth Bech-Nielsen.

Det skriver SF'eren på sin X-profil, tidligere kendt som Twitter.

placeholder

Aarhus Universitetshospital i stormvejr over dyrt seminar 

Dansk Folkepartis Nick Zimmermann udtrykker stærk kritik over Aarhus Universitetshospitals beslutning om at afholde et seminar til 300.000 kroner på Hotel Koldingfjord. Denne udgift sker på et tidspunkt, hvor hospitalet står over for betydelige besparelser og har indført ansættelsesstop. Zimmermann ser dette som en direkte fornærmelse mod hospitalets hårdtarbejdende personale og stiller spørgsmålstegn ved ledelsens prioriteringer i en tid med stramme budgetter.

Det skriver DR.

Ny epidemi i Danmark 

Statens Serum Institut (SSI) har erklæret, at Danmark står over for en ny epidemi, idet tilfælde af mycoplasma pneumonia, en bakterie, der kan forårsage lungebetændelse, er steget dramatisk. Fra midten af oktober til nu har antallet af tilfælde mere end tredoblet sig, hvilket indikerer en betydelig og udbredt stigning i hele landet. "Vi har faktisk ventet på den, siden vi lukkede landet op efter covid-19-pandemien," siger Hanne-Dorthe Emborg fra SSI.

Det skriver TV2. 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce